Falls Lake, NC

Smokey

Mic barcaholic
Din ciclul calatorului ii sta bine cu drumul, sau cum e la altii... o mica excursie de 1/2 de zi la un lac oarecare din Carolina de Nord.
Mai multe aici: http://www.barcaholic.ro/articole/povestiri-de-calatorie/american-style

3437651078_5acf0bf15a.jpg

3437651374_89314aa678.jpg

3436844195_97a7fa8394.jpg

3437652484_dcfd2ec253.jpg

3436844733_957816684a.jpg

3437652152_dd751fcfa9.jpg

3437652068_0aabe994a4.jpg

3437651986_4bf15c78d7.jpg

3437651882_69933679b3.jpg

3436844963_c8b666548c.jpg

3436843907_bd3a7ed3c8.jpg

Cand vom avea si noi la activ un secol de hegemonie mondiala, si dupa ce un nou Antonescu ne va curata tara de ghilani si ciori, cred ca vom avea sanse chiar sa-i depasim pe americani :)

Iulian, cum te intelegi cu sudistii aia? Eu dupa 20 ani inca am probleme cu accentul lor. De fapt, prima oara cind l-am intilnit pe un descendent al cultivatorilor de bumbac si tutun din NC l-am intrebat daca stie Engleza. S-a cam enervat dar acum sintem foarte buni amici.
Si acum comentariul meu. Nu vi se pare ca este un lac mort, prea curat prea lipsit de oameni, forfota, viata (poate este prea devreme in sezon)? Chiar si nemtii ar crapa de invidie. Intotdeauna iarba vecinului pare mai verde si poate din acest motiv multi ar dori un lac artificial ca acesta in apropierea locuintei.
Eu unul doresc putin latinism in ecuatie. Si in anumite zone il aduc de mexicanii, cubanezii, portoricanii .... transfugii .... :)
Avem de invatat unii de la ceilalti .... fara discutie .... dar sincer, prefer putina ambuscada de-a noastra (nu vreau sa incurajez excesele) unei naturi moarte ....
Nu as dori sa fiu interpretat gresit dar toti avem ceva de invatat de la ceilalti.

De inteles ma inteleg in limba internationala "Bad English", oamenii cu care interactionez direct au exercitiul vorbirii cu nevorbitorii nativi de engleza, nu folosesc constructii complexe si termeni ciudati, deci e mai simplu. Si oricum majoritatea nu sunt din zona aia.

Altfel sta treaba cu localnicii cu care trebuie sa vorbesc (sau mai bine zis sa-i inteleg) in magazine, restaurante, etc. Aici daca e ceva important intotdeauna confirm raspunsul cu "cuvintele mele". Daca nu incerc sa ma adaptez, totul e o experienta noua. Oricum, nu asa de complicat ca originalul "UK-English" vorbit intr-un pub dupa cateva beri de un localnic :)

Legat de ambianta, intr-adevar, e o oarecare "raceala". Adica te simti supravegheat si ingradit, dar asta poate fi si in sensul pozitiv si negativ, depinde de om. Vine rangerul din 15 in 15 minute si da o tura cu masina, pe lac se plimba alt ranger cu barca, peste tot sunt placute care-ti indica ce e voie si unde e voie, etc.

In orice caz, sentimentul a fost departe de cel pe care-l am avut stand pe malul lacului Bucura (sau Zanoaga) din Retezat de exemplu. Dar a fost si mai departe de sentimentul pe care l-am avut stand pe malul lacului (nu spun care sa nu fie discutii) cu o manea in urechea stanga si alta in urechea dreapta :skip:

In orice caz, sentimentul a fost departe de cel pe care-l am avut stand pe malul lacului Bucura (sau Zanoaga) din Retezat de exemplu. Dar a fost si mai departe de sentimentul pe care l-am avut stand pe malul lacului (nu spun care sa nu fie discutii) cu o manea in urechea stanga si alta in urechea dreapta :skip:

Uite aici sentiment misto din eterna si fascinant de jegoasa Romanie :(. Cand mi-a aratat Remi filmuletul asta, m-am lecuit sa mai merg vreodata la vreun lac de munte de la noi.

Deaia n-am spus numele lacului, ca poti umple cu orice acolo :D Practic orice lac din Romania cu acces auto cade din pacate victima "civilizatiei" :( Fara control strict si amenzi nu se poate face civilizatie in tara asta.

Lacul Zanoaga se afla la 10 ore de mers de ultimul loc de acces cu masina, iar Lacul Bucura cam la 3 ore.

O sa imbatranim si n-o sa apucam sa vedem la noi ceva ca la americani. Ai vazut ca sunt si rangerii buni la ceva :)? Si in filmele americane, politaiul te opreste si numai daca i se nazare ca e ceva in neregula. Ei au trecut demult de etapa "tara lui Papura Voda".

Totusi, in afara de amenzi si control, putem contribui si noi la educarea celor necivilizati. La Sf. Gheorghe pe plaja e notorie atitudinea celor care merg la nesimtitii care arunca gunoaie si le cer voie sa le colecteze si sa le duca la gunoi, facandu-i sa se rusineze si sa nu mai faca iar acelasi lucru :).

La Sf. Gheorghe pe plaja e notorie atitudinea celor care merg la nesimtitii care arunca gunoaie si le cer voie sa le colecteze si sa le duca la gunoi, facandu-i sa se rusineze si sa nu mai faca iar acelasi lucru :).
Asta e buna, un exemplu de urmat :D

La noi problema curateniei mediului e pusa intotdeauna gresit, rezolvarea se face reactiv, rezultate zero. Mai nou cica vom avea "taxa pe PET-uri" ... :rolleyes:

În Singapore mergi la închisoare direct dacă arunci o hârtie pe stradă. De asemenea, plăteşti o amendă grasă dacă nu tragi apa la WC sau mănânci pe stradă!

PS. În micul stat menţionat, corupţia se pedepseşte cu moartea.
Nu am putea importa şi noi, măcar pentru câteva luni, guvernul de acolo?

Unde esti tu Tepes Doamne!

Sa vina guvernul lor? Am ramane fara populatie in scurt timp...din pacate:mad: dar poate ar fi o idee sa ramana 1-2 mil care merita si poate asa reconstruim tara asta!!!!:banana:

Biata natura!!!:( sa ne mai miram cand ne altoieste cu cate o inundatie sau un cutremur? se apara si ea cum poate!!!

Trist...:(

Back
Sus