Dodecanez - Cyclade (via Sporadele de Nord)

Dupa traseul de anul trecut (care a reprezentat prima iesire din viata mea pe un velier) in care am strabatut golfurile Saronic si Argolic, pentru vara asta am planuit un traseu care va trece (cate putin) prin 3 arhipelaguri. Plecarea va fi din insula Kos, voi strabate Dodecanez-ul si voi intra in Sporadele de Nord poposind in insula Ikaria, unde voi fi ancorat in golful Seychelles. Mai departe planuiesc sa ajung in Mykonos & Delos din Cyclade, de unde voi face cale intoarsa.
Nu am o vasta experienta in domeniul maritim, dovada fiind micile balbe de anul trecut, toate pe fondul lipsei de experienta, dar pasiunea pentu veliere intrece orice obstacol.
Anul trecut pe vremea asta, instructorul meu, dupa ce i-am facut cunoscuta intentia mea de a ma aventura cu familia intr-o croaziera pe un velier al carui skipper voi fi, mi-a spus ca nu sunt chiar normal la cap. M-a comparat cu un sofer care abia si-a luat permisul de conducere dupa care se inscrie la un raliu montan. Evident n-am tinut cont si m-am dus si bine am facut. In primavara asta, acelasi instructor, care m-a scolit de data aceasta pentru categoria B, a folosit pataniile mele din blogul de mai sus ca material didactic, dandu-ma exemplu in clasa si spunand: "...si sa nu faceti cum a procedat Radu in cutare sau cutare situatie...".

Concluzionand, ideea e simpla: Nu exista vacanta care sa ofere mai multe satisfactii unor iubitori de mare decat vacanta pe mare intr-o libertate totala. Navigatia costiera e cea mai lipsita de pericole din toate cazurile posibile, nu trebuie decat o buna documentare si un ahead planning riguros. Altfel spus e mult mai safe dacat cu masina pe autostrada la 120 km/h. Factorul pret devine insignifiant in conditiile in care dati avansul cu cateva luni inainte. Am plecat cu un fragil permis C, D (cu S) si n-am intampinat nici o dificultate (s-a mai discutat pe aici situatia asta).

Daca exista cineva care si-ar dori o astfel de experienta dar (inca) sta in cumpana il rog sa-mi scrie si voi fi fericit sa-i dau toate detaliile cerute.
 

Back
Sus