De azi la Galati cod rosu!

Pentru colegii mei care au participat anul trecut la expeditia TID , ca sa isi faca o imagine mai precisa, pozele atasate de domnul Mugurescu 5,6,7,8 si 9 sunt din locul unde ne astepta Vali pe mal.
La inundatiile din anul 2006 (cote record istoric) Dunarea crescuse pana exact la nivelul de deasupra acelei "borduri" ornamentale (pe care galatenii obisnuiesc sa se aseze si sa priveasca Dunarea si vapoarele ei). Iar acum mai e foarte putin, ca acel "record" nefericit sa fie egalat !
 
Ultima editare:
Aseara am trecut prin aceeasi zona, si la ghereta gardianului din capatul falezei dinspre Navlomar era o motopompa care golea zona respectiva de apa. Nu stiu daca sunt infiltratii prin parapet sau nu cumva nivelul apei a fost mai mare si dupa retragere a ramas inundata zona barierei gardianului.
 
Multam mugurescu de poze, camera web de la Jurnalul disparuse in ultima vreme, ma speriasem ca a ajuns apa la ea in varful hotelului! Nu-i chiar atat de rau, dar e rau. Si mai vine inca :mad:
 
Ploiesti-ul este alaturi de galateni ! ..sper ca vremea buna sa se intoarca si pe la noi ! O sa mai avem si noi VARA ?:confused: De asta iarna numai coduri avem.....
 
O sa avem o vara de n-o sa stim unde sa ne ascundem de parjol :D. Eu inca ma bucur de racoarea de afara, nu vreau sa ma gandesc ce calduri infernale urmeaza...
 
O sa avem o vara de n-o sa stim unde sa ne ascundem de parjol :D. Eu inca ma bucur de racoarea de afara, nu vreau sa ma gandesc ce calduri infernale urmeaza...

Ce-ti pasa braconiere, stai la tine-n curte, sus pe faleza si admiri Bratesul mare ca pe vremuri, visand saramuri de crapi uriasi! Eu deja ma gandesc sa vin la Galati sa-l mut pe socru-meu cu toalele-n pod, ca in Port mai e de-o palma sa dea apa peste dig:titanic:
 
Ca o continuare la o foto de mai sus, parcul de copii este acum inundat. In fata Palatului Navigatiei apa este la baza sacilor de nisip si au aparut infiltrarii in pasajul de piatra si ca de obicei: Antenele (Acces direct) si ProTv-ul pe felie cu emisiuni breaking news!!
Is niscaiva colegi de forum?
 

Atașamente

 • Noki019.jpg
  Noki019.jpg
  65.8 KB · Vizualizări: 57
 • Noki018.jpg
  Noki018.jpg
  71.7 KB · Vizualizări: 60
 • Noki013.jpg
  Noki013.jpg
  76.4 KB · Vizualizări: 50
 • Noki012.jpg
  Noki012.jpg
  75.2 KB · Vizualizări: 53
Ultima editare:
Ah nu se vede prea bine, dar presupun cine ar putea fi . Marja mea de certitudine e destul de mica, de asta data... Ar putea fi "Boris" , un it-ist cu mana fina si precisa de bricoleur. El si-a construit atat o motocicleta Chopper dintr-un Dniepr,dar cu motor nou si pornire la buton, cat si acest caiac demontabil dupa "Victoriapatagonica" si l-a inzestrat si cu un motor Honda de 2,3 CP.Ambele executate desavarsit !
Indiferend daca face iesiri de distantze mari si multe zile, sau plimbari scurte , el iese pe apa singuratec. Locul unde posteaza el poze : http://www.gabipasnicu.go.ro/
Dar repet nu sunt sigur, pentru ca am aflat ca si un altcineva (necunoscut) si-a cumparat zilele astea un Pouch RZ 85 .

Cat despre Dunare, daca in 2006, cota istorica a fost stabilita la 661 cm, ieri fluviul avea 663 cm !
Iar navele bac, nu mai traverseaza mijloacele de transport auto, de joi.

Revin cu o completare ulterioara :
E "Boris" ! ...din cauza imaginii slabe, am reusit sa disting un detaliu, care sa-mi indice ca e caiacul lui ! (are pe "ciocul"prova un capacel hatch, din ala cumparat, si montat cu multa iscusintza pe poliplanul, caiacului lui argintiu . Plus carutzul lui, care nu se pliaza i numai se demonteaza. Il desconspir !
El mai citeste postarile de pe forum din cand in cand, dar nu e interesat sa-si faca cont :)
 
Ultima editare:
Azi am ajuns"o fuguta" la Galati......si jale mare la Siret...:(
 

Atașamente

 • Amintiri-0017.jpg
  Amintiri-0017.jpg
  68.1 KB · Vizualizări: 46
 • Amintiri-0019.jpg
  Amintiri-0019.jpg
  100.1 KB · Vizualizări: 43
 • Amintiri-0018.jpg
  Amintiri-0018.jpg
  71.6 KB · Vizualizări: 44
 • Amintiri-0014.jpg
  Amintiri-0014.jpg
  64.7 KB · Vizualizări: 40
 • Amintiri-0016.jpg
  Amintiri-0016.jpg
  80.7 KB · Vizualizări: 42
 • Amintiri-0015.jpg
  Amintiri-0015.jpg
  68.8 KB · Vizualizări: 43
Poza facuta duminica 4 iulie 2010, de acolo de unde se transmite buletinul hidrologic
IMG_0036.jpg
 
www.adevarul.ro

Salvatorul Galatiului

Autoritatile locale spun ca ideea unui localnic de a deschide ecluza de la Agigea, pentru a evita inundarea Galat£iului, a fost salutata de membri ai Executivului. Sandu Gheorghiu, fost muncitor la Canalul Dunare - Marea Neagra, i-a sugerat luni premierului ca inundarea orasului ar putea fi evitata printr-o deversare controlata.

Sandu Gheorghiu (51 de ani), un muncitor ars de soare, fara prea multa carte, care se spetea muncind la digul pentru apararea comunei Sendreni, i-a oferit premierului Emil Boc o solutie pentru a scapa Galatiul de inundatiile provocate de viitura pe Dunare.


Fost muncitor la Canalul Dunare - Marea Neagra, nea Sandu era framinntat de ideea deschiderii ecluzei de la Agigea de mai multe zile sii spera sa-i poata spune unui oficial de la Bucurestii ce crede el despre rezolvarea crizei. Luni si-a luat inima in dinti.


"M-am dus si i-am spus: Domnu' Boc, am lucrat zece ani la Canal. Stiu ca este o diferenta de cota dintre Cernavoda si Agigea. De ce nu datii drumul la ecluza?" El mi-a raspuns ca nu stie despre ce-i vorbesc, dar o sa-l intrebe pe Borbely", a povestit barbatul.

"Am fost de fata cind i-a spus premierului ce crede el ca-i de facut. Apoi, am fost sunat de la Guvern pentru a da detalii despre acest om. Din cite am inteles, se intentioneaza sa i se acorde un premiu. Vom initia si noi o hotarirere de Consiliul local, ca sa-l recompensam", ne-a declarat Paul Cristea, primarul Sendreniului.

Ecluza de la Cernavoda a fost deschisa luni - seara pentru a se deversa in Canalul Dunare - Marea Neagra o parte din surplusul de apa rezultat in urma inundatiilor, dupa cum a confirmat, marti, ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Adriean Videanu.

In ultimele 48 de ore, nivelul Dunarii a scazut cu trei centimetri, dar pericolul de inundatii nu a trecut. Autoritatile sunt insa increzatoaretoare ca digul ridicat la Galati va rezista. In caz contrar, peste 8.000 de familii vor fi afectate.
.................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Nu vreau sa ma dau ghebos :) da' gadiliciu' de la keyboard nu ma lasa in pace. Cind am postat cele trei link-uri despre Red River si sistemul de deversare al acestuia in caz de inundatii, gindul mi-a sburat la Canalul Dunare-Marea Neagra. Am cautat pe net sa aflu date pe care Nea Sandu le stia din propria-i experienta, diferenta de cota dintre Cernavoda si Agigea.Nu am gasit, asa ca am tacut. Mi-a fost tirsha sa nu scap vreo perla. Am mers pe zicala "Daca taceai, hidrotehnist ramineai" :) Ahhh...Nea Sandule, cum mi-ai suflat premiu' gubernamental...!:) Sa traiesti cu adevarat bine! :noroc:
 
Pe Canalul Bega si raul Timis exista un nod hidrotehnic asemenator, construit in 1758, care regleaza debitele pe Bega si Timis. Utilitatea lui s-a vazut acum 5 ani cand s-a salvat Timisoara de la inundatie si s-au inundat satele din sud (Foieni, Otelec, etc)
http://ro.wikipedia.org/wiki/Canalul_Bega
 
Pe Canalul Bega si raul Timis exista un nod hidrotehnic asemenator, construit in 1758, care regleaza debitele pe Bega si Timis. Utilitatea lui s-a vazut acum 5 ani cand s-a salvat Timisoara de la inundatie si s-au inundat satele din sud (Foieni, Otelec, etc)

Nea Sandu ne-a luat-o inainte si acuma chefuieste bine-mersi. :)
 
Am trecut asta seara pe la Faleza Dunarii, si am fost placut surprins sa vad ca fluviul ne-a dat inapoi uscatul in mare parte , lasandu-ne bucuria promenadelor . Inca putin si o sa ne reamintim de , cum e sa te dai cu rolele in noptile de vara, pe acolo !
 

Back
Sus