Deltania 20

Desi nu scrie pe site, sigur e omologata la clasa C, deci pentru plimbari pe vreme buna pe mare e ok. Pentru Delta si lacuri e super, in schimb cred ca e cam inghesuita inauntru, in ciuda imaginilor de pe iutub. Interesant e ca e tractabila cu o masina obisnuita, si drept concluzie e o barca potrivita pentru aventuri nautice de cateva zile in Delta sau Croatia, Grecia etc, dar mai mult in ape linistite.
Puncte tari: coca turnata din fibra pe miez de Airex face ca barca sa rezulte usoara si agila, tractabila cu o masina normala, iar calitatea fabricatiei corpului, interiorului si greementului pare destul de buna.
Puncte slabe: barca sublestata, preponderent pentru ape protejate, pretul optionalelor urca binisor pretul, plus spatiul interior cam inghesuit si poate claustrofob.

Cezar, te bate gandu la asa ceva? E aceeasi barca (virgula) ca Viko 20 facuta in Slovenia, numai ca Deltania e facuta de polonezi. Mie mi se pare cam mare pretul pentru ce ofera, dar sincer as plati dublu pentru o barca super-confortabila cum e Haber 660.

Ma imediat uit si la Haber si Viko.

Situatia mea :
Pana acum am mers doar cu motor vreo 5 ani pe Dunare. Din vara m-a lovit boala cu vele :sail:
Am facut cursurile de manevra navei cu vele si am iesit pe mare (aia neagra) de 4 ori. In noiembrie am examen la LRC. In vara 2010 vreaua sa dau B.

Asa ca a aparut ideea de a avea si barca cu vele. Si acum ma documentez ... si intreb ... si caut pe net ... si incerc sa imi dau seama ce vreau - o barca mai mica sau mai mare, racing sau cruiser , la Galati sau la Constanta ...

Eu as prefera oricand ceva mic si usor de transportat, manevrat pe apa, usor de intretinut si necostisitor, in primul rand din considerente de fezabilitate. Avand in vedere ca nu (mai) am de gand sa ma iau la tranta cu oceanele, ma gandesc la ceva gen Haber 660, sau ceva mai vechi - Haber 555, avand confort sporit fata de Deltania. Deltania e mai mult daysailer sau cel mult overnighter la standardele de azi, pe cand Haber 660 e un mic conac plutitor :).

Ma gandesc ca azi s-a cam demonetizat vechiul trend cu croaziera maritima extinsa, azi lumea ia barci in charter sau se da cu barcaze mici in zone pitoresti, fara sa-si puna pielea in saramura in traversade periculoase (sper sa nu ma injure pasarile de larg de pe forum :p). De aceea eu as prefera ceva mic, ieftin, dar confortabil, ca nu mai sunt adolescent sa ma dau in barci ca turbatu :).

hahahah...imi era dor de opiniile lui Vali despre gama de barcute la care amatorul din mine se adreseaza. Ce sa fac? Eu iau tare in serios si marea si muntele. Si din asta cauza, nu ma vad incercand traversade, ci acumuland usor experienta pe langa tarm. Importanta e, cred, bucuria pe care ti-o da apropierea de ape, navigatia la nivelul in care sa simti ca detii controlul .

Pentru mine exista un colt de lume care reprezinta paradisul, numit DELTA. Din copilarie o bat continuu, si nu ma pot satura de atata pace, tihna si voie buna. Din cauza asta, ma uit la majoritatea barcutelor din perspectiva utilitatii pentru Delta, sau eventual maritim costier in zona gurilor Dunarii.

Vrei sa te refaci fizic si psihic inr-un weekend? Lasi barca la apa de pe peridoc la Galati, Tulcea, sau unde-i mai gratis :p, cobori pe bratul Sf. Gheorghe si te legi undeva direct la stuf, prinzi peste sau iei de la braconieri si iti faci o saramura delicioasa, faci baie si plaja la cucu gol pe plaja nesfarsita de la Sf. Gheorghe :D, iti redescoperi vana sexuala din adolescenta si-ti iubesti consoarta ca pe vremuri ;), si cand te intorci acasa iti spui "ptiu baga-mi-as, de ce dracu a trebuit sa se sfarseasca visu asta frumos" :)

Vali

Trebuie deschis un intreg thread cu subiectul asta, poetule !:)

Si pentru ca asa cum spunea poetul, asa simtesc si eu, las imaginatia sa zburde catre un nou sezon. :sail:

Back
Sus