Hoezo

Acum vreo trei saptamani, cineva a postat aici un link cu un titlu de genul: velier foarta ieftin, pareri etc.
Am intrat si eu si mi s-a pus pata, dar nu eram foarte convins ca voi cumpara o barca, fiindca mi se mai intamplase si altadata sa ma razgandesc.
Discutiile cu Impaiatu, Nicu si Home Made m-au convins si virusat ireversibil si iata-ne sambata de dimineata legand la masina peridoglul lui Nicu 7 metri, caruia ii multumesc inca o data.
La ora 6:30 fixam ca destinatie finala Willemstad, NL si impreuna cu Impaiatu si Home Made demaram catre autostrada Bucuresti-Pitesti.
Dupa aproximativ 30 de ore, oprim in Willemstad, intr-o marina mica dupa standardele olandeze, dar care cred ca adapostea mai multe barci decat sunt in toata Romania.

DSCF6831.jpg

Barca era pe apa, chiar in fata biroului dealerului (cea mai mica de pe acolo).

DSCF6844.jpg

La inventarul pe care l-am facut, am constatat ca avea toate dotarile despre care citisem in anunt, chiar mult mai multe, adica:

Motor Mariner 5 cai
Statie Radio
Autopilot
Roll foc
Randa care se infasoara pe ghiu (nu stiu cum ii zice sistemului) cu tot cu husa
Set complet de vele - in afara de randa si genovez, mai sunt vreo doi saci cu vele pe care nici nu am apucat sa-i deschid
Primus cu trei butelii de rezerva
Sistem electric complet cu iluminare cabina, plus charger pentru baterie
Log
Barometru
Compas
Ancora de rezerva
O gramada de vinciulete, scripeti, tacheti, parame etc

Am dormit toti trei in barca fara nici o problema, in afara de zdranganitul vantului prin greementul nostru si al celorlalte barci din jur.

DSCF6835.jpg

Dimineata, Nea Nicu ramane la masina ca sa inlocuiasca suportii originali ai peridocului cu cei pe care ii facusem eu (mai inalti), iar eu, Sorin si Taco (cetateanul de la firma) am plecat la o plimbare de doua ore catre un santier naval de unde urma sa ridicam barca cu macaraua. S-a mers numai cu motorul de 5 cai, pe valuri si vant de prova. Barca s-a comportat excelent, iar asta a fost cel mai bun test pe care il puteam face, avand in vedere canu intentionez sa o folosesc in conditii mai grele decat cele pe care le-a infruntat in Hollands Diep. Drumul a trecut printr-o ecluza, motiv pentru care ne-am umplut amandoi gurile cu pietre.

DSCF6862.jpg

DSCF6870.jpg

DSCF6878.jpg

DSCF6883.jpg

DSCF6899.jpg

Am ajuns la macara, am dezechipat barca, am pus-o pe peridoc, apoi ne-am intors la biroul dealerului pentru incheierea afacerii.
M-am simtit cam de rahat cand, desi numarasem de doua ori banii, dealerul mi-a zis ca sunt mai putini cu 50 EUR, pe care nu a mai vrut sa ii accepte, motivand ca doreste sa ne ofere un pranz in oras.

Willemstad este cam cel mai misto loc in care am pus piciorul, un vechi fort cu doua marine pline de barci de toate natiile.

DSCF6936.jpg

DSCF6930.jpg

Drumul de intoarcere a fost mult mai lung si mai obositor, dar aseara pe la 22:30, dupa o suta si ceva de ore si 5004 km barca intra linistita in curte.

Una peste alta, o experienta frumoasa, mai putin Ungaria (unde chiar daca nu te opreste nimeni, stai tot timpul cu sufletul la gura, de teama spagarilor de tipul lui Slinosz Jegozs, agentul care ne-a usurat de 50 de Euro la dus).

Evident, intoarcerea in Romania este o experienta de tot cacatul, mai ales ca am ales ca drum de intoarcere varianta prin Drobeta Turnu Severin, oras ale carui strazi arata mai rau decat cele din orasele vecinilor iugoslavi.

Multumiri speciale adminului Barcaholic care ne-a gazduit in noaptea de Marti spre Miercuri in fata casei socrilor, gard in gard cu cimitirul din Timisoara (vecini pasnici, dupa cum s-a exprimat chiar el).

Scuzati platitudinea relatarii, dar mai am inca mult somn de recuperat, iar copii trag de mine sa mergem la plimbare.
Mai multe poze si cateva filmulete, aici.

Ultima editare:
A alintat-o cand i-a spus barca asa cum ar fi spus ca nu a pus poza cu copilul in carucior.
Sa-ti pluteasca, Orafaz!

O sa-i spun yacht cand oi fi eu yachtman. Pana atunci, conteaza prea putin cum ii spun. Mai important este ca am facut pasul asta.

Super-barca, super-deal !
Dupa cum spuneam in nenumarate randuri, cu tot respectul fata de constructorii de barci : cine doreste mult sa navigheze, isi cumpara un yacht la mana a doua si navigheaza.
Exemplul lui Costin este unul de pus pe prima pagina. Bravos armatorule ! :)

S-o stapanesti sanatos si sa ai parte de multe plimbari frumoase, pe care sa ni le povestesti si noua :)

:ole:

Multumiri speciale adminului Barcaholic care ne-a gazduit in noaptea de Marti spre Miercuri in fata casei socrilor, gard in gard cu cimitirul din Timisoara (vecini pasnici, dupa cum s-a exprimat chiar el).
Nu era adminul, eu eram :) Cazarea in fata casei a fost ca la cascadorii rasului, cu toate scuzele inca o data, chiar i-am gazduit in fata casei literalmente, in barca :) A fost o mica neintelegere, socrumi-o a spus ca-i asteapta cu pat, dus, mancare, etc (la el e loc de parcat), dar eu nu le-am mai spus baietilor ca totul e aranjat. Ei au ajuns un pic mai tarziu (la 4 dimineata), socrelu a adormit un pic, a iesit, a vazut barca si a crezut ca baietii dorm in masina, dar surpriza, masina goala :) Ca un om al uscatului veritabil, nu s-a gandit ca in barca se poate si dormi. Dimineata pe la 7/30 am ajuns si eu, nerabdator sa vad yachtul, si sunt anuntat cu resemnare ca prietenii mei sunt probabil la o pensiune...

In fine, pe la 9 face ochi proaspatul capitan, urmat de Impaiatul si nea Nicu :)

292787_275842519109685_100000518166027_1169066_3302018_n.jpg

299148_275842625776341_100000518166027_1169067_265030_n.jpg

Sa calatoresti cat mai mult si fara evenimente cu barcuta... Nu-i chiar o jucarica. Vad ca are ditamai "aripa" dedesubt...

Ce pescaj are? Nu poti sa intri chiar peste tot cu ea...

Super barcă, super preț. Nu ți-a dat și lumânare?
Să-ți aducă bucurii și să o stăpânești sănătos!
Vânt bun!

Smokey, chiar m-am bucurat ca socrii tai nu se trezisera. Nu as fi putut sa dorm in casa cu barca pe ulita si am vazut ca soacra ta poate fi foarte convingatoare :)
Johann, pescajul in specificatia barcii este de 85 cm. Iar capitan l-am numit pe Impaiatu, dupa ce m-am flescait pana la ecluza. De la ecluza la santier, am stat in cabina, ca tot armatorul care se respecta si nu iese pe punte decat cand e soare.

Pai asa merge... La Calarasi esti cu barca pe apa permanent... Ca altfel sa tot o scoti si sa o bagi in apa... ti-ar trece cheful

Pai asa merge... La Calarasi esti cu barca pe apa permanent... Ca altfel sa tot o scoti si sa o bagi in apa... ti-ar trece cheful
Nu am cumparat-o pentru Calarasi. Vreau sa o duc la mare sau pe lacul Mamaia. Cat despre model, nu am gasit cine stie ce informatii. Doar ca e fabricata in 76 de firma belgiana Bootswerf ECOFIBER, model EC-700 Export.
Deci, daca e de export, e buna, nu? :)

Bravo,un vis devine realitate,de acum sa tii ,te pui pe invatat si multe altele.Primul pas e cel mai greu.
Pacat ca nu am putut sa va insotesc.Dar e timp destul .Imi place cum arata(aici ma refer la Impaiatu''capitan)

Pai asa te lauzi? Cum sa o duci la mare? O tii in calarasi si la mare pleci cu ea pe Dunare... ori facem ceva... ori nu mai facem

:))

Altu moare si-asa n'are :). Sa te plimbe pe unde vrei tu. Nu ea. Barca. Ce nume ii dai? Ce inseamna actualul nume? :)

Smokey, chiar m-am bucurat ca socrii tai nu se trezisera. Nu as fi putut sa dorm in casa cu barca pe ulita si am vazut ca soacra ta poate fi foarte convingatoare :)
Johann, pescajul in specificatia barcii este de 85 cm. Iar capitan l-am numit pe Impaiatu, dupa ce m-am flescait pana la ecluza. De la ecluza la santier, am stat in cabina, ca tot armatorul care se respecta si nu iese pe punte decat cand e soare.

Credeti-l pe cuvant ca nu poate dormi in casa daca are o barca alaturi. Cand am ajuns eu la Calarasi, a dormit la mine in barca :) .
Apropo de statul in cabina.... nu te-a incercat raul de mare ?

In mod surprinzator, nu m-a incercat nici un rau de mare, desi barca se misca destul de tare.
Numele inseamna "why?" sau "How so?" si nu il schimb.

Back
Sus