Honda t40

Atașamente

• DSC05826.jpg
    DSC05826.jpg
    72.8 KB · Vizualizări: 136
  • 19062010(004).jpg
    19062010(004).jpg
    63.7 KB · Vizualizări: 137
  • DSC05816.jpg
    DSC05816.jpg
    63.3 KB · Vizualizări: 125
  • DSC05818.jpg
    DSC05818.jpg
    74.2 KB · Vizualizări: 122
  • DSC05834.jpg
    DSC05834.jpg
    60.1 KB · Vizualizări: 104
  • DSC05915.jpg
    DSC05915.jpg
    83.3 KB · Vizualizări: 103
  • DSC05843.jpg
    DSC05843.jpg
    52.6 KB · Vizualizări: 104
Ultima editare:
Salut,
Mi-am permis sa centralizez articolele scrise de catre mihaif99 referitoare la pneumatice, pentru ca celor interesati sa le fie mai simplu. http://www.barcaholic.ro/f29/barci-pneumatice-informatii-utile-tuturor-2010.html .Referitor la alegerea pe care vrei sa o faci ,pot sa-ti spun ca este o barca ce arata bine pe apa, francezii au punctat la design.Eu am vazut anul trecut un XPRO 380 si de atunci m-am "virusat".Mie imi place foarte mult si XPRO RIB cu chila din aluminiu, iar de anul asta au scos si modelul Hypalon Orca.

@ soniqwe

Raspunsul meu cu bold in context. Ce ai spus tu, e italic
In primul rand cred ca stii destule ca sa alegi singur. Nu cred ca sunt vreun mare expert in barci si am la fel de multe de invatat ca oricine.

hahaha
mda
pe de o parte ai dreptate
e o honda 3.80 la reprezentanta langa mine
la 1000 eur data inapoi de proprietar
dar nu e o barca serioasa"

Englezii de pe ribnet.org tind sa te contrazica:
Honwave 3.8 so far - RIBnet Forums
Pare a fi cea mai "seaworthy" barca portabila. O barca de 50 kg pe ocean.... "Now thats a farging achievement"

am mers cu asa ceva dar stai cu frica
eu cel putin
sa incep cu inceputul
e acelasi material pvc dernier 1100 gr
arata superb
merge exelent cu 15 cai in 2 timpi adica geva gen scuter de apa super manevrabila dar parca mergi calare pe o teava, trebuie sa o tii in echilibru cam ca la caiac
daca faci un viraj in viteza cand o indrepti trbuie sa o inderpti foarte usor (simti la mana)
pe scut cu o yamaha de 15 cai 2 timpi la blana daca faci stanga sau dreapta in loc si revii la maxim in directia opusa te-ai rasturnat sigur
podeau e ok pentru copii
ca sa stai in picioare in ea e mai dificil ,trebuie sa te obisnuiesti e ca si cum ai merge in picioare prin pat ( te tine ,dar nu ai siguranta, se afunda putin)
poti sta in picioare doar prtea din spate spre motor pana spre jumate ,de la jumate spre fata nu mai poti pentru ca e V -ul podelei si nu ai stabilitate
plus cand se uda parca ai sta in picioare pe o punga stropita cu apa si sapun
in afara de aceste minusuri e ok ......

Cei de pe ribnet.org explica pe indelete ca podeaua NU SE POATE umfla cu pompa din dotare la presiunea de 10 PSI. Nu ai cum
Odata umflata pa presiunea nominala(cu o pompa aftermarket), devine alta barca. O barca la care poti zvacni tiller-ul din stanga in dreapta fara discernamint e o barca care fie e submotorizata, fie face skipping, si are handling de colac de salvare. Orice Zodiac Futura, orice RIB sau catamaran (Gemini) se va rasturna daca faci ce zici tu. Sper ca nu ai motocicleta :-)

http://www.youngsboatyard.co.uk/prod...eck-Inflatable
Nu merge acest link
http://cgi.ebay.co.uk/2007-Honda-Hon...#ht_715wt_1141
Iar barca asta a fost vanduta deja

mda nu gasesc o poza sa iti arat cum e podeaua

Stiu exact cum e podeaua (v-ul din interior). Ceea ce nu explici e ca podeaua asta adancita in V si prelungita pina sub oglinda include si chila. Barca asta nu e o barca cu chila gonflabila clasica, e un RIB gonflabil cu chila ADINCA, integrata cu podeaua si cu presiune de 10 (zece, nu 3) psi in chila!!

in fine mie personal nu imi place ......nu as da banii pe ea

Total de acord, fiecare cu preferintele lui. Mie imi place si as da 1000 EUR pe ea acum!. Asa pe NV! O barca gonflabila mica care sa treaca CAT DE CAT bine prin val e ceva nemaintalnit. Mai ales la 1000EUR Pacat ca pe aicea nu se gaseste. Daca Honda le facea sa coste 2-3000 EUR , tare mi-e teama ca multi oameni ar fi privit barca cu mult mai mult respect. Dar asta e natura umana.

nu poti face cu ea ce face asta
YouTube - ‪Nafukovací

Si ce papucii mei face ala? Clabuci in apa? Barca aia merge lateral la fel de bine ca inainte... Mai pui in ecuatie niste valuri mari si s-a stricat demonstratia. Pentru ce face individul se folosesc barci cu jet

deci pas din partea mea .....poate esti mai linistit de fel (cu toate ca nu cred dupa aventura care ziceai cu Achile si 50 cai)

Achilles-ul avea 8 (opt) cai, barca cu Honda de 50 cai e o barca de pompieri facuta in serie mica. Are 160 kg goala si o chila extrem de mare, si "release valves". Crede-ma ca nici vorba de zvacnit co motorul stanga-dreapta la 70-80 km/h.
Bafta man, cred ca 3d tender 380 cu 15 cp va fi o barca extrem de calma si sedata. Adica sigura. Barca de 30 km/h
Daca vrei fun si adrenalina ia-ti catamaran: Gemini sau chiar un Duxx, sau altceva de genul asta, pune un yamaha de 40Cp 2t pe el si whhhhhaaaaaammm zambesti de la ureche la ureche!
Sunt curios daca Ovidiu66 zvacneste ce motor stanga dreapta in rib-ul lui de 2.40, asta cand merge in blana :cool:

Cu un RIB si un motor de 40 CP m-am jucat si eu. Iti cam trebuie brand sa guvernezi cu motorul turat si e greu tare sa revii din banda pe drum drept. Daca nu te tii bine risti sa zbori din barca iar efortul de guvernare e pe masura celor 40 CP.

@Mihai,
Cascadoria cu zvacnitul motorului stanga-dreapta, in blana, imi este frica sa o fac. De obicei ,cand merg la turatie maxima, strang menghina aproape de maxim, prefer virajele largi, am devenit precaut si m-am saturat sa fiu "10 ani vultur decat 300 de ani cioara".Prefer "300 de ani cioara" si sa fiu sanatos. ...si inca ceva, Mihai, te rog nu mai fi modest, pentru ca esti "tatic" in ambarcatiuni, toata lumea te respecta, iar cine simte nevoia sa te contrazica, oricum nu o va face "de frica".Te iubim si iti multumim!

merci de comenturi .... apropo pentru dnul mihai99 am si o noua motocicleta Kawasaki ZZR1400 dar asta e un forum de barci :)

stiu sa primesc foarte bine si o mustrare legat de: Si ce papucii mei face ala? Clabuci in apa? Barca aia merge lateral la fel de bine ca inainte... Mai pui in ecuatie niste valuri mari si s-a stricat demonstratia. Pentru ce face individul se folosesc barci cu jet

super pusa problema dar asta e si ideea pentru care imi iau barca sa imi fac de cap in toate felurile posibile.....nu sunt un pescar inrait barca o iau pentru trasnai si distractie mai bine fac pe nebunu cu barca si cad in apa decat cu lotoru si ma indragostesc de vre-un stalp SE SPUNDE DESPRE BARBATI CA INCEP SA SE MATURIZEZE ATUNCI CAND INCEP SA SE JOACE SERIOS

revenind la barci Honda 3.80 aero ..................si atat ,nu ma impac cu ideea (cu toate ca podeaua am umflat-o cu ajutorul unei butelii de scafandru...daca nici aia nu are presiune atunci nu mai stiu ce sa zic ) in fine

pentru ovidiu66 posezi un 3d tender alu jonglez si eu cu ideea dar cel mai mare rib light aero e de 2.90, nu e cam mic ?

cum ti se pare materialul fata de alte barci pvc ? am inteles ca au pvc 1600gr fata de concurenta care folosesc 1100gr

oscilez intre 3.60 si 3.80 xpro alu

am o honda de 4 metri cum se vede mai sus dar e prea mare nu tot timpul ma duc cu inca 3 sau 4 persoane sa ma dau cu barca, iar singur nu am nici o sansa sa o misc

3.80 pare iar prea mare
3.60 cred ca mi s-ar potrivi mai bine si cu un 25cai in 2 timpi cred ca o sa fie ok

PS:daca are cineva din cei de pe aici un motor 20 sau 25 cai in 2 timpi stare ecelenta sa dea un semn sunt interesat

Ultima editare:
@Soniqwe78,
Eu am un 3dTender Ultra light RIB de 270, pe care am pus un Mercury 9.9 cp, maxim autorizat pentru barca asta.Pe mine m-a interesat in primul rand greutatea barcii(29kg), pentru ca nu este o povara, o manevrez singur,fara ajutor.Este totusi un RIB, cel mai usor de pe piata si are un planaj extraordinar(nu prea ma pricep sa compar cu alte barci pentru ca sunt la inceput) ,dar prin comparatie cu ce am vazut pe youtube si cu ce se plimba lumea pe unde merg eu, cred ca am facut cea mai buna alegere pentru nevoile mele.Chila este din aluminiu,foarte rezistenta, am dat in pietre, o trag dupa mine din apa pana la masina si s-a zgariat doar putin vopseaua.Flotoarele sunt din decitex 1600, probabil 0.3 mm grosime, la inceput am zis ca foita asta plesneste daca o umflu mai tare, dar nu am avut nici o problema.In planaj flotoarele nu ating apa decat foarte putin.Pe modelul de 290 se poate pune motor de 15cp 4 timpi, cred ca trece de 50 km/ora( cu cel putin 40 km/ora cred ca merg eu cu 9.9cp).Pentru "figuri" eu cred ca Ultra light RIB 290, cu motor de 15cp 4 timpi este suficient.La barcile astea scurte ,ca sa intre instantaneu in planaj, trebuie sa treci greutatea corpului spre prova, iar pe apa linistita ai impresia ca zbori si ca nici nu atingi apa.Eu as fi ales 290+15cp, dar la vremea respectiva dealerul nu avea pe stoc decat 270.Este bine si asa pentru ca motorul de 9.9 cp are 38 kg, fata de 15cp (52kg).Umflarea cu montarea motorului dureaza cam 10-15 minute.Asta este ce pot sa-ti spun despre ce am eu. Ca pareri de pe margine ,nimeni nu a adus critici, toti privitorii spuneau ca barca merge foarte frumos, cu viteza destul de mare si ca arata foarte bine pe apa.Este o barca pentru distractie de 1-2 persoane.Despre alte barci ti-a povestit Mihai foarte la obiect.
P1010244.jpg
P1010245.jpg
P1010236.jpg
P1010231.jpg
P1010229.jpg
P1010217.jpg
P1010215.jpg
P1010209.jpg
P1010207.jpg

Asa-i in viata, vrei un lucru mic si usor, iar la targ cumperi unul mare si greu.E bine si asa decat deloc.Care este viteza maxima pe care ai atins-o cu Honwave-ul, cu motorul de 20cp? Eu cu rib-ul de 270, cu motorul de 10cp, am mers in paralel cu un skijet si am atins 50 km/ora.

Back
Sus