dati un vot cu totii pentru un om care a facut multe si merita nominalizarea la nobel

bogdanbuciu

îmi trebuie barcă
In campania al carei clip il veti vedea este vorba despre o personalitate internationala care este propusa de catre institutul Tack din Stockholm, Suedia pentru luarea in considerare pentru acordarea premiului Nobel. Veti vedea cat de cunoscuta si apreciata este la nivel mondial si cate a putut face pentru intreaga omenire. Haideti sa ajutam si noi cu cate un vot pentru ceva ce poate fi cea mai importanta actiune din viata noastra. Vizionati clipul la urmatorul link
http://en.tackfilm.se/?id=1270144998348RA35
 
Ultima editare:
Asta e cea mai tare chestie care mi s-a intamplat de 1 aprilie :D. Prima data am zis ca fiecare primeste dedicatia cu poza proprie in functie de ID, da' era prea complicat ca sa fie asa. Felicitari meseriasului care a inseninat ziua unora din noi, si ma recompensez eu in continuare ;).
 
Eu nu ma imbat nici cu rachiu :p, si nici n-am amintit de vreo nominalizare, ci faptul ca a fost extrem de shocky si distractiv :). Mi-ati tras-o, baieti :).
 
:))haha , Bogdane ,i-ai tras-o nashului foarte elaborat !sincer ,mi-a fost frica de cine stie ce imagini shock , ceva trist sau deprimant si cand colo apare braconieru ,palicaru , tarabostele asta al nostru!
 
am facut mai multe filmulete din astea, dar cred ca lumea se uita pe ele la inceput si da close, nu au rabdare pana la shoking moment. A primit si adminu, ca impaiatu si-a ascuns pozele iar cel cu guzi a picat la cenzura :p
L-am pus pe vali ca este cel mai cunoscut de pe forum si are si poze recente, ma bucur ca i-am facut-o. O sa-mi cer scuze si formal cand va vizitez la Galatzborough, ca sa ma feresc de recompensarea amintita.
 
tare vali asta,a ajuns cu kayakul pina-n suedia,sau l-a carat cea mica in spate?trebuie sa dea explicatii,poate ne udam si noi!
 
pai dupa ce a fost votat "BARCAHOLIC 2009" ce-i mai trebuie lui Vali "brandul" Suedezilor?. iar Nobel a inventat trotilul pe care un BRACONIER declarat nu-l foloseste nici la ananghie.
 
Ultima editare:
Stati sa vedeti ce mi-a tras-o Guzi :D. Ne-am intalnit ieri la o bere cu colegul Silviu - sss, care ne-a inmanat cartile pentru galateni (multumim Christian, Admin, Byteworks, Florio si Silviu :) ), si care a suportat stoic asaltul verbal al celor 2 turbe acvatice care suntem. Dupa despartire (cu promisiunea ca vom continua zilele astea), am venit cu Guzi acasa si m-am pus sa halesc. La care Guzi (care n-a vrut sa haleasca) vine si-mi spune pe un ton ceremonios: "Tinere, tu iti vei hrani trupul, iar eu iti voi hrani spiritul. Voi face cum faceam la manastire, cand se statea la masa, cineva trebuia sa citeasca pentru meseni "cuvantul de folos", adica invatamintele bisericesti. Eu preferam sa fiu cel care face asta, pentru asimilarea prin viu grai a intelesului profund al scrierii". Apoi Guzi ia o pozitie martiala, si spune cu un glas de popa: "CUVANT DE FOLOS - DE LA GUZI CITIRE: MERIDIANELE TACERII DE CHRISTIAN TIRTIRAU". Si incepe Guzi taca-taca taca-taca, eu bagam la ghiozdan si ma tavaleam de ras, fiindca Guzi cu cel mai serios aer din lume citea cu intonatie teatrala 'a la moshu Pittis' primul capitol al cartii lui Christian. Oricum cuvintele sunt inutile, trebuia sa-l vedeti live pe Guzi transfigurat in dascal spiritual, ii lipsea doar rasa :p.
 
Despre "Cuvant de Folos"

Asta a fost varianta lui Vali....varianta mea e diferita !b-)
...Pai dupa ce ajungem la Vali acasa, dupa intalnirea cu "SSS" (...sau poate ar putea definita "darea peste cap a programului stabilit de familie", a biietului om); Vali spune ca ii este foame si ma invita si pe mine la masa.
-Eu nu mananc ,pentru ca am "cilindreea" mica si sunt ghiftuit deja cu bere !
...tot eu:
- Uite cum facem, in timp ce ai sa mananci, eu am sa fac cu tine o chestie misto pe care am luat-o cu mine din viata calugarilor din manastirile cu viata de obste. Am sa iti citesc "Cuvant de Folos" !
deschid paranteza:
...Cuvantul de folos, se citeste de obicei cand obstea unei manastiri sta la masa,ca sa-si hraneasca trupurile cu bucate alese, bine preparate. Atunci unul dintre monahi dinainte randuit, le citeste frumos dintr-o carte fie ea Pateric, Viatile Sfintilor sau scrieri filocalice, ca sa-i hraneasca spiritual. Altfel spus, e ceea ce facem noi in zi de zi cand stam la masa si ne uitam la TV sau ascultam la radio ceva ce "nu trebuie ratat" :) .
..Dupa simularea unui ceremonial din slujbele bisericesti de seara,in forma de dialog intre popa, diacon si dascalul din strana , dar de data asta doar eu singur in toate rolurile, am inceput :
-Intelepciuneeee...
-Din cartea de la Barcaholici, a lui Christian Tirtirau, cetireeee ...
-Sa luam aminte !
-Pace tuturor :

"In orice filosofie religioasa a lumii, chiar si in cea mai primitiva, exista ideia ca acel om in cautare de raspunsuri si urmarind o viziune trebuie sa se indeparteze de semenii lui si sa traiasca o vreme in singuratate.
Daca el este omul potrivit, se va intoarce cu un mesaj. Poate sa fie mesajul lui Dumnezeu in cautarea caruia pornise, dar cu toate acestea, acel om vafi trait o viziune, o minune, lucruri despre care merita oricum a se asculta si reflecta" (Loren Eiseley,Marea Calatorie)

La faza asta, Vali care n-auzise-n viata lui de braconier (...prin balta, facultatea de nave si drept, locuri de munca, cafenele, ce mai vrea el, ce mai vreti si voi ), explodeasa intr-un hohot mare de ris, numai cu gandul la expresia "Cuvant de folos"... chestia e ca si dupa ce am terminat de hranit trupul (lui Vali) si spiritele noastre, Vali iar se oprea, rostea "Cuvant de folos", si iar exploda in hohote, de cateva ori, ca intr-un ritual, pe bune !

Sa se inece Braconieru' ,dar nu cu ...apa sau oase de peshte :rock:

Eu natural, dar sobru, cu o intonatie demult neantrenata, ma jucam de-a Florian Pittis mai departe...citez :
"As vrea sa pot spune ca totul a inceput in acea intunecata si ploioasa zi de vineri .Insa nu a existat niciun inceput si niciun sfarsit nu va exista...."
( si la noi ,tot vineri, dar era o zi superba de primavara; cat despre inceputuri sau sfarsituri, nu-s inca suficient de copt ca sa ma pronunt. Inca...)
...apoi frunzarind prin carte si citind :

"-Natura reuseste de fiecare data sa ne aduca aminte de conditia noastra umila"

... Tot frunzarind cartea, concluzionez ca sunt placut surprins sa gasesc autorului, o vocatie de scriitor cu stil filocalic, Domnule Christian Tirtirau ...
Iar "Meridianele Tacerii", ma trimite cu gandul la idolul meu Steinhardt cu al sau "Jurnalul Fericirii" (am sa marturisesc pe aceasta cale, ca pseudonimul meu "Delafluviu" e copiat de la Steinhardt, care-si spunea "Delarohia" ,cand era monah la manastirea Rohia, din Maramures)

...iar astea nu s-ar fi intamplat daca obstea barcaholica nu s-ar fi miscat asa de repede si frumos !
Iar ca incheiere, am sa ma folosesc din nou de un citat...de rugaciunea Taniei Aebi :
"Doamne pornesc in larg pentru a-ti vedea lumea frumoasa. Te rog sa fii bun cu mine ! "
Va multumesc
 
Ultima editare:

Back
Sus