Dilema renovare

Salutare tuturor,revin pe forum in cautare de ajutor de la cei cu mai multă experiență,detin aceasta barca(elan401)de cca 4 ani,iar cu câteva zile în urma am aflat modelul,abia dupa aceea au inceput problemele mai abitir.
Odata cu aflarea modelului am început sa ma documentez despre aceasta barca la care lucrez cam rar de cca 2 luni(lipsa de timp).Aceasta barca are spre spate o arcada cu tot cu chila,am citit si am aflat ca unele bărci sunt construite asa din fabrica,nu este cazul si la a mea dupa mai multe imagini vazute,am decis sa rezolv aceasta problema mai ales pt ca barca la viteza mai mare se lasa cu botul in apa si pierdea directia.
Deci,barca acum este in starea din următoarele imagini:IMG_20250426_141551.jpgIMG_20250612_185711.jpgIMG_20250612_185724.jpgIMG_20250612_185735.jpgIMG_20250613_131551.jpgIMG_20250613_151950.jpg

Cand i-am scos fundul am fost surprins sa vad ca nu are intarituri facute cum trebuie,avea doar 3 coaste fara lemn in chila,si probabil a stat multă vreme pe un peridoc impropriu fapt ce a dus la forma ei actuala.
Deci dacă m-am decis sa o indrept ,care ar fi pasi de urmat(pot evita epoxi la lipiturile in lemn)?,oglinda veche a barci era praf,am decis sa o inlocuiesc,repar,am ales tego din cel de prin anii 80-90,foarte tare,insa poliesterica sa exfoliat cu tot cu fibra,ceva idei ?va rog mult,astept parerile voastre cu nerabdare,va mulțumesc anticipat,sa auzim de bine.
Cam asa ar fi trebuit sa arate fundul barcii la mine?este aceeasi coca:

Atașamente

• 061.jpg
    061.jpg
    56.9 KB · Vizualizări: 6
Tego e si foarte greu insa da, este rezistent. Eu am folosit la oglinda unei barci, indepartand mecanic (abraziv) stratul exterior lucios pe portiunile unde trebuia sa lipesc cu rasina. Daca insa este in locuri imerse permanent sau des, n-as face-o, zonele de contact intre zone nu sunt inchise perfect. In aceste cazuri un efort pentru achizitionarea unui placaj corespunzator este de preferat.

De ce sa eviti lipiturile cu epoxi? Este una din solutiile cele mai bune de fixare a imbinarilor pieselor din lemn.

Vad ca te pricepi, bravo si spor! Sa ne tii la curent cu lucrarea.

Mulțumesc frumos pentru răspuns, tego ales este de nevoie, cu epoxi aceeași treaba, costuri crescute, oricum barca nu merita investiția, au fost multe de făcut și sub linia de plutire, e plăcerea mea să îi mai lungesc viata, am sa I capsule bine lemnul încât să mă ai ducă cât mai traiesc🙂.
Sa ii pun și chila de lemn ori sa mai adaug doar coaste, după ce voi adaugă, o sa își mențină forma doar cu ele fără chila de lemn?

Back
Sus