incepator cu intrebari

Salut :)

Am cateva intrebari:

1.unde se pot face cursuri pentru obtinerea cat. D si C?
2.nu sunt dispus sa investesc mult in RO intr-o barca pentru ca nu stiu cat de des o sa ajung la mare sa ma plimb cu ea ... totusi as vrea sa stiu daca exista posibilitatea inchirieri pe weekend sau pe zi la noi... in alte tari stiu ca exista si acolo cred ca merita mai mult pentru ca ai ce vizita....
totusi mi-as lua o barca in Ro as lua ceva strict pentru agrement ... sa ma joc cu vela ....ce imi recomandati? ceva mic sa o pot urca intr-o remorca... dar si ceva suficent sa ies pe mare cu ea ... cand e o mare linistita si nu departe de tarm logic... eventual sa ies cu un amic doi... sa facem baie in alta apa decat la tarm, scuba sau alte activitati de agrement.

multumesc :)

Cursuri pentru C si D nu sunt obligatorii , dar se fac atat in Bucuresti cat si in Constanta .

Cat despre barca visurilor tale , eu cred ca ca vorbesti despre MacGregor 26 M ... Stii ceva despre barca asta ?

Inteleg ca doar YCRR face cursuri sau mai sunt si altii ?

da stiu barca Mac Gregor dar nu e ceea ce caut ... sunt incepator si vreau sa ma joc nu sa am unde sa dorm ...

O zi buna

cred ca acolo ai cu siguranta un cost mai mic decat la YCRR dar faptul ca nu au barca e un mare dezavataj ... 5 zile iar e mult ... practic o saptamana stai pe la hoteluri etc

in alta ordine de idei tot uitandu-ma pe net am ajuns la concluzia ca pentru moment mi-ar place o barca care intra in categoria Snipe sau Flying scot ... mi se par foarte bune de invatat si mult FUN ... acum nu stiu daca se pot ridica singur fiind ... avand un echipaj de 2 in competitii ...
ma gandesc ca mi-ar place sa ies cu el pe balti sau lacuri la inceput si daca il dau peste cap vreau sa stiu ca pot sa-l intorc ...

poate ma ajutati cu cateva idei...

Eu ma pun la dispozitie cu cazare gratis oricui vrea sa isi rezolve treaba la Galati la Ceronav, plus barcuta necesara, pentru o bere :).

cred ca acolo ai cu siguranta un cost mai mic decat la YCRR dar faptul ca nu au barca e un mare dezavataj ... 5 zile iar e mult ... practic o saptamana stai pe la hoteluri etc

in alta ordine de idei tot uitandu-ma pe net am ajuns la concluzia ca pentru moment mi-ar place o barca care intra in categoria Snipe sau Flying scot ... mi se par foarte bune de invatat si mult FUN ... acum nu stiu daca se pot ridica singur fiind ... avand un echipaj de 2 in competitii ...
ma gandesc ca mi-ar place sa ies cu el pe balti sau lacuri la inceput si daca il dau peste cap vreau sa stiu ca pot sa-l intorc ...

poate ma ajutati cu cateva idei...

Referitor la o barca mai mica noi te putem ajuta.
intra unul din urmatoarele site-uri si alege ce crezi ca ti se potriveste.

http://www.laserperformance.com/

http://www.devotisailing.com/home.php

http://www.nautivela.com/

La aceste adrese poti gasi si barci mici de concurs si barci "just for fun" cu care poti iesi si pe mare si pe lac.
Bine inteles ca difera mult modelele intre ele si trebuie sa stii ce anume vrei sa faci.

detalii si pe www.sailmarine.eu

Pentru mai multe detalii iti stau la dispozitie.
romania@sailmarine.eu

Ultima editare:
Are cineva Manualul conducatorului de ambarcatiuni cu motor pentru agrement scanat? Mă interesează pentru D+C.
Dacă nu, se oferă cineva să îl achiziţioneze pentru mine cu plata ramburs?
Şi din aceeaşi categorie, ştie cineva dacă se dă examenul şi la Severin?

Are cineva Manualul conducatorului de ambarcatiuni cu motor pentru agrement scanat? Mă interesează pentru D+C.

salut si la multi ani!
cauta pe google titlul cartii, sau pe forum adresa tipului de la severin, eu l-am sunat, i-am dat si mail, si in mai putin de 10 zile mi-a venit cartea!
mai sunt si oameni seriosi pe lumea asta...cat priveste barcile , eu stiu ca o sa se intample cum vreau eu!
toate bune!

intrebare

salutare!la multe barci am gasit caracteristica bow-thruster,dar nu stiu ce inseamna,si la fel as vrea sa aflu mai multe despre incalzirea webasto la barci.astept cu interes raspunsurile voastre...

salutare!la multe barci am gasit caracteristica bow-thruster,dar nu stiu ce inseamna,si la fel as vrea sa aflu mai multe despre incalzirea webasto la barci.astept cu interes raspunsurile voastre...

Bow-thruster = elice de prova, amplasată într-un tunel perpendicular pe axul longitudinal al navei şi care permite acesteia să manevreze în spaţii limitate cum sunt marinele. Unele bărci au chiar şi stern-thruster.

Bowthruster.jpg

Webasto e o firma germana care produce printre altele si sisteme de incalzire pentru barci. Au doua variante principale: cu apa si cu aer. Cea cu apa e un soi de centrala de apartament marinizata, care functioneaza pe benzina, motorina sau GPL si produce apa calda folosita la incalzire prin calorifere si la spalat la robinet. Deci ca acasa, doar ca se alimenteaza de la 12 sau 24V. Modelul pe aer e o termosuflanta cu benzina, motorina sau GPL alimentata la fel la 12/24V. Ele sunt populare mai ales in domeniul auto, broscutele aveau cateodata termosuflante chiar de la webasto, Trabantul putea fi comandat cu varianta din RDG, si se mai monta pe multe camioane.

Webasto e o firma germana care produce printre altele si sisteme de incalzire pentru barci. Au doua variante principale: cu apa si cu aer. Cea cu apa e un soi de centrala de apartament marinizata, care functioneaza pe benzina, motorina sau GPL si produce apa calda folosita la incalzire prin calorifere si la spalat la robinet. Deci ca acasa, doar ca se alimenteaza de la 12 sau 24V. Modelul pe aer e o termosuflanta cu benzina, motorina sau GPL alimentata la fel la 12/24V. Ele sunt populare mai ales in domeniul auto, broscutele aveau cateodata termosuflante chiar de la webasto, Trabantul putea fi comandat cu varianta din RDG, si se mai monta pe multe camioane.

va multumesc!sunt lamurit acum...:)

Back
Sus