Echipamentele de navigatie

Un nou thread, pe tema echipamentelor de navigatie.

Care sunt echipamentele ce trebuie sa faca parte OBLIGATORIU din inventarul unei barci. La ce costuri sa ne asteptam? Ce firme recomandati si ce nu ?

Un nou thread, pe tema echipamentelor de navigatie.

Care sunt echipamentele ce trebuie sa faca parte OBLIGATORIU din inventarul unei barci. La ce costuri sa ne asteptam? Ce firme recomandati si ce nu ?

Tot ce tine de safety e obligatoriu sa existe ! Echipamente de comunicatii , semnalizare , pluta de salvare , acordarea primului ajutor , etc .

Sunt multe si sunt diferentiate de a)legislatia diferitelor tari si b) categoria de design a barcii (categoria de navigatie) .

La ce barca va referiti ?

Clasele de constructie A, B, C si D sunt o clasificare moderna a CE si puteti gasi textul original aici : http://ec.europa.eu/enterprise/maritime/maritime_regulatory/doc/guide_v2_94_25_en.pdf

Aceste clase se refera la constructie si nu la echipare , despre echipare fiecare stat si-a creat propria legislatie . Puteti consulta ultimul numar din Yacht Magazin , exista un amplu articol pe tema asta .

De principiu , pentru croaziere oceanice ( pentru ca asta inteleg ca planuiti sa faceti ) ar trebui sa aveti TOT . Adica e simplu . Tot ce s-a inventat pana acum in materie de safety .
Sau ati prefera sa plecati fara ceva ( care a fost considerat ca fiind inutil ) si sa constatati la 1500 mile in larg ca exact acel device va face diferenta dintre bine si rau ?

Dar pana atunci mai e mult timp si veti merge mult pe mare pana sa ajungeti acolo .Daca vreti , puteti initia o discutie despre ceva specific ( plute de salvare , radare , desalinizatoare , rachete de semnalizare , statii radio , etc ), insa nu stiu daca , deocamdata , vom avea foarte multi parteneri de dialog atat de cunoscatori in subiecte specifice . Insa ar fi bine sa incercam .

Cand incepeti sa construiti barca ?

Din punctul meu de vedere (al unui neavizat care nu a calcat pe o barca pana acum) orice tine de safety e reglementat de conventiile internationale ( SOLAS, LSA Code) deci nu exista loc de discutie.
Si in ce priveste echipamentele de navigatie sunt ceva prevederi in SOLAS la cap. 5. In principiu pentru off-shore ai nevoie de un compas, un set de harti, echere de navigatie si o modalitate de a pune un punct pe harta (un gps). Dupa parerea mea ar fi recomandata si o a doua modalitate de a pune un punct, dar nu stiu daca se poate aplica (o alidada pe compas, un sextant, etc)

Am vazut ca BA a inceput sa scoata portofoliile de harti pentru yachturi pe hartie "water-proof".

In plus, consola GMDSS cat mai completa, insemnand o statie vhf, o statie mf, inmarsat-c, epirb, navtex, un sart, etc (de asemenea impuse prin regulamentele internationale)

Conventia SOLAS se refera exclusiv la nave comerciale si nu la ambarcatiuni de agrement. De aceea , lucrurile stau altfel . Insa exista reglementari nationale , cum spuneam .

Conventia SOLAS se refera exclusiv la nave comerciale si nu la ambarcatiuni de agrement.
Asa stiu si eu.

cdy - multumesc ptr sfaturi, o idee in plus conteaza oricand in spiarala decizitionala. Eu ma intreb insa care ar fi echipamentele standard impuse de autoritatile maritime in vederea optinerii aprobarilor de navigatie.

Ultima editare:
De principiu , pentru croaziere oceanice ( pentru ca asta inteleg ca planuiti sa faceti ) ar trebui sa aveti TOT . Adica e simplu . Tot ce s-a inventat pana acum in materie de safety .
Sau ati prefera sa plecati fara ceva ( care a fost considerat ca fiind inutil ) si sa constatati la 1500 mile in larg ca exact acel device va face diferenta dintre bine si rau ?

Cand incepeti sa construiti barca ?

Aveti stofa de comerciant nu gluma :D !!!

Excelent, cdy!

Se pare ca de curand nu doar regulile SOLAS ci si cele MARPOL fac referinte cartre yachturi. Interesant!

Back
Sus