Este dificil sa navighezi?

Uite ca avansam discutiile noastre cu navigatorii internationali. Mie mi se pare mai mult riscant decat dificil navigatul, dar sa vedem ce parere au altii. Tu ce parere ai?

https://youtu.be/2U2zt08Tj8Q

Vizionare placuta!

Outwiththewind, Sorin si Ana la bordul velierulului Mehalah
 
Se pot spune multe pe tema aceasta. Înclin să am aceeași opinie, dificultatea este dată de reguli și aplicare (regula principală fiind în general ”fă-i loc fiindcă-i mai mare” :D ).
Dificultate de navigație poate însemna de exemplu, zona Solent, cu curenții variabili, traficul mare, relieful coastei și variația mare flux-reflux, farurile sectoriale, balizele de ocolire, etc...
Dar în general riscul este o caracteristică principală a navigației. Toate cele de mai sus se traduc în risc. Pe lângă ele, factorul ”vreme”, care poate schimba dramatic datele la fața locului :) .
Așadar dificultatea implică nivelul de cunoștințe de navigație și experiența.
Riscul însă este permanent: și la novice și la experimentat.
Nu același, desigur. Dar riscul nu dispare niciodată, indiferent de cât de rodat este navigatorul.

Mulțumesc pentru filmul din link, acum o să trec la vizionare :)
 
Hmmm, cred ca dificultatea depinde mult de conditiile intalnite pe apa. Poate fi extraordinar de usor, sau poate fi un cosmar in functie de vreme, de abiliatile si personalitatea navigatorului (seamanship) si de conditia ambarcatiunii...conteaza sa ai si noroc...Deci depinde! Sper ca ti-a placut filmuletul:)
 

Back
Sus