Delta Dunării - pericol iminent

Peste câţiva ani vom vedea imagini cu o Deltă sălbatică, Rai al pelicanilor şi al bălţilor cu ţânţari, doar în poze.

Master_plan_Page_10_Image_0001.gif


Linkul complet, aici.

Pentru început, e vorba de zona Corbu-Vadu, însă mafia imobiliarelor salivează cu gândul şi la alte zone, precum Grindul Lupilor, zonă (pseudo)protejată integral.
 
La cat de cacanari sunt contemporanii nostri din specia "all inclusive", nu-i exclus sa vedem asa ceva in realitate, ar putea fi noua locatie trendy a litoralului nostru :D. Depinde de cine e la putere, ca sa le dea acordul de mediu, dar e foarte probabil sa-l obtina.

Daca ne gandim ca si Mamaia era o chestie similara, un grind intre Siutghiol si mare, trebuie sa cantarim bine avantajele vizavi de dezavantaje. Cred ca in caz de concretizare, singurele noastre avantaje vor fi locurile de munca si banii adunati la buget, caci nu cred ca un roman obisnuit va avea loc acolo sa faca afaceri.

Vadu e la extremitatea sudica a complexului Razelm-Sinoe, deci cam la capatul Deltei. Chiar daca civilizatia va infesta incet-incet zona, cred ca e preferabila aceasta transformare turistica a zonei, decat proiectele megalomane prin care Ceausescu a distrus Delta (vezi Pardina, Sireasa, Caraorman), sau decat combinatul siderurgic pe care Voest Alpine voia sa-l faca la Agigea (noroc de criza ca au renuntat). Sarmana Delta, in ciuda braconajului si poluarii este totusi intr-un proces lent de renaturare, care din pacate va fi distrus prin asemenea investitii la moda in ziua de azi.
 
Stati linistiti, la cat de "repede" se misca lucrurile in tara asta, s-ar putea sa nu vedem prea curand asa ceva implementat :D
 
Cand e vorba de jidani care stiu prea bine ca pot cumpara pe nimic zona, corupand pe bani putini stabii locali, s-ar putea sa vedem mai repede decat credem monstruozitatea asta la Vadu
 
Pe mine nu n-ar deranja să apară aşa ceva la marginea Deltei, însă diferenţa dintre Vadu şi Miami Beach constă în gradul de civilizaţie al locuitorilor.

Dacă aşa ceva va fi construit la Vadu, parcă văd insulele de peturi şi grupurile zgomotoase de grataragii spălând merţanele în canalele pe care ar trebui să circule ambarcaţiuni uşoare. De asemenea, bandele de băeţi de bani gata gonind cu ski-jeturile prin canelele liniştite în care refulează toalete, manelele urlând de pe terasele vilişoarelor şi alte grozăvii care caracterizează acest popor.
 
Asta daca nu pui la socoteala specula si japca definitorii pentru litoralul romanesc. Si intr-adevar imensul WC public numit Vama Veche va fi o joaca de copil fata de ce va fi la Vadu, daca se va transforma in ceea ce ne deseneaza jidanii astia :)
 
Asta daca nu pui la socoteala specula si japca definitorii pentru litoralul romanesc. Si intr-adevar imensul WC public numit Vama Veche va fi o joaca de copil fata de ce va fi la Vadu, daca se va transforma in ceea ce ne deseneaza jidanii astia :)

DAAA, la asta ma gandeam si eu...pt ca in genere oamenii astia se gandesc doar la castig, asa ca o statie de epurare exclus...uitati-va la Bucuresti, mai mare rusinea, nu detine asa ceva...asa ca....pana la urma oricum ajung deseuri acolo....

Exista o localitate inainte de Oltenita, unde simti ca ti se taie respiratia...trece Dambovitza ca o boare spre Dunare, evident...nu stiu cum traiesc oamenii aia acolo...cumplit!!!:(

Trist...

Proiectul in sine cred ca ar fi frumos...daca s-ar gandi la toate aspectele...;)
 

Back
Sus