INCHIRIEZ telefon satelit IRIDIUM cu minute prepaid

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Telefonul NU este de vanzare, doar se INCHIRIAZA. Pretul este de 50 de euro pe saptamana pentru telefon+incarcator+husa, 10 euro pe saptamana pentru o baterie suplimentara. Pentru perioade mai lungi se acorda discount.

Costul convorbirilor este de 1.2 euro/minut. Daca se depasesc 100 de minute, scade la 1.1 euro/minut. Nu pot acorda alte discounturi, oricum preturile sunt mult sub cele practicate la noi pe piata.

Clientul primeste telefonul in perfecta stare, cu cartela activa si un numar de minute preplatite disponibile. La primire imi lasa o garantie de 600 de euro pentru telefon si 1.2 euro x nr de minute de pe cartela. Aceasta parte NU este negociabila, chiar nu ma intereseaza nici un fel de argument. Cui nu-i convine isi poate cumpara propriul telefon. Valoarea garantiei este valoarea de inlocuire a telefonului, nu am nimic de castigat din vreo chestie gen "ti-am luat garantia si am disparut". La returnare se scad din acesti bani costul inchirierii telefonului si costul minutelor consumate.

In cazul in care telefonul a suferit stricaciuni cosmetice (zgarieturi) se scad 50 pana la 100 de euro din garantie. In cazul in care telefonul a suferit stricaciuni functionale (antena rupta/stricata, cazut in apa, carcasa crapata samd) se retine integral garantia pentru telefon.

Fiind un forum dedicat navigatiei, nu stiu daca mai era cazul sa fac urmatoarele precizari. Dar, ca sa fiu cu constiinta impacata:

Telefonul este la fel de lung si de lat ca primele modele de GSM dar mult mai gros si foarte greu. Nu este o jucarie, nu este un telefon de fite, este un obiect de stricta utilitate in calatoriile din zone greu accesibile, unde nu exista acoperire GSM. Nu se umbla cu el in buzunar/de gat, recomandabila este pastrarea lui intr-o valijoara speciala. In felul asta se evita atat pierderea garantiei (cazul FERICIT) cat si eventualele situatii-limita in care nu poti suna dupa ajutor (cazul NEFERICIT)
contact telefon_satelit@yahoo.com

Dupa cum probabil stiti, Iridium este singurul serviciu de telefonie prin satelit care ofera acoperire globala, inclusiv pe toate marile si oceanele, la poli samd.

INMARSAT are putini sateliti si nu acopera latitudinile inalte http://en.wikipedia.org/wiki/Inmarsat#Coverage

Thuraya e pentru arabi care nu vor sa-i asculte unchiu' Sam http://www.satellitephonefaq.com/thuraya/network/coverage-2008/

IRIDIUM ramane (pentru destula vreme de-acum incolo, ca nimeni nu-si permite sa lanseze zeci de sateliti in timp foarte scurt) singura solutie globala, si reliable la nivel de utilizare militara.

Pe scurt, Iridium are 66 de sateliti activi plus cativa de rezerva, Thuraya are 3 (trei ) ias INMARSAT n-a trecut niciodata de 9 operationali in acelasi timp. Ca sa fie mai clara diferenta.

Oricum, discutia e oarecum inutila, cata vreme nu stiu sa inchirieze cineva telefoane Thuraya sau INMARSAT in Romania, la orice fel de preturi.

Ultima editare:
Aceasta parte NU este negociabila, chiar nu ma intereseaza nici un fel de argument. Cui nu-i convine isi poate cumpara propriul telefon.

Te-ai inregistrat pe forum acum cateva minute si deja ti-ai format o impresie despre astia care suntem pe aici. Niste carnati care stau cu mana intinsa si asteapta pomeni de la unul si altul care inchiriaza telefoane satelit, cam asta ar fi ideea, nu? Cred ca esti putin cam agresiv, in mod inutil. Cine are nevoie de asemenea scula sigur nu va lua de la unul care din start il banuieste de rea-credinta. Aici nu suntem o gradinita de bulangii care de-abia asteapta sa fraiereasca oamenii cumsecade, si nici o sleahta de cacanari dornici sa intre in Bamboo si sa arunce pe masa cheile de la Ferrari si - ultima fita - telefonul satelit.
Personal, ma simt lezat de atitudinea care reiese din postarea ta.
E acelasi sentiment pe care il am cand intru in cate un magazin din ala in care vanzatoarea comunista se uita la mine ca si cand as fi venit la furat.
Pa!

Doamne...

De unde pana unde impresii despre cei care sunt pe-aici? Din textul unui anunt conceput pentru a fi postat prin diverse locuri?

Nu e vorba ca ar fi nimeni banuit de rea-credinta. Prin chiar specificul unui asemenea telefon, exista riscul ca el sa fie pierdut, furat, distrus, scapat in mare etc. Garantia elimina riscul aparitiei unor tocmeli penibile ulterior consumarii unui asemenea incident.
Cine da o garantie STIE ca ori aduce telefonul inapoi in stare buna, ori pierde suma respectiva. Cu alte cuvinte, totul este stabilit din start, nu post factum.

Crede-ma ca n-am inventat eu apa calda, inainte sa fac aceasta investitie am inchiriat si eu din strainatate, am avut banii de pe card blocati si doua luni de zile etc. E usor sa dai cu pietre cand nu e obiectul tau ...

Chiar nu era cazul sa te simti ofensat in vreun fel, si, daca te gandesti nitel, o sa-ti dai seama ca atitudinea ta a fost nejustificat de agresiva. Faptul ca abia m-am inregistrat nu inseamna ca trebuie sa sarim direct la carnati, Bamboo samd.

Ultima editare:
Salut telefon_satelit, intr-adevar tonul cu care ti-ai facut intrarea pe forumul barcagiilor nu este cel mai potrivit pentru a-ti lua cineva in considerare oferta, no offence. Lumea de pe aici formeaza o comunitate inchegata, ai carei membri se respecta reciproc. Daca ai fi un navigator adevarat ai sti ca exista multe alte alternative de comunicare pe mare, fara a fi nevoit sa inchiriezi telefoane prin satelit. Iti doresc succes la inchiriat telefonul, cu toate ca eu personal nu voi apela vreodata la solutia ta.

Cam ..."inconfortabil"...

textul unui anunt conceput pentru a fi postat prin diverse locuri...
Conceptia acestui text lasa mult de dorit...:mad:, incearca sa-l reinventezi poate vei avea mai mult succes.

Ultima editare:
Chiar nu era cazul sa te simti ofensat in vreun fel, si, daca te gandesti nitel, o sa-ti dai seama ca atitudinea ta a fost nejustificat de agresiva. Faptul ca abia m-am inregistrat nu inseamna ca trebuie sa sarim direct la carnati, Bamboo samd.

Cauta toate postarile mele si nu vei mai gasi unul cu tipul asta de limbaj. Dar modul in care ai inteles sa pui problema m-a scos din sarite. Comentarii de genul "chiar nu ma intereseaza argumente" sau "cui nu-i convine isi poate cumpara propriul telefon" sunt puerile, gen "imi iau jucariile si plec acasa". Na, ca "m-am gandit nitel" si m-am enervat si mai tare, asa ca mai bine inchei.

Daca te crezi asa tare-n gura si neegalabil pe piata telefoanelor prin satelit macar schimba-ti adresa de mail de yahoo ca sa dai totusi o impresie de om de afaceri.
Si ca sa nu ne crezi pe toti asa de prosti sa stii ca am gasit o oferta de abonament cu 38 de euro pe luna la iridium.Si daca ar fi sa plec in croaziera circumterstra fii sigur ca nu as apela la asa cacanari aroganti ca tine.

Ultima editare:
"Telefonul NU este de vanzare, doar se INCHIRIAZA."
- E bine ca ai scris cu majuscule , asa de la inceput , la ora asta nu mai vedeam asa bine , informativ asta inseamna ca tipi , urli , sau "latri" , dar ar trebui sa stii asta ca te dai maestru pe comunicare .
"Pretul este de 50 de euro pe saptamana pentru telefon+incarcator+husa, 10 euro pe saptamana pentru o baterie suplimentara."
- zici ca are ca punct forte o acoperire foarte mare , inclusiv la poli . O excursie pana la poli dureaza ceva mai mult de 12 saptamani , asa ca orice explorator ar prefera sa cumpere telefonul , in primul rand e mai ieftin , in al doilea rand , mult mai important , ar urma sa dea de un personaj ca tine si sa mai si discute termenii contractuali . Evitarea sa te intalneasca pe tine , nepretuita , ca sa zic asa , fara reclama la carduri .
"Aceasta parte NU este negociabila, chiar nu ma intereseaza nici un fel de argument."
- ai gresit adresa , nu suntem in targul de masini intre samsari , nu era nevoie sa accentuezi "NU" ,si era suficient sa te opresti la virgula . Oricum te pretinzi "om de afaceri" , o sa inveti ca totul se negociaza .
"Cui nu-i convine isi poate cumpara propriul telefon"
- O barca cat de cat de marca si cat de cat dotata sare de vreo 25000 , asa ca pretul unui telefon e cam bonus .
"Nu pot acorda alte discounturi, oricum preturile sunt mult sub cele practicate la noi pe piata. "
- Sunt convins ca daca te duci sa cumperi o bavaria , si printre altele precizezi ca vrei si una bucata telefon la bord , lucrurile se rezolva si la preturi mai mici , asa ca nu as fi atat de convins de veridicitatea celor spuse de tine . Daca insa vrei sa inchiriezi ceva , in romania , mai greu , iar afara sunt convins ca pentru bani iti ofera astia orice si la preturi mai mici , pentru simplul motiv ca au piata de desfacere mai mare si stiu sa trateze clientul , in afara de asta au si alternative la acest telefon .In nici un caz nu te duci sa inchiriezi o barca la croati ca sa te duci la poli si sa ai nevoie de acoperirea totala . Daca e exclusa barca si se pleaca intr-o expeditie , iar logistica e cautata pe forumuri , aia e o expeditie moarta din fasa .
"contact telefon_satelit@yahoo.com"
- muhahaha , sa zic asa , alt "afacerist" cu buget de start 0 . Ca sa citez un prieten , "lumea e plina de oameni cu idei multe , problema e ca le flutura vantul prin buzunare si vor totul moca" . Aici incerci o promovare pe internet , probabil asa ai auzit ca merge si nu te costa nimic , in viziune proprie , pentru ca timpul tau nu costa bani .
Ai postat probabil pe zeci de forumuri , pe multe adminii o sa-ti taie direct postul pentru reclama , deci ai postat degeaba .
Pe unele o sa te lase , dar subiectul o sa fie in actualitate 2-3 zile , dupa care se duce in spate si cam dispare , deci iar degeaba .
Probabil o sa ai un succes nebun pe forumurile fara trafic , deci iar ai postat degeaba .
Limbajul provoaca iritare si in nici un caz dorinta de colaborare , deci ai postat degeaba .
Te adresezi in general persoanelor care au un buget cat de cat , dar limbajul folosit e pentru manelari cu muci la nas si cas la gura , la ei tine . Nu cred ca o persoana care are IQ mai mare decat varsta accepta un astfel de limbaj in care clientul e tratat ca ultima scursura a societatii .
@yahoo.com - in afaceri inseamna fluturat de buzunare .
Trebuie umblat mult la limbaj , parerea mea e ca prea mult , versiunea de OS e depasita rau .
Daca vrei sa obtii vreun rezultat din internet , iei un pix si o foaie si incepi si scrii la liniuta
- cui te adresezi , apoi pui intrebarea crezi ca esti capabil sa porti o discutie cu publicul target , daca nu pui pe cineva sa faca asta
- cum iti creezi o imagine pozitiva pe internet , apoi te intrebi , esti capabil sa faci asta , ai idee cu ce se mananca asa ceva , daca nu pui pe cineva sa faca asta .
- cum functioneaza internetul , apoi te intrebi , stii ceva de asa ceva ? desigur nu , iar ideea de a lipi fituici pe toti stalpii nu prea merge aici .
Dar ca sa citez pe altcineva , deja o dam in consultare si pentru tine costa , si chiar nu e negociabila .

Ultima editare:
Salut telefon_satelit, intr-adevar tonul cu care ti-ai facut intrarea pe forumul barcagiilor nu este cel mai potrivit pentru a-ti lua cineva in considerare oferta, no offence. Lumea de pe aici formeaza o comunitate inchegata, ai carei membri se respecta reciproc.

Cred ca am spus deja ca nu am intentia sa jignesc pe nimeni. Sincer, nici nu vad de ce s-ar simti cineva jignit cand o persoana care inchiriaza un bun de genul unui telefon specifica limpede ca nu poate oferi acest serviciu fara o garantie. Da-mi voie sa ma indoiesc ca tu i-ai da pe mana unui necunoscut un obiect cu o valoare totala de peste 1000 de euro (telefon plus minute prepaid) fara o garantie corespunzatoare.

Daca ai fi un navigator adevarat ai sti ca exista multe alte alternative de comunicare pe mare, fara a fi nevoit sa inchiriezi telefoane prin satelit. Iti doresc succes la inchiriat telefonul, cu toate ca eu personal nu voi apela vreodata la solutia ta.

Fiind eu un navigator mai fals asa, traiesc cu impresia ca e mai bine sa ai la indemana mai multe solutii complementare de comunicatii, decat sa te bazezi pe una singura. Mai ales cand nu costa mare lucru (sa fim seriosi, 50 de euro pe saptamana doar ca sa-l tii in valiza si sa dai un apel de 1.2 euro in caz de Doamne fereste)

Evident, inchirierea cu saptamana nu e o solutie pentru cineva care navigheaza cateva luni pe an, o asemenea persoana ar fi normal sa-si cumpere propriul telefon. Serviciul oferit de mine se adreseaza navigatorilor ocazionali, fie ei "adevarati" sau nu.

Daca te crezi asa tare-n gura si neegalabil pe piata telefoanelor prin satelit macar schimba-ti adresa de mail de yahoo ca sa dai totusi o impresie de om de afaceri.
Si ca sa nu ne crezi pe toti asa de prosti sa stii ca am gasit o oferta de abonament cu 38 de euro pe luna la iridium.Si daca ar fi sa plec in croaziera circumterstra fii sigur ca nu as apela la asa cacanari aroganti ca tine.

Iti dai seama ca n-o sa ma pun la mintea ta si n-o sa-ti raspund cu invectivele pe care le-ai binemerita. Ma respect suficient de mult cat sa nu ma cobor la un asemenea nivel.

Dar ma distreaza la nebunie faza cu "am gasit o oferta de abonament cu 38 de euro pe luna la iridium". Daca iti incordai nitel neuronii, poate vedeai si cate minute ai incluse in aia 38 de euro, cat te costa minutele suplimentare si, mai ales, ca nu poti face abonament pe doua saptamani, o luna samd. Sau poate nu te-ai concentrat suficient cat sa intelegi ca eu vreau 50 de euro pentru inchirierea telefonului, nu pentru o saptamana de abonament. Ori, cine stie, in mintea ta Iridium e un fel de Cosmote upgradat, care da telefoane gratis pentru contracte pe doua luni...

Te adresezi in general persoanelor care au un buget cat de cat , dar limbajul folosit e pentru manelari cu muci la nas si cas la gura , la ei tine . Nu cred ca o persoana care are IQ mai mare decat varsta accepta un astfel de limbaj in care clientul e tratat ca ultima scursura a societatii .

Poate ar fi cazul sa inveti ca antiteza la "persoane care au un buget cat de cat" nu sunt "manelari cu muci la nas si cas la gura". Asta inainte sa te apuci sa dai lectii de eticheta pe net, desigur.

In rest, daca reuseai sa-ti urmaresti propriul fir logic, realizai, inainte sa dai click pe butonul "submit reply", ca oferta nu se adreseaza celor care au bani sa-si cumpere un Bavaria, ci mai degraba celor care inchiriaza un yacht pentru una-doua saptamani.

@yahoo.com - inseamna fluturat de buzunare .

Nu, inseamna doar ca o persoana fizica ofera un serviciu. Te rog sa ma scuzi ca nu am cumparat domeniul telefon_satelit.ro ca sa inchiriez ocazional un telefon, in perioadele in care nu-l folosesc eu.

Restul afirmatiilor pe care le-ai facut chiar nu merita comentate.

Ma uimeste un lucru insa: ca pe un forum unde userii par a avea o parere destul de buna despre propria persoana lumea nu pare sa realizeze ca nu poti inchiria un telefon care in total sare de 1000 de euro fara garantie. Si nici ca e foarte normalsa punctezi clar lucrul asta, tocmai pentru ca sa nu treaca neobservat/sa fie luat ca facultativ. Un om ar putea sa-si faca planuri aiurea daca anuntul ar fi formulat in alti termeni, la asta nu va ganditi?

Sa inteleg ca te adresezi acelor manelari care care nu mai au muci la nas si au si un buget . Cred ca ai gresi locatia .
Oricum era facuta si completarea cu IQ , aia defineste clar cui te adresezi .
Cei care inchiriaza pentru 1-2 saptamani , nu prea inchiriaza din romania ca nu ai de unde , iar garantia pentru o barca nu e valoarea ei de noua si cei care inchiriaza au grija sa puna optional la dispozitie toata aparatura necesara . Am auzit si eu ultimul zvon ca la pol se pleaca mai nou cu barci inchiriate si au inceput ca dotarea barcilor lor sa fie aceeasi si pentru o iesire de o saptamana in Mediterana si pentru o fuga la pol .
Sunt convins ca daca nu se scria cu majuscule si cu bold , se pierdea esenta mesajului , intr-adevar asa trecea neoservat . Cineva posta ca inchiriaza telefon cu acoperire globala , userul pune intrebarea "maine plec la pol ? nu , maine ma sui pe everest si inca nu au pus astia optiunea de zapada la barci " , asa ca nu ma interesa subiectul .
Intr-adevar si publicitatea negativa da roade .

Nu este prea mult zgomot pentru nimic ?
Omul a vrut sa scoata si el un ban, ceea ce nu e rau atata vreme cat ofera ceva. e drept ca Turaya e mult mai aproape de ce se intampla pe la noi si prin mediterana si mult mai ieftin.
Eu zic sa nu mai dam cu pietre unii in altzii. Pana mea, mai gresim fiecare. Tu cu telefonul, opreste-te din a explica cat de bun esti in comparatzie cu membrii forumului.
Fa-ti treaba si vezi daca e segmentul tzinta aici. daca nu.....cauta in alta parte. Cred ca nimeni nu are de demonstrat ceva .

@Telefon_satelit,

Permite-mi sa comentez si eu.
In primul rand banuiesc ca ai fost surprins si chiar socat de reactia colegilor de forum . Sa stii ca nimeni nu te cunostea deja ca sa nu-i placa "de fata ta" , cum se spune.
Multi oameni isi fac reclama directa sau mascata pe forum si incearca sa vanda produse sau servicii . Niciodata n-am vazut o asemenea reactie fata de ei pentru ca absolut toti incep prin a oferi din cunostintele extinse despre domeniul in care este incadrat produsul/serviciul respectiv .
Acest forum nu este un site sec de anunturi , ci o "agora" unde pasionatii discuta si invata lucruri noi. Daca iese si un client din asta , e binevenit.
Sa dai un anunt din primul post mie mi se pare ca dovedeste o oarece forma de lipsa de respect. Dar sa presupunem ca nu ai citit forumul inainte si pe criza asta mai mult ca oricand, timpul costa bani. Ce s-a intamplat atunci de ai fost "repezit" de barcaholici ? Nu, niciunul nu vinde/inchiriaza telefoane ; adica zero concurenta sa te sape. Raspunsul se afla in chiar textul reclamei tale si in textele postate ca raspuns. Citeste printre randuri si daca iti dai seama de erorile facute ,o sa te ajute sa nu se mai repete.

Doi: esti total pe langa cum se zice "the target market", adica n-ai studiat piata:
Fiind eu un navigator mai fals asa, traiesc cu impresia ca e mai bine sa ai la indemana mai multe solutii complementare de comunicatii, decat sa te bazezi pe una singura. Mai ales cand nu costa mare lucru (sa fim seriosi, 50 de euro pe saptamana doar ca sa-l tii in valiza si sa dai un apel de 1.2 euro in caz de Doamne fereste)

Evident, inchirierea cu saptamana nu e o solutie pentru cineva care navigheaza cateva luni pe an, o asemenea persoana ar fi normal sa-si cumpere propriul telefon. Serviciul oferit de mine se adreseaza navigatorilor ocazionali, fie ei "adevarati" sau nu.

Navigatorii ocazionali nu traverseaza mari si oceane , ei mai ies "ocazional" cu barca/yachtul pe langa tarmuri , la distante nu mai mari de 10-20 mile marine de coasta. Nu le permite timpul, permisul sau barca . In caz de "Doamne fereste", NU se foloseste telefonul, fie el si prin satelit. Barcile cu care ies ei , personale sau charter au obligatoriu in dotare statii radio VHF care bat la cca 25 de mile sau MF/HF care bat mult mai mult. Exista un protocol (organizatie) internationala numita GMDSS, de salvare a persoanelor aflate in pericol pe mare , se procedeaza dupa anumite conventii de comunicare , etc. Nu suni la 112 .
Daca totusi nu ai statie , inseamna ca ai o barca mititica nepregatita pentru larg, adica nu te aventurezi cu ea mai mult de cateva mile , ceea ce inseamna ca poti sa suni linistit la 112 pe GSM (am avut semnal la Cosmote chiar si la 12 mile de Constanta !).
Din asta rezulta ca navigatorul ocazional cam nu are nevoie de telefon Iridium.

Raman cei care navigheaza cateva luni pe an si care asa cum tu ai spus, ar fi normal sa-si cumpere un asemenea telefon, deci nici ei nu au nevoie de serviciul tau.
Ouch, pai nu mai raman nici astia ; asadar nu ai piata ! Ce ramane de facut ? Fii bun observator, bun diplomat si creeaza tu piata, nevoia . Cunosc cel putin un proaspat/ilegal imbogatit care traieste cu impresia ca telefonul prin satelit nu poate fi ascultat de baietii cu ochii albastri. Asadar , o oportunitate, cu conditia sa fie adevarata . (altfel, daca un client se bazeaza pe telefon si este totusi ascultat, ne putem intalni la 5 mile de coasta, unul dintre noi in pungi de plastic si eu pe barca) :)

Mai multe nu-ti pot spune , pentru ca ar insemna sa te taxez pentru consultanta ; si iau mai mult de 1.5 Euro pe minut !

Si inca ceva: daca tin telefonul in valijoara ca pe moastele Sf. ........, inseamna ca nu pot primi apeluri pentru ca dansul nu se prea vede cu satelitul.
Inseamna ca va trebui sa il tin la mine cat timp fac manevre pe barca, adica o sa-i stric perfectiunea cosmetica. Atunci clar pierd garantia de 50-150 de euro pentru o zgarietura. Buna afacere , dar nu pentru mine ca si client.
Sau poate chiar asta era afacerea? ;)

Ultima editare:
Domnu`telefonist intercontinental ca sa te "cobori" la nivelul meu ai avea mult de urcat si nu ar merita osteneala.
Revin tot la costuri si preturi.38x12 egal cu 456€.Daca mata inchiriezi 2 luni si jumatate mobilul ti-ai scos "chiria" pe un an la telefon.Si tarifele la minute sant aceleasi la abonament ca si la oferta ta de inchiriere.Asa ca daca vrei sa faci un ban in plus canta pe la alte porti(forumuri) cu manelisti.

Haideti sa terminam agitatia asta. S-a inteles oferta, daca va avea cineva nevoie stie unde gaseste o oferta.

nu pot sa ratez ocazia....
in spiritul ''frustrarii'' de care am mai fost acuzat....si de care vad ca mai sufera si altii....trag o singura concluzie: barcile bavaria si telefonul de satelit sunt inutile barcaholicului normal, care le poate suplini cu brio cu ce se ofera la charter pe o barca pe care in final o poti alege, intr-un port pe care , de asemenea, il poti alege ....

Ultima editare:
@Telefon_satelit,
Permite-mi sa comentez si eu.
In primul rand banuiesc ca ai fost surprins si chiar socat de reactia colegilor de forum . Sa stii ca nimeni nu te cunostea deja ca sa nu-i placa "de fata ta" , cum se spune.
Multi oameni isi fac reclama directa sau mascata pe forum si incearca sa vanda produse sau servicii . Niciodata n-am vazut o asemenea reactie fata de ei pentru ca absolut toti incep prin a oferi din cunostintele extinse despre domeniul in care este incadrat produsul/serviciul respectiv .
Acest forum nu este un site sec de anunturi , ci o "agora" unde pasionatii discuta si invata lucruri noi. Daca iese si un client din asta , e binevenit.
Sa dai un anunt din primul post mie mi se pare ca dovedeste o oarece forma de lipsa de respect. Dar sa presupunem ca nu ai citit forumul inainte si pe criza asta mai mult ca oricand, timpul costa bani. Ce s-a intamplat atunci de ai fost "repezit" de barcaholici ? Nu, niciunul nu vinde/inchiriaza telefoane ; adica zero concurenta sa te sape. Raspunsul se afla in chiar textul reclamei tale si in textele postate ca raspuns. Citeste printre randuri si daca iti dai seama de erorile facute ,o sa te ajute sa nu se mai repete.

Nu e vorba de nici o lisa de respect si nici de "time is money pe criza asta", dar sunt de acord cu tine cand spui ca un anunt de genul asta, foarte sec si la obiect, postat la prima aparitie pe forum a agitat probabil apele. Chiar daca raman la parerea ca nu justifica in nici un caz niste iesiri de genul celor pe care le-am vazut aici, iesiri care spun multe despre persoanele in cauza.

Doi: esti total pe langa cum se zice "the target market", adica n-ai studiat piata:

Navigatorii ocazionali nu traverseaza mari si oceane , ei mai ies "ocazional" cu barca/yachtul pe langa tarmuri , la distante nu mai mari de 10-20 mile marine de coasta. Nu le permite timpul, permisul sau barca . In caz de "Doamne fereste", NU se foloseste telefonul, fie el si prin satelit. Barcile cu care ies ei , personale sau charter au obligatoriu in dotare statii radio VHF care bat la cca 25 de mile sau MF/HF care bat mult mai mult. Exista un protocol (organizatie) internationala numita GMDSS, de salvare a persoanelor aflate in pericol pe mare , se procedeaza dupa anumite conventii de comunicare , etc. Nu suni la 112 .
Daca totusi nu ai statie , inseamna ca ai o barca mititica nepregatita pentru larg, adica nu te aventurezi cu ea mai mult de cateva mile , ceea ce inseamna ca poti sa suni linistit la 112 pe GSM (am avut semnal la Cosmote chiar si la 12 mile de Constanta !).
Din asta rezulta ca navigatorul ocazional cam nu are nevoie de telefon Iridium.

Aici, scuza-ma, dar cel care e total pe langa nu sunt eu ;)

In primul rand ca un simplu apel de pe telefon la paza de coasta/capitania/whatever din zona respectiva iti salveaza o gramada de timp pe care altfel l-ai pierde butonand statia, asteptand sa--ti raspunda cineva etc. Timp pe care, intr-o situatie periculoasa, il poti folosi mult mai bine in alte feluri.
In al doilea rand, evident ca nu ma refeream la navigatorii ocazionali care tin barca la Mangalia si fac cabotaj pana la Constanta de doua ori pe an. Am si precizat, e vorba in principal de oameni care isi inchiriaza o saptamana-doua-trei o barca. Nu stiu daca un drum Iraklion-Limassol, de pilda, intra la "mari navigatori in jurul lumii". Ca sa stai intr-o statie VHF cand poti da 50 de euro si sa dai un telefon care poate fi folosit instantaneu de absolut oriunde, trebuie sa fii foarte zgarcit si sa nu pui prea mult pret pe viata ta, zic eu...

Ouch, pai nu mai raman nici astia ; asadar nu ai piata ! Ce ramane de facut ? Fii bun observator, bun diplomat si creeaza tu piata, nevoia . Cunosc cel putin un proaspat/ilegal imbogatit care traieste cu impresia ca telefonul prin satelit nu poate fi ascultat de baietii cu ochii albastri. Asadar , o oportunitate, cu conditia sa fie adevarata . (altfel, daca un client se bazeaza pe telefon si este totusi ascultat, ne putem intalni la 5 mile de coasta, unul dintre noi in pungi de plastic si eu pe barca) :)

Mai multe nu-ti pot spune , pentru ca ar insemna sa te taxez pentru consultanta ; si iau mai mult de 1.5 Euro pe minut !
Si inca ceva: daca tin telefonul in valijoara ca pe moastele Sf. ........, inseamna ca nu pot primi apeluri pentru ca dansul nu se prea vede cu satelitul.
Inseamna ca va trebui sa il tin la mine cat timp fac manevre pe barca, adica o sa-i stric perfectiunea cosmetica. Atunci clar pierd garantia de 50-150 de euro pentru o zgarietura. Buna afacere , dar nu pentru mine ca si client.
Sau poate chiar asta era afacerea? ;)

E, inseamna ca toti aia care-si cumpara pentru barca "emergency kit" de cate 2500-3000 de dolari, constand fix intr-un telefon prin satelit (plus diverse accesorii) bagat intr-o valijoara sunt niste tampiti...
Realitatea e alta: un telefon de genul asta nu-l tii deschis nonstop si cu antena in geam, sa te sune mama soacra pe barca. Fie (daca esti un mare businessman si trebuie sa te sune partenerii e afaceri) folosesti o solutie dedicata pentru barca, solutie care presupune o antena exterioara si o interfata de alimentare, transformand practic telefonul intr-un "fix de ambarcatiune", fie il folosesti pe post de emergency kit. Pentru ca, de pilda, nu stiu cat te ajuta statia aia meseriasa MH/HF daca e pe fundul marii, iar tu esti pe pluta de salvare si te intrebi disperat daca a fost sau nu careva langa radio sa-ti receptioneze SOS-ul...

In rest, ideea cu afaceristii care nu vor sa-i asculte SRI-ul ar fi fost foarte buna, daca telefonul prin satelit mergea folosit din casa. Cum insa trebuie folosit de afara, ar insemna ca ar trebui sa le inchiriezi alora si antene externe, sa le si montezi prin case etc. Plus ca degeaba vorbeste x prin telefonul Iridium daca interlocutorul raspunde pe Vodafone si este ascultat.

Insinuarea cu "de fapt asta e afacerea" nu prea iti face cinste, cata vreme scrisesem clar, din primul post, cum recomand sa fie pastrat telefonul pentru a EVITA asemenea situatii...

Nu este prea mult zgomot pentru nimic ?
Omul a vrut sa scoata si el un ban, ceea ce nu e rau atata vreme cat ofera ceva. e drept ca Turaya e mult mai aproape de ce se intampla pe la noi si prin mediterana si mult mai ieftin.

Thuraya are un singur terminal rugged, numit Thuraya XT, si care costa 1000 de dolari la oferta, ca in rest e vreo 1300. In plus, marea problema a lor e ca, avand doar 3 sateliti, care "acopera" fiecare o arie f mare, apar probleme cand ti-e lumea mai draga. Serviciul este mai degraba recomandat pentru folosire curenta in zone fara acoperire GSM, nu pentru emergency situations.

Ultima editare:
Domnu`telefonist intercontinental ca sa te "cobori" la nivelul meu ai avea mult de urcat si nu ar merita osteneala.

Desigur, cum de nu mi-am dat seama, se vede din halul in care te exprimi.

Revin tot la costuri si preturi.38x12 egal cu 456€.Daca mata inchiriezi 2 luni si jumatate mobilul ti-ai scos "chiria" pe un an la telefon.Si tarifele la minute sant aceleasi la abonament ca si la oferta ta de inchiriere.Asa ca daca vrei sa faci un ban in plus canta pe la alte porti(forumuri) cu manelisti.

Eu zic sa-ti aplici propriul sfat cu cantatul in alta parte, nu de alta, dar esti total pe langa subiect. 38x12=456E pe care-i dai IN PLUS fata de pretul telefonului si costul efectiv al convorbirilor (scazand cele 10 minute pe luna incluse in abonamentul de 38 de euro pe luna). Abonamentul nu e ca sa faci economie fata de varianta cu minute prepaid, utilitatea lui consta in faptul ca nu esti limitat la un numar fix de minute.

Haideti sa terminam agitatia asta. S-a inteles oferta, daca va avea cineva nevoie stie unde gaseste o oferta.

Multumesc frumos, chiar nu inteleg agitatia creata. O sa incerc sa raspund doar postarilor in care se vehiculeaza diverse informatii false in legatura cu aspectele tehnice/financiare ale utilizarii unui telefon prin satelit

Ultima editare:
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Back
Sus