Dat cu caiacul pe IOR - Titan

• Autor subiect Autor subiect l-fy
  • Dată creare Dată creare
Cat costa ora pe Herastrau? Echipamentul e bun?

Salutare,

nu cred ca in Herastrau inchiriaza cineva caiace.Este un club sportiv dar cred ca nu-si inchiriaza echipamentul... nu stiu , nu i-am intrebat.Eu am caiacul meu,probabil din cauza asta mi-a fost mila sa-l bag in IOR ...:)

Hello,

am incercat si eu dar apa este super-jegoasa.Pe langa IOR ,Herastarul este parfum....

Mie nu mi s-a parut deloc jegoasa apa, dupa cum se poate vedea si din pozele din link-ul de mai sus. Tu cand ai fost? Atunci existau caiace de inchiriat?
In schimb erau destul de multi cocalari pe acolo.
Unul care inota pe langa noi tot insista ca Aurelian sa-i spuna ce se intampla daca cade in apa.
Niste putzoi pe biciclete ne-au intrebat ce viteza prinde sandolina? 5 km/h?
Vorba reclamei aleia la Calvados: niste tarani!

Ultima editare:
Herastrau

In Herastrau eu stiu un singur loc de inchiriat caiace (cred ca singurul) , intri in parc pe la intrarea sos Nordului la a 3 terasa pe parte stanga (la vreo 50m de restaurantul Isoleta ) au 2 sit on top-uri unu rosu de o persoana si celalalt de 2 persoane atat . De pret am intrebat ieri cand am fost sa ma dau cu un D4 si am trecut pe acolo este 20 ron/ora.:sail:

Eu m-am dat pe Herastrau, da' aia au sit-on-top-uri si eu le detest, ca ma simt ca pe un taur furios pe ele.
Pe IOR am inceput sa ma dau prima data cu caiacul - cei drept cu al meu si imi place mult lacul. E drept ca cateodata e jegos, da' eu ma dau cu barca nu fac baie.

Eu m-am dat pe Herastrau, da' aia au sit-on-top-uri si eu le detest, ca ma simt ca pe un taur furios pe ele.
Pe IOR am inceput sa ma dau prima data cu caiacul - cei drept cu al meu si imi place mult lacul. E drept ca cateodata e jegos, da' eu ma dau cu barca nu fac baie.

Pe sub pod nu te lasa sa treci pentru pe partea cealalta a lacului sunt rate si taranii care le hranesc se iau de tine ca le sperii!

In Herastrau eu stiu un singur loc de inchiriat caiace (cred ca singurul) , intri in parc pe la intrarea sos Nordului la a 3 terasa pe parte stanga (la vreo 50m de restaurantul Isoleta ) au 2 sit on top-uri unu rosu de o persoana si celalalt de 2 persoane atat . De pret am intrebat ieri cand am fost sa ma dau cu un D4 si am trecut pe acolo este 20 ron/ora.:sail:

Acel D4 este de inchiriat?

Ar fi super misto daca ar inchiria veliere si ar face si initiere, asa mai a la locul de munca.
cu putin noroc la anu' se vor putea inchiria veliere si barcute pe lacul Chitila sau chiar locuri de "parcare"!
ar mai fi o idee de pus in practica si anume un spatiu unde oricine i-si poate construi ,repara sau intretine o barcuta dar asta depinde de "apele romane" deocamdata ,inca mai astept raspuns!
daca nu reusesc eu a fac eu treaba asta sper s-o altcineva ,oricum va fi un castig imens pt popularizarea yachtingului!:noroc:

Am vorbit cu Razvan, cel care are Debarcaderul de pe lacul IOR.
El a facut ANEFS-ul, lucreaza in Ministerul Sportului si si-a facut un club (Asociatie - ONG - cum am si eu).
Mi-a spus ca exista o lege dupa care cluburile cu profil nautic pot folosi gratis luciul apei.
El are autorizatia de functionare de la arhitectul urbanist al Primariei de sector si nici nu a vorbit cu primarul, nici cu cei de la ape.
I-am vorbit de proiectul tau si a zis ca trebuie sa vorbesti cu proprietarul baltii si sa iti faci o Asociatie.
Daca ai intrebari pentru el poti sa mi le spui mie sau sa va pun in legatura daca vrei.
Daca ai nevoie de ajutor necalificat (la inceput) la constructia barcilor spune-mi si te ajut, in masura timpului.

Am vorbit cu Razvan, cel care are Debarcaderul de pe lacul IOR.
El a facut ANEFS-ul, lucreaza in Ministerul Sportului si si-a facut un club (Asociatie - ONG - cum am si eu).
Mi-a spus ca exista o lege dupa care cluburile cu profil nautic pot folosi gratis luciul apei.
El are autorizatia de functionare de la arhitectul urbanist al Primariei de sector si nici nu a vorbit cu primarul, nici cu cei de la ape.
I-am vorbit de proiectul tau si a zis ca trebuie sa vorbesti cu proprietarul baltii si sa iti faci o Asociatie.
Daca ai intrebari pentru el poti sa mi le spui mie sau sa va pun in legatura daca vrei.
Daca ai nevoie de ajutor necalificat (la inceput) la constructia barcilor spune-mi si te ajut, in masura timpului.
:D propietarul baltii este statul ,administrarea ei se face prin "apele romane" ,asta e un lucru bun fiindca fostii concesionari erau niste pistolari de doi lei ,cu care nu vrei sa ai de'aface!
ce spui tu acolo e un lucru foarte interesant si imbucurator si ar trebui sa discutam chestiunea mai pe larg la "impretenirea" care va sa fie saptamana viitoare (asa sper sa se intample) cu ocazia lansarii "Bateau Veena" ca velier !:noroc: poate reusim sa ne sincronizam cat mai multi, i-l asteptam si pe Eol sa fie cu noi!

stabilim detaliile zilele urmatoare!:noroc:

Ma gandesc ca totusi s-ar putea sa fie o diferenta intre un club nautic si o activitate nautica lucrativa, dar daca amicul Razvan de la IOR se descurca, inseamna ca merge treaba. Daca aflam despre ce lege e vorba, si e asa cum a spus Razvan, adica sa poti folosi gratis luciul de apa, ar fi excelent pentru cei cu initiativa.

Singura problema ramane concurenta cu cocardeii cu ski-jet-uri si troace motorizate, care ar fi in stare sa se urce pe tine cu kkturile lor, si cred ca daca gunoaie din-astea afla ca se pot juca asa cum vor pe baltile noastre, s-ar putea sa nu mai fie loc de facut vreun cuibar de barcagii cuminti, ca vor invada cacanarii locurile bune de debarcader. E posibil insa sa nu le dea voie cu motorizate pe lacurile mici, fiindca ar fi ultimele oaze de liniste in vacarmul citadin din Bucuresti.

Apropo, lacul IOR este lacul Titan? Ce spunea colegul despre apa murdara, cred ca e vorba de eutrofizarea care apare cateodata la cresterea temperaturii apei, scazand continutul de oxigen si accelerandu-se procesele anaerobe bentonice, iar apa miroase urat si are o culoare verde intens din cauza inmultirii algelor microscopice. Daca de asta e vorba, nu-i nici o problema, apa isi revine la scaderea temperaturii, e vorba de ciclul ei de transformare pe perioada sezonului cald.

@Vali: Eu si prietena mea ne-am dat pe Snagov intr-o sambata cand era plin de toate ambarcatiunile posibile inclusiv skijet-uri. N-am avut probleme. In afara cazului in care vine boul sa dea peste tine cum s-a mai intamplat poa sa treaca la un metru de mine ca mi se rupe. Stau si eu cuminte ca ratele si astept sa treaca valul, big deal.
Si da apa din IOR e murdara ca e cald ca in rest e bine intretinuta.

@Diana, ar trebui sa-ti fac cunostinta cu soata mea, poate o molipsesti cu pasiunea pentru balaceli acvatice :p, ca e cam speriata de apa. Si despre aglomeratia de cocalari, peste putin timp veti ajunge pe bratul Sf. Gheorghe, in aval de Murighiol, unde veti vedea ce inseamna paradisul :), adica un labirint nesfarsit de ape, cu malurile invadate de vegetatie, populat de nenumarate pasari, si a carui serenitate e tulburata foarte rar de cate o barca motorizata, care isi vede de drum, nu face liniute si figuri cum fac cocardeii de pe lacurile romanesti.

Ma gandesc ca totusi s-ar putea sa fie o diferenta intre un club nautic si o activitate nautica lucrativa, dar daca amicul Razvan de la IOR se descurca, inseamna ca merge treaba. Daca aflam despre ce lege e vorba, si e asa cum a spus Razvan, adica sa poti folosi gratis luciul de apa, ar fi excelent pentru cei cu initiativa.

Singura problema ramane concurenta cu cocardeii cu ski-jet-uri si troace motorizate, care ar fi in stare sa se urce pe tine cu kkturile lor, si cred ca daca gunoaie din-astea afla ca se pot juca asa cum vor pe baltile noastre, s-ar putea sa nu mai fie loc de facut vreun cuibar de barcagii cuminti, ca vor invada cacanarii locurile bune de debarcader. E posibil insa sa nu le dea voie cu motorizate pe lacurile mici, fiindca ar fi ultimele oaze de liniste in vacarmul citadin din Bucuresti.

Apropo, lacul IOR este lacul Titan? Ce spunea colegul despre apa murdara, cred ca e vorba de eutrofizarea care apare cateodata la cresterea temperaturii apei, scazand continutul de oxigen si accelerandu-se procesele anaerobe bentonice, iar apa miroase urat si are o culoare verde intens din cauza inmultirii algelor microscopice. Daca de asta e vorba, nu-i nici o problema, apa isi revine la scaderea temperaturii, e vorba de ciclul ei de transformare pe perioada sezonului cald.

Vali, cum ai observat si tu in multe posturi, secretul in Romania este a te strecura printre legi, a fi la limita lor, a interpreta etc.
Cat despre Cocalari, fara intentia de a jigni pe nimeni, sunt sigur ca va mai trece mult timp inainte de a fi interesati de lacul Chitila.
Am fost acum 2 ani la Snagov si nici acolo nu erau. Au alte interese, din fericire.

:D propietarul baltii este statul ,administrarea ei se face prin "apele romane" ,asta e un lucru bun fiindca fostii concesionari erau niste pistolari de doi lei ,cu care nu vrei sa ai de'aface!
ce spui tu acolo e un lucru foarte interesant si imbucurator si ar trebui sa discutam chestiunea mai pe larg la "impretenirea" care va sa fie saptamana viitoare (asa sper sa se intample) cu ocazia lansarii "Bateau Veena" ca velier !:noroc: poate reusim sa ne sincronizam cat mai multi, i-l asteptam si pe Eol sa fie cu noi!

stabilim detaliile zilele urmatoare!:noroc:

Frumoasa initiativa!
Eu pot oricand, in principiu.
Da-mi de stire te rog.

Back
Sus