Execut harti pt. GPS portabil

Salut,

Execut harti in orice zona a tarii pentru GPS-uri portabile. In atasament puteti vedea o mostra a complexului deltaic Somova-Parches (Tulcea) la scari diferite. Precizia este de aprox 1m avand in vedere dinamica peisajului deltaic. Momentan lucrez si la harta digitala a Deltei Dunarii. La ora actuala sunt disponibile urmatoarele zone:

-Somova-Parches ( tot complexul deltaic amonte de orasul Tulcea, contine loclitatile, digurile, drumul european, canalele si lacurile din toata aceasta zona);
-zona Sfantu Gheorghe ( Satul cu canalele din imprejurimi inclusiv lacul Rosu cu satul de vacanta Rosu la Nord si la Sud, pe Buhaz-Zaton, pana la insula Sahalin);
-zona Complex Sontea-Fortuna ( presupune toata zona aval de Tulcea de-a lungul si la Nord de bratul Sulina pana la localitatea Crisan).

Aceste zone acopera mult din traseele excelente ce se pot face in balta. Restul zonelor vor fi disponibile in curand. Ma repet, execut harti si in orice alta zona a tarii la precizii foarte mari.

Fisierele vor fi disponibile in format IMG in proiectie WGS84 sau Stero70 si tin sa mentionez ca NU EXECUT DUPA APLICATIA GOOGLE EARTH deoarece coordonatele nu sunt cele reale ci putin modificate astfel incat sa nu fie comercial.
Pretul hartilor variaza in functie de zona si acoperire.
Pentru cei interesati sa imi dea un pm sau discutam pe forum in acesta sectiune.

Cheers:noroc:
 

Atașamente

 • Untitled.jpg
  Untitled.jpg
  46.5 KB · Vizualizări: 136
 • Untitled1.jpg
  Untitled1.jpg
  33 KB · Vizualizări: 103
Ultima editare:
Cum se pot compara hartile tale cu ROAD care e deja foarte bun in Delta? Care este sursa datelor? Putem vedea un screenshot din zona Sf. Gheorghe, dar ceva mai marisor sa putem compara nivelul detaliilor?
 
Eu ti-am luat-o inainte, am terminat delta, acum adaug mlastinile.:D Oricum, da-i bataie, crearea de harti este o pasiune foarte frumoasa, cel putin pentru mine.

@biteworks

Harta facuta de mine este mai buna decat ROAD :D Detalierea este mai buna plus ca am adaugat multe chestii la care ROAD doar viseaza. In afara de asta harta va fi compatibila si cu modele Garmin ce nu suporta formatul NT, cum ar fi de exemplu GPSMAP 96C.

Later Edit:

@Krisius

Ai grija de unde iei datele, nu te gandi sa folosesti date la care nu ai acest drept. Daca se sesizeaza cineva nu te vad bine. Sapa bine pe net ca vei gasi o gramada de surse gratuite.
 
Ultima editare:
@biteworks

Harta facuta de mine este mai buna decat ROAD :D Detalierea este mai buna plus ca am adaugat multe chestii la care ROAD doar viseaza. In afara de asta harta va fi compatibila si cu modele Garmin ce nu suporta formatul NT, cum ar fi de exemplu GPSMAP 96C.

Sa vedem sa vedem! Am banii pregatiti!
 
Multumesc frumos, sunt client onest si platesc pret corect pentru marfa corecta! Abia astept sa vad harta :iupi:
 
Salutari si scuze de intarziere, tcmai m-am intors din balta :D... si pt cei ce cunosc am dat bot in bot cu oameni pe caiace din Turul International Dunarea care din pacate au avut o vreme oribila pt prima zi de Delta.

Bun, Byteworks, ca sa clarificam de la inceput, am inceput sa fac aceste harti din pura nevoie si din pasiune pentru Delta, lucrez in domeniu, sunt acolo si in timpul liber si cu serviciul si stiu cat de mult inseamna sa ai o harta de inatla precizie, mai ales digitala pe un GPS mic si rezistent la apa. Hartile la care lucrez sunt facute dupa Ortofotoplan, pentru necunoscatori, inseamna "poze" din avion la o foarte mare rezolutie. NU lucrez dupa harti mai vechi sau stiu eu ce alte surse imprecise. Merg dupa ce este exact in teren. Procesul nu este automatizat, este o digitizare dupa aceste ortofoto deci automat iese din discutie eroarea informatica cel mai probabil exista eroarea de interpretare.

M-ai intrebat de gradul de detaliu a hartii comparativ cu RO.A.D 2008, nu am asa multe detalii cumparativ cu ROAD, in ce sens? nu exista sau cel putin deocamdata nu exista figurate zonele impadurite sau de stuf sau foisoarele (care mai sunt in picioare) dar te asigur de o precizie mult mai buna. Plus ca am vazut o groaza de erori in acea harta, de exemplu ( o eroare ce nu se poate ierta) cauta pe Bratul Sulina localitatea Maliuc si vezi unde este reprezentata, vezi in complexul Sontea-Fortuna canalele de acces si de conexiune nu mai zic de canalele de centura... Nu zic ca ale mele sunt mai bune dar, cu siguranta sunt mult mai precise, de la directia, numele, calea de acces a canalelor pana la forma si accesul lacurilor. Eu deocamdata nu am reprezentat zonele forestiere, stuficole, etc. Pentru caiachisti e destul de important acest de taliu, si stiu ca ma aflu printre ei, ca sa stii unde pui cortul peste noapte si unde nu.

Deocamdata lucrez la aceste harti, mai e mult, dar grosul e facut deja, aceasta presupune canalele, legaturile, localitarile, etc. Dar indiferent cine ar face harta, ca e Garmin, ca-s eu sau E-trex :) nici una nu e de ajuns de buna intr-un final deoarece Delta este in continua dezvoltare, formare si shimbare.

Pentru cei interesati, pot taia o zona mica de interes in care puteti testa.

Noroc:noroc:
 

Atașamente

 • SfGh1..jpg
  SfGh1..jpg
  43 KB · Vizualizări: 101
Eu lucrez dupa imagini din satelit (practic tot ortofoto). Pana acum singura problema care o am este diferentierea terenurilor adica unde este pamant, mlastina, stuf, etc. Cred totusi ca le-am diferentiat destul de bine.
 
...Plus ca am vazut o groaza de erori in acea harta, de exemplu ( o eroare ce nu se poate ierta) cauta pe Bratul Sulina localitatea Maliuc si vezi unde este reprezentata

... mie mi se pare Maliucul pus la locul lui in ROAD (2008)??

Asa cum spuneti, ridicare ortofoto, validarea datelor in teren ramane in mare masura pe pielea utilizatorilor/clientilor, cu bune si rele. IMHO trebuie sa aveti un "license agreement" foarte bun pe partea de "disclaimer", si un pret pe masura.
In orice caz va urez spor la treaba la amandoi si asteptam cu nerabdare produsele!
 
... mie mi se pare Maliucul pus la locul lui in ROAD (2008)??

Iata diferenta dintre Google de exemplu si ROAD la ceea ce ziceam despre Maliuc, si asta este doar un exemplu, oricum cei de la garmin au facut o treaba bunicica zic eu, tinand cont ca e pe intreaga tara, e o munca titanica.

Noroc:noroc:
 

Atașamente

 • Google.jpg
  Google.jpg
  94.1 KB · Vizualizări: 102
 • ROAD.jpg
  ROAD.jpg
  96.4 KB · Vizualizări: 98
Ultima editare:
Maliuc este o comuna ce cuprinde zone destul de mari, de exemplu Partizani si Vulturu sunt sate din Comuna Maliuc, probabil de aici eroarea din ROAD. Totusi in harti localizarea Maliucului este unde spune Krisius.
 
Asa e, si CJ Tulcea spune ca Vulturu este sat din comuna Maliuc, la km 0 al comunei pe celalalt mal fata de resedinta. Oricum nu e o greseala fatala, odata ajuns acolo te descurci usor. Ce ar fi grav, canale care se infunda brusc desi n-ar trebui, pasaje inexistente, obstacole care ar putea duce utilizatorul in situatii delicate si poate periculoase.
 

Back
Sus