deci cumparatorul pune uneori intrebari rauvoitoare?
domnule x_petrolist , nu mai aveam prea mult timp pentru polemici , dar pentru ca vad ca va pasioneaza subiectul am sa fiu scurt : DA , cumparatorii pun uneori intrebari rauvoitoare fie in speranta ca ar putea pune in incurcatura vanzatorul , pentru a-si satisface propriul orgoliu si propria scarnavie ( de tipul " n-am bani sa cumpar , dar , de a-l dracu , macar sa il fac de rahat pe asta , ca sa ii arat ca sunt jmeker " ) fie in speranta ca asa vor domina usor psihologic vanzatorul si vor obtine o reducere de pret . Intrebare : care dintre variante e mai des intalnita la noi ? Si nu e vorba de barci neaparat , vorbiti cu cineva din piata auto ca sa vedeti ce alte "stiluri" de cumparare s-au mai inventat.
si cel care vinde prezinta partile bune si le ascunde pe cele rele? ... pai cam asta stiam si noi ...
In cazul unei barci cu o istorie mai lunga , este posibil sa fie aspecte ce ar putea fi imbunatatite . Poate un furtun este neetans , poate un bec e ars , poate e necesara inlocuirea unui intinzator , etc . Aceste lucruri nu se ascund ( iar eu am spus "uita" ) ci doar se prezinta mai degraba lucrurile importante si bune ale barcii , spre a nu crea probleme inutile cumparatorului .
Chiar as vrea sa fac o remarca aici : asta este marea problema a ofertelor sh de pe net : datorita lipsei de bun simt , multe dintre ele , aflate mai ales in SUA , sunt barci vechi , foarte obosite , lovite , dar cosmetizate bine si prezentate frumos . Cumparatorii se bucura de pretul teoretic mic , dar se aleg deseori cu o copaie plina de probleme , pentru ca nu au cum sa o verifice .
Revenind , nu e acesta cazul la EUXIN II , pentru ca asta e o barca ce iese anual pe mare , e in grija YCRR , e o barca cu istorie cunoscuta , nu sunt probleme