Informatii Peloponese

Ahoy

Am in plan o tura de 2 saptamani in Peloponese ( Argolic & Saronic ) cu plecare din Atena ( chartered bareboat evident ).

Initial visam la o tura de 3-4 saptamani in care sa dau o tura peloponesului, dar conjunctura financiar-crizanta m-a mai domolit.

Daca aveti orice fel de pointere/pareri/must see/must avoid si alte cele va rog sa le impartasiti

Din ce marina luati barca? Daca este Atena cel mai probabil va fi Kalamaki.

Pe partea de est a Peloponezului ar cam fi (coordonatele sunt pentru aterizare, verifica bine hartile si cartea pilot):
Korfos (37 45' 15" N, 23 07' 35"E) - un golf bine adapostit cu destule taverne si cafenele pe mal plus o plaja maricica - TESTAT
Epidavros (37 38' 15" N, 23 10'30" E) - in apropiere este teatrul antic unde se spune ca daca aprinzi un chibrit in centru sunetul se aude din orice loc in tribune
Ermioni (37 23" 10" N, 23 15' 50" E) - din auzite loc de adapost, baie, taverne
Porto Cheli (37 18' 40" N, 23 08' 00" E) - golf mare si foarte adapostit, apa in golful mare unde este orasul nu e foarte limpede dar este superba in golfuletele dinspre intrare (loc de stat si zacut la ancora 2-3 zile fara griji) - TESTAT
Nafplio este frumusel dar este tocmai in nordul golfului Argolikos si iti consuma timp bun de ajuns si intors
Kiparisi ( 36 58' 40" N, 23 00' 50" E) - golf mare si cu apa foarte curata, se recomanda sa arunci ancora in golfuletele din nord sau din sud in functie de vant (alt loc de zacut fara griji) - TESTAT
Gerakas (36 47' 25" N, 23 05' 40" E) - golf ascuns si foarte adapostit, un cheu cu tavernele la cativa metri, la capatul golfului este un lac plin de iarba (este pitoresc sa pleci cu dighy-ul dar sa ai ramele cu tine intrucat elicea se va impotmoli in iarba din apa) - TESTAT
MONEMVASIA (36 41' 10" N, 23 03' 50" E) - loc ce nu trebuie ratat. Am stat acolo 4 zile in 2007, exista o marina (36 41' 02"N, 23 02' 22" E) ce are o parte din pontoane scufundate dar apa are 4 m adancime deci nici un pericol plus ca este si un cheu de beton inspre larg unde poti sa te legi. Nu am fost deranjat de nimeni.

Daca ai timp si sange in trotineta poti incerca sa ajungi in Elafonissos dar asta inseamna sa treci de doua ori Cavo Maleas unde vantul si marea sunt imprevizibile.

Salut Dani, sper sa nu ma injuri, da' din ce am inteles cica Grecia si-a pus in gand sa vada cum era viata in Romania in anii 90 :D. Daca pana si oficialii nostri au ajuns sa spuna cu mandrie "recomandam romanilor evitarea calatoriilor in Grecia", inseamna ca nu mai e mult pana o sa vedem o specie noua de somalieni in marea Egee, asa ca eu cel putin am sa stau intre furaciosii din tara :).
Oricum, daca eram mai harnic, as fi putut sa-ti ofer informatii direct de la fata locului, am o ruda apropiata care locuieste in Pireu, are iaht, si bantuie regulat prin zona Peloponez. Insa fiind puturos, mai am de asteptat pana am sa vad la fatza locului cum e pe acolo :p, poate pana atunci trece si criza asta de la ei. O alta sursa de informatii este www.sailingissues.com. Pana atunci, multumesc colegului FilipCotta pentru informatiile care ne redeschid apetitul pentru meleagurile pline de istorie ale Egeei :).

Salut Dani, sper sa nu ma injuri, da' din ce am inteles cica Grecia si-a pus in gand sa vada cum era viata in Romania in anii 90 :D. Daca pana si oficialii nostri au ajuns sa spuna cu mandrie "recomandam romanilor evitarea calatoriilor in Grecia", inseamna ca nu mai e mult pana o sa vedem o specie noua de somalieni in marea Egee, asa ca eu cel putin am sa stau intre furaciosii din tara :).
Oricum, daca eram mai harnic, as fi putut sa-ti ofer informatii direct de la fata locului, am o ruda apropiata care locuieste in Pireu, are iaht, si bantuie regulat prin zona Peloponez. Insa fiind puturos, mai am de asteptat pana am sa vad la fatza locului cum e pe acolo :p, poate pana atunci trece si criza asta de la ei. O alta sursa de informatii este www.sailingissues.com. Pana atunci, multumesc colegului FilipCotta pentru informatiile care ne redeschid apetitul pentru meleagurile pline de istorie ale Egeei :).

Tare
Mi-a placut aia cu somalienii Vali.
Si io ar trebui sa merg un pic in Ionica mai prin septembrie si nu stiu ce sa fac. Sper sa nu se ingroasa gluma prea tare

Uite de aia n-am vrut eu sa ma mut in Bucuresti :D. Nu cred totusi ca ar trebui lumea sa-si faca griji vizavi de situatia economica de la ei, sunt destul de experimentati ca sa le ducem noi grija :p. Noi acum speculam niste chestii irelevante, care nu se pot sti cata vreme nu se ajunge acolo, asa ca inca o data il rog pe Dani sa nu ma injure ca (inca) nu-l pot ajuta cu detalii despre Peloponez :p.

Nu-i chiar asa de rau cum se vede la televizor. Aici ( Zakynthos) si in alte zone, exceptand Athena, Salonic.....orasele mari in general e liniste si pace. Ceea ce vedeti la tv. sunt anarhistii: ei demonstreaza, se bat, dau foc .....la orice, oricand, oriunde indiferent de oranduire( stanga,dreapta) . E cam ca si in Coreea de Sud cu studentii.

Greek Sea Guide

Stimati domni,

Pentru navigatie in apele grecesti cred ca sunt cele mai folositoare volumele ce le puteti gasi la adresa de mai jos:
http://www.eagleray.gr/seaguide_en.htm.

Sunt facute pentru barci, cu extracte din hartile Serviciului Hidrografic Elen si in plus contin o multitudine de comentarii ce nu pot fi gasite in alte carti pilot.

Le recomand cu caldura, noi le folosim de sapte ani si, citite cu atentie, mi-au dat curajul sa intru pentru prima oara in multe porturi si locuri de ancora chiar noaptea, fara incidente sau neajunsuri.

Stau la dispozitie oricarui forumist interesat de informatii despre apele grecesti, atat cat stiu.

@dani g
Am fost in vara trecuta in Argolic & Saronic, cu o barca inchiriata, evident. Detalii aici.
In iunie plec pentru 2 saptamani din insula Kos spre Myconos si retur, iar in august alte 2 saptamani pe traseul de anul trecut. E o mare prostie ce se spune acum despre Grecia. Intradevar, anarhistii demonstreaza impotriva pentru orice si asta doar in Atena si Salonic. In rest e liniste si toti asteapta turistii cu mare interes. Mai teama mi-e de greva la vama RO si BG, mai ales ca plec peste 3 saptamani si se anunta greve peste tot la noi.
Daca ai intrebari suplimentare iti raspund cu mare placere. Inca mai traiesc amintirea vacantei trecute...

@Dani: ai o gasca intreaga de skipperi care au facut Grecia chiar in Brasov :) Cred ca sunt si pe forum dar under cover, treci pe la Irish Pub-ul de pe Republicii si vorbeste cu Sami & co: Baloo, Tavi, Horica ...

@dani g
Am fost in vara trecuta in Argolic & Saronic, cu o barca inchiriata, evident. Detalii aici.
Tare fain blogul tau, am stat de l-am citit pe tot... Mai vino mai des si pe-aici :)

Multumesc pentru apreciere. Intru des pe aici, insa doar ca cititor. Promit insa ca voi impartasi incet, incet, din mica mea experienta care se contureaza pe zi ce trece.
Acum sunt proaspat posesor de certificat GMDSS, iar B-ul se tipareste curand. Am tremurat de emotie la examen (in Mamaia), mai ales ca citisem experienta ta. Am avut noroc, i-am prins in toane bune.

Multumesc pentru apreciere. Intru des pe aici, insa doar ca cititor. Promit insa ca voi impartasi incet, incet, din mica mea experienta care se contureaza pe zi ce trece.
Acum sunt proaspat posesor de certificat GMDSS, iar B-ul se tipareste curand. Am tremurat de emotie la examen (in Mamaia), mai ales ca citisem experienta ta. Am avut noroc, i-am prins in toane bune.

In ultimul an am fost uimit sa vad cati pasionati de yachting sunt in Romania :) ! SI cati dintre ei au trait deja experiente notabile !
M-am bucurat sa-ti citesc blogul, cu atat mai mult cu cat aventurile tale si itinerariile sunt bine detaliate si documentate..... cu siguranta acum cand mai sunt 3 saptamani pana la plecarea Dodecanez – Cyclade , n-ai sa poti posta din experientele tale, insa la intoarcere astept cu interes povestea :)

Dupa o perioada de profunda inactivitate barcaholiceasca ( sau activitate boc-ceasca dupa preferinte ) ma bucur sa revin printre voi

Pana la urma am inchiriat un Elan 434i si vom bate argolicul si saronicul in perioada 19 iunie - 4 iulie, cu plecare din Lavrio
daca mai sunteti careva pe zona poate bagam o bere intr-un golf. Sper sa ma vad macar scurt cu Filip.

Tin sa va multumesc pt info, si imi declar invidia pe radu pentru rigurozitatea si talentul scriitoricesc din blog :)

PS @Smokey: baloo e o cunostiinta mai veche de-a mea :)

Dani , pe 17 iunie sunt si eu in Lavrio, dar in Olympic, ajung undeva seara, cred ca pe 18 plecam de acolo, catre nord, o lalaim cam pana marti prin Nord dupa care ne indreptam catre Constanta mai in ritm vioi. Daca mai ramanem pana pe 19....nu stiu cum sa bem o bere :))

Back
Sus