Gabiiiii, ascunde pestele ala, ca e prohibitie si nici dracu nu te crede ca i-ai dat la cap ecologic cu padela =))
Hai ca va zic eu : trezit matinal, pe la 7, intors nitzel pana in in Bucuresti, pus caiacul pe masina, ajuns punctual fix la 9.15 asa cum am stabilit. Acolo era Gabi care isi monta "balena albastra".
La 10, conform programului, toata gasca era gata de lansare. Am padelat in amonte pana la gura de varsare a Argesului, eu unul am luat-o putin in fata si depasit-o ingrozit de mirosul pestilential, dar la semnalul gastii m-am intors si am intrat pe gura de varsare. Maaaare greseala !! Apa era asa de poluata incat am inceput sa simt cum se topeste padela. De fapt, cred ca florio a vrut sa ne bage nitzel in rahat (la propriu)...dar, pana la urma nu e asa de rau ... deh, rahat de orasan. Deci, bucuresteni, cand mergeti la baie, ganditi-va la cei din aval de voi ... Acum, sincer, e tare trist !!! Eu stiam ca e grav, dar asta e pur si simplu crima !
Sa revenim : am iesit din raul de rahat si am intrat in zona de revarsare a Dunarii : intr-o padure inundata. Mi s-a parut superb. Strumful meu era extaziat. Plus ca nu ma mai luptam cu curentul. Asta cu padelatul in amonte a fost o provocare serioasa. Se pare ca ouassou meu are nevoie de un derivor, pentru ca altfel, cum ma opresc din padelat cum se intoarce cu spatele asa ca pur si simplu eu a trebuit sa padelez fara oprire (asta a fost si motivul pentru care am ajuns primul : eram cel mai lent, si nu ma puteam opri pentru ca ma lua curentul... aiurea tare).
Am padelat printre copaci, prin padure, pe canale, am dat de un canal blocat de copaci, am traversat caiacele prin ceva noroi, apoi am iesit din nou in Dunare, am mai padelat putin, am tras pe mal si am pus-o de un gratar. Aici trebuie sa le acordam credit gazdelor din Oltenita care s-au afumat pentru noi (la propriu, nu va ganditi la prostii) la un gratar delicios...ciuperci, carnati de toate felurile, mici, salate... numai gandul ca voi padela din nou m-a mai oprit. Pitici s-au bucurat de un nisip fin cum numai prin Mamaia am vazut, noi am beut, mancat si palavragit pe saturate !
La intoarcerea catre masini a fost "floare la ureche" ca am fost carati de curent.
Eu nu am terminat plimbarea aici, ca am ales ca drum de intoarece un traseu cam asa : Oltenita, Hotarele, Izvoarele, Comana, acasa ! Drum ok pana in Izvoarele unde pur si simplu drumul a disparut. E greu de crezut, dar nu mai exista deloc drum. Era o "cleata", un drum de carute, in locul in care pe harta e trecut un DJ de prim rang. M-am intors vreo 15 km, asa ca m-am ales cu vreo 30 km facuti in plus.
A fost super, relaxant. Data viitoare poate vom fi mai multi !