Hai maine pe Caldarusani

Cine se baga maine pe Lacul de la Caldarusani la o tura cu sanse 30% de ploaie ? Include 2-3 matanii la manastire si un picnic in padure.:rock:

poti sa dai mai multe amanunte ?
ora, locatie mai precisa (eu nu am fost pe caldarusani), traseu-cum se ajunge ?
ai mai fost, e ok ?

Eu voiam sa ies pe lacul de acumulare de la Maneciu, in drum spre Cheia.
Frizam si un munte cu ocazia asta :)
Dar vorba lui Zaad : ceva amanunte ?

Nu ma faceti organizator, ca nu ma bag :)) Eu doar ce vreau sa ma dau mare cu caiacul cel nou :P Azi am fost pe Dambovita in sus, plecand din Lacul Morii si a fost tare misto.

Eu ma duc asa : dimineata, cand ma scol, pe la 8-9-10 iau caiacul si merg in directia : DN1- Balotesti, acolo dupa intersectia cu Prisma fac dreapta prin Balotesti, Moara Vlasiei, si acolo sper sa gasesc un indicator sau un bastinas care sa ma indrepte spre Manastirea Caldarusani. Acolo las masina, ma urc in caiac si ii dau bice, adica padele. Daca nu pot lasa masina la manastire, o las pe camp, ca vad ca in jurul lacului nu sunt casoaie ca pe Snagov. Am vazut ca langa lac se intinde o ditamai padurea, deci e rost si de stat tolanit pe iarba verde.

Nu stiu daca am voie, daca e bun drumul, cum e acolo, etc. Am vazut lacul pe Google Earth si ma duc. Daca nu e voie, ma intorc spre Snagov. Insa Snagov colcaie de vile, salupe si nu ai si tu unde trage la mal fara sa dai in curtea unuia cu ceafa lata.

Asa cum am mai zis, Comana implica ceva organizare serioasa. Sa se mai incalzeasca si trebuie sa facem noi rost de un transport de recuperare.

Eu ma duc asa : dimineata, cand ma scol, pe la 8-9-10 iau caiacul si merg in directia : DN1- Balotesti, acolo dupa intersectia cu Prisma fac dreapta prin Balotesti, Moara Vlasiei, si acolo sper sa gasesc un indicator sau un bastinas care sa ma indrepte spre Manastirea Caldarusani. Acolo las masina, ma urc in caiac si ii dau bice, adica padele. Daca nu pot lasa masina la manastire, o las pe camp, ca vad ca in jurul lacului nu sunt casoaie ca pe Snagov. Am vazut ca langa lac se intinde o ditamai padurea, deci e rost si de stat tolanit pe iarba verde.

Nu stiu daca am voie, daca e bun drumul, cum e acolo, etc. Am vazut lacul pe Google Earth si ma duc. Daca nu e voie, ma intorc spre Snagov. Insa Snagov colcaie de vile, salupe si nu ai si tu unde trage la mal fara sa dai in curtea unuia cu ceafa lata.

Dupa Moara Vlasiei treci printr-o padure, moment in care se vede manastirea, si apoi cam la 1km este o intersectie cu un drum spre stanga, cu insula in mijlocul ei. Faci stanga, traversezi podul peste coada lacului si apoi pe dreapta (nu stiu distanta!) urmeaza un drum ce duce la manastire. Acum vreo 2 ani cand am trecut pe acolo era si un indicator catre manastire.
Drumul de la Balotesti pana la prima intersectie este bun, asfaltat cu 2 ani in urma, dar in continuare nu stiu. Ultima oara cand am trecut era cam prost, dar n-ai de mers decat 1 - 2 km.

Distractie placuta!

Nu ma faceti organizator, ca nu ma bag :)) Eu doar ce vreau sa ma dau mare cu caiacul cel nou :P Azi am fost pe Dambovita in sus, plecand din Lacul Morii si a fost tare misto.

ne spui si noua, daca ai ajuns, cum e lacul/locul ?
ni-l recomanzi ?

Dupa Moara Vlasiei treci printr-o padure, moment in care se vede manastirea, si apoi cam la 1km este o intersectie cu un drum spre stanga, cu insula in mijlocul ei. Faci stanga, traversezi podul peste coada lacului si apoi pe dreapta (nu stiu distanta!) urmeaza un drum ce duce la manastire. Acum vreo 2 ani cand am trecut pe acolo era si un indicator catre manastire.
Drumul de la Balotesti pana la prima intersectie este bun, asfaltat cu 2 ani in urma, dar in continuare nu stiu. Ultima oara cand am trecut era cam prost, dar n-ai de mers decat 1 - 2 km.

Distractie placuta!

Multumesc de indicatii. Le-am citit "post factum" dar m-am descurcat la fata locului. Am pus caiacul pe apa la Gradistea, in partea dinspre aval a lacului. Undeva in spatele primariei, langa un centru "Teen Challange". Dealtfel, mai erau pe balta tinerii de acolo care se jucau cu o canoe foarte frumoasa.
Lacul e foarte frumos, neasteptat de curat(fara pet-uri si alte rahaturi) si malurile foarte verzi.
Am padelat cam 15 km in 3 ore, am vizitat manastirea, (este in nordul ei un ponton plutitor, dar veti debarca in gradina si veti avea de furca cu niste caini care din fericire sunt in lanturi (pentru noi, nu pentru ei :D)).
Balta este separata la jumatate cu o plasa, insa exista un ochi unde se poate trece. Exista niste paznici cretini, care ne-au anuntat ca nu avem voie cu "barca" pe lac, (asta dupa ce debarcasem sa mancam in capatul celalalt al lacului) dar au lasat-o moale fara prea multe discutii.

Deci, e un loc frumos de petrecut cateva ore linistite.

Am avut si vant, am avut si "dead calm", am avut si valuri... si am bifat si lacul asta care dupa parerea mea este mai placut decat Snagovul.

Urmeaza Mihailesti, probabil week-end-ul asta si apoi DELTA !!!

Adica, iesirile noastre au ca scop familiarizarea cu caiacul cel nou si antrenarea pentru a putea traversa Razelm-ul si Golovita.

Ultima editare:
poze :
DSCF2809.JPG
DSCF2822.JPG

DSCF2823.JPG
DSCF2824.JPG

DSCF2826.JPG
DSCF2830.JPG

DSCF2832.JPG
DSCF2833.JPG

DSCF2834.JPG
DSCF2835.JPG

DSCF2843.JPG
DSCF2787.JPG

sambata pe caldarusani

vreau sa o luam pe urmele pe apa :) ale lui remix si sambata sa mergem pe caldarusani.
am fi pana acum 3 caiace ;)
cine doreste sa mai vina ? :D

a mai fost cineva de atunci pe lacul Caldarusani? pana la urma sunt 'probleme' cu paznicii (n-am inteles ce pazesc) sau e lejereanu? intentionez sa merg duminica si, chiar daca e aproape, n-as vrea sa bat drumul degeaba...

a mai fost cineva de atunci pe lacul Caldarusani? pana la urma sunt 'probleme' cu paznicii (n-am inteles ce pazesc) sau e lejereanu? intentionez sa merg duminica si, chiar daca e aproape, n-as vrea sa bat drumul degeaba...

atunci tin minte ca nu am reusit, loc de dat la apa greu de gasit, discutii cu tot felul de paznici de pescari, etc, nu mai incerc acolo ca-mi pierd timpul....

Back
Sus