Halkidiki ( Vourvourou ) + Skiathos / Skopelos / Alonnisos

Salutare grup

Detin o barca marca Karel, model Ionian Sun 600 ( lungime 6 m x 2.5 m latime ) cu un motor Mercury 150 cp 4 timpi.

1. Intentionez sa merg in august in Halkidiki, Vourvourou pentru 10 zile.

Va rog sa ma ajutati, cei care ati mai fost cu acostarea in zona daca gasesc, eventual cateva ponturi si tarife ( neavand nevoie de apa si electricitate ).;)

Mentionez ca am mai fost cu aceasta barca in Paxos si Antipaxos iar acostarea ( parcarea ) era gratuita pe principiul primul venit, primul servit. Barca am lansat-o la apa din Parga. ( Atasez imagini )

2. Pe langa acest trip, intentionez sa fac o plecare in septembrie catre Skiathos, lansand barca de pe continent, din ce vad pe internet din Katigiorgis Harbour, intentionand sa vizitez si Skopelos si Alonnisos.
Va rog ca si in cele expuse mai sus, sa ma ajutati cu ceva ponturi pentru acostare, respectiv daca sunt gratuite ( pentru modelul meu de barca, neavand nevoie de electricitate sau apa ) + alte ponturi.

Multumesc mult !

Atașamente

• 44444.jpg
    44444.jpg
    58.2 KB · Vizualizări: 29
  • 55555.jpg
    55555.jpg
    60.8 KB · Vizualizări: 26
  • 666666.jpg
    666666.jpg
    71.9 KB · Vizualizări: 24
Ultima editare:
La fel ca in Paxos, si in zona Sporadelor de Nord acostarea e gratuita, mai putin in marine (Linaria in Skyros, sau Platamonas, pe continent).

Ultima editare:
La Vourvourou in afara a vreo 3 pontoane mici nu cred sa existe altceva, barcile stau la balize. Insa zona, impreuna cu insula Diaporos, este de neratat.

Poți merge în Nikiti, Neos Marmaras, Porto Carras, Porto Koufo, Nea Skioni, Nea Moudania, Pyrgadikia...etc
Sunt multe marine, se poate plăti ultra-rezonabil.
Locuri se găsesc, după cum e momentul. Oricum, unii vin, alții pleacă.
Pentru o șalupă nu e greu de găsit loc. Doar să nu ocupi locurile pescarilor localnici, că vin oamenii de la lucru și nu le pică bine.
Acum e plin sezon și tot găsești locuri. Eu m-am întors azi, dar voi merge în zonă întreg sezonul.

Ultima editare:
Poți merge în Nikiti, Neos Marmaras, Porto Carras, Porto Koufo, Nea Skioni, Nea Moudania, Pyrgadikia...etc
Sunt multe marine, se poate plăti ultra-rezonabil.
Locuri se găsesc, după cum e momentul. Oricum, unii vin, alții pleacă.
Pentru o șalupă nu e greu de găsit loc. Doar să nu ocupi locurile pescarilor localnici, că vin oamenii de la lucru și nu le pică bine.
Acum e plin sezon și tot găsești locuri. Eu m-am întors azi, dar voi merge în zonă întreg sezonul.

Salut
Am rezervat cazare 12 nopti pentu iunie 2024 .Cum nu pot sta departe de apa si pescuit vtreau sa-mi iau si barca cu mine .Am o barca River 540 cu consola si motor de 25 cp inmatriculata in Pl .Cum n-am mai fost pana acum cu barca in Grecia orice sfat este binevenit .Ma intereseaza ce costuri sunt pentru locul de parcare a barcii si peridocului, cum se da barca la apa , de pe rampa sau cu macara si alte detalii pe care banuiesca ca le stiti
Multumesc anticipat

Fac un ”update” pentru zona de est a Sithoniei: Vourvourou, Diaporos, Ormos Panagia, Drenia, Ammouliani, Ouranopolis, Pyrgadikia.
În sezonul 2024 a explodat fenomenul ”rentaboat”, dealtfel prezent și în trecut, dar nu la această intensitate.
Vara aceasta, tot arealul menționat a fost bătut în lung și-n lat de sute de ambarcațiuni cu motor, care și-au dezbătut și cel mai mic petic de țărm acostabil.
După ultimii doi ani de ținut barca acolo, aglomerația gălăgioasă a acestui sezon m-a făcut să caut altceva.
Că de aceea ne luăm bărci: să căutăm locuri de natură marină, în care ne putem auzi și gîndurile, unde putem asculta și valul și vântul. :)

Back
Sus