Fierastrau cu disc scufundat

Vrau sa prezint in acest thread o scula aparuta nu demult pe piata care s-ar traduce mot a mot "fierastrau cu disc scufundat" sau tauchsäge in germana in engleza nu stiu cum ii zice.Este o scula multifunctionala cu care se poate taia lemn metal si faianta bineinteles cu discul aferent fiecarui material in parte.
Particularitatea lui consta in faptul ca discul taie numai cand este impins in material.Drosimea maxima de taiere e de 12mm.Adancimea de taiere se poate regla de la un buton prin rotire.Discul are cam 50mm in diametru si 1mm in grosime.
Ma gandeam ca ar fi o scula excelenta care sa inlocuiasca fierastraul pendular la debitarea placajelor pentru metoda stich&glue.Nu l-am incercat personal dar ma gandesc ca datorita diametrului mic si grosimii subtiri ar taia usor,repede si calitativ placajul in lungime pe curburi largi.
La noi se gaseste aproape la orice magazin mare de constructii si scule(bau max,hornbach,bauhaus) si costa 100 de euroi.Desigur nu e chiar ieftin insa daca te gandesti la timpul economisit calitatea taieturii si faptul ca mai poti taia si altceva cu el cred ca ar merita investitia.
Astept pareri.
Vreau sa mai intreb unde se poate cumpara dictionarul marin de care aminteste Iulian pe blog si cat costa.
 

Atașamente

  • Fierastrau cu disc scufundat.jpg
    Fierastrau cu disc scufundat.jpg
    29.2 KB · Vizualizări: 89
  • Fierastrau cu disc scufundat. 1.jpg
    Fierastrau cu disc scufundat. 1.jpg
    55.6 KB · Vizualizări: 106
Are un slitz care-l pui pe linia care trebuie sa o urmezi.
Sant curios daca exista si la magazinele din romania.Am amintit ca discul are 50mm in diametru si e facut special pentru aceasta scula.
 
Ultima editare:
Mi-am adus aminte imediat de acest post cand am vazut scula la bauhaus cand am fost in Austria, acum o luna, de unde mi-am luat un multimaster ca acesta http://www.youtube.com/watch?v=nynD2SfyINU dar ceva mai ieftin caci originalul era prea scump pentru mine. Inca nu l-am folosit dar cred ca e f. bun la slefuit, datorita formei care permite accesul in orice colt.
Lipan
 
La ce pret ai achizitionat scula?

Scula pe care am luat-o eu costa 69 de euro. Este vorba de marca Alpha Tools, brandul sub care comercializeaza bauhaus echipamentele cele mai ieftine, asa cum Praktiker are Budget, daca nu ma insel. Fein, originalul adica, era 170 euro cu cateva accesorii (ma refer la tot felul de dispozitive care le vezi in film) si mai era o varianta la 270 euro cu mult mai multe accesorii.
Impaiatu mi-a spus ca a vazut la Praktiker o prezentare cu aceasta scula, nu stiu ce marca, iar acolo era 1300 lei. In concluzie am scutit 1000 lei.
La bauhaus sunt consumabile pentru aceasta scula doar pentru trei marci: Fein, Bosch si Alpha Tools, de unde trag eu concluzia, sper eu corecta, ca numai sub aceste branduri se produc asemenea scule.
Lipan
 
Ultima editare:

Back
Sus