De inteles ma inteleg in limba internationala "Bad English", oamenii cu care interactionez direct au exercitiul vorbirii cu nevorbitorii nativi de engleza, nu folosesc constructii complexe si termeni ciudati, deci e mai simplu. Si oricum majoritatea nu sunt din zona aia.
Altfel sta treaba cu localnicii cu care trebuie sa vorbesc (sau mai bine zis sa-i inteleg) in magazine, restaurante, etc. Aici daca e ceva important intotdeauna confirm raspunsul cu "cuvintele mele". Daca nu incerc sa ma adaptez, totul e o experienta noua. Oricum, nu asa de complicat ca originalul "UK-English" vorbit intr-un pub dupa cateva beri de un localnic
Legat de ambianta, intr-adevar, e o oarecare "raceala". Adica te simti supravegheat si ingradit, dar asta poate fi si in sensul pozitiv si negativ, depinde de om. Vine rangerul din 15 in 15 minute si da o tura cu masina, pe lac se plimba alt ranger cu barca, peste tot sunt placute care-ti indica ce e voie si unde e voie, etc.
In orice caz, sentimentul a fost departe de cel pe care-l am avut stand pe malul lacului Bucura (sau Zanoaga) din Retezat de exemplu. Dar a fost si mai departe de sentimentul pe care l-am avut stand pe malul lacului (nu spun care sa nu fie discutii) cu o manea in urechea stanga si alta in urechea dreapta :skip: