inmatricularea unei barci construita in regie proprie

Salutare.Ma numesc Laurentiu,sunt din Galati si intentionez sa construiesc o barca dupa un proiect american.E vorba de un sloop ,o barca de zi, [6mx1,7m],ce se poate acoperi cu un cort pentru dormit.Proiectul se numeste Nootka Sound [de la Duckworks].Barca a fost realizata de amatori in SUA si folosita pe coasta de est a Americii.Problema este ca dupa fiecare discutie pe care o am cu capitania ,inmatricularea unei astfel de barci pare tot mai complicata.Mi sa spus ca proiectul e bun,la America".Aici trebuie aprobat de Bucuresti,obtinut clasificare etc.Vreau sa folosesc barca pe Dunare si in regim costier pe mare ,se pare ca e obligatoriu sa fie inregistrata.Rog pe cei care stiu cum se face o astfel de treaba,sau cum o putem evita,simplifica, sa ne impartaseasca si noua celor care suntem la primul cucui provocat de ANR. Multumesc anticipat.

In Ordonanta 74/2006 scrie clar ca nu se inmatriculeaza barcile sub 7 metri, asa ca apuca-te de barca si lasa-i domnului pe birocratii de la ANR.

Rog pe cei care stiu cum se face o astfel de treaba,sau cum o putem evita,simplifica, sa ne impartaseasca si noua celor care suntem la primul cucui provocat de ANR.
Salut si mult succes :happy-banana:
Personal nu am facut operatia asta, dar uite aici un articol care te-ar putea ajuta. Oricum, trebuie sa te innarmezi cu rabdare, sa-ti cumperi niste dosare noi, eventual sa te faci prieten cu fata de la copiator :rock:

http://www.yachtexpert.ro/el/arhiva/nr-3/info--legislatie/?eu=acGlkPTIwMDYxMjAzMjI0MDU1MTAwMDAwMjE=

2006120323025630000021.jpg

In Ordonanta 74/2006 scrie clar ca nu se inmatriculeaza barcile sub 7 metri, asa ca apuca-te de barca si lasa-i domnului pe birocratii de la ANR.
Ai si tu dreptate, dar daca vrei sa treci pe la bulgari trebuie inmatriculata. Mai e si discutia aia veche despre dreptul de a purta pavilion si zonele de agrement.

Daca te legi la cap cu inmatricularea unei barci mici, te costa mai mult actele decat barca :). Si vrajeala aia ca o fi buna in state da' aici nu, arata ca abia asteapta baietii sa te taxeze. Bine ca sunt ai nostri mai destepti decat americanii :D. Nu polemizez cu nimeni, dar daca vreti sa va dati cu barca, lasati-i pe aia de la ANR sa doarma linistiti ;).

Multumesc pentru raspunsuri.Tentatia de aconstrui fara autorizatii a crescut mai ales dupa ce mi-am facut temele.Urmand schema oferita de Smokey am aflat urmatoarele:pasul 1-ANR-avizeaza proiecte numai in Bucuresti.Omul vine de acasa cu proiectul+recalcularea fiecarui element de rezistenta,flotabilitate,stabilitate facuta de un inginer naval.Plateste taxa,care este de 200 euro incazul barcii mele 6,1mx1,7mx0.9m[inaltime]si primeste avizul.Barca nu se poate vinde timp de 5 ani. pasul 2-autorizatia de constructie emisa de capitanie costa la nave de agrement indiferent de marime aprox.100 euro. pasul 3-declaratia notariala de constructie in regie proprie a ambarcatiunii costa 40 ron. Apoi am sunat la controlul navigatiei Constanta de unde am aflat ce acte solicita ei la un control: Brevet corespunzator tipului de nava,act de proprietate,iar in cazul iesirii pe mare aviz de la graniceri[zona de frontiera]. Daca cineva avand o barca realizata in regie proprie a fost oprit de controlul navigatiei il rog sa ne spuna cum au decurs ostilitatile.

In cazul unei barci de tipul Down East Cruiser 23 (dimensiune de 6,96 m ) dupa realizare ce trebuie s afac ( acte etc ) pentru a putea naviga linistit la noi in tara pe dunare si in delta . Am inteles ca imi trebuie clasa D pt asa ceva dar ce acte trebuie pentru barca daca sunt oprit in delta si imi sunt cerute acteel ce anume prezit ?

'mama lor de hoti! Nu stiu ce sa mai faca sa-ti ia banii.
Da' daca vreau sa ma dau cu cada din baie pe Dunare, tre' s-o'nmatriculez? ce taxe tre' sa platesc?
Si va spun eu, ca la astia, daca le duci niste schite si planuri de la o cada, le avizeaza numai ca sa-ti ia banii.

In cazul unei barci de tipul Down East Cruiser 23 (dimensiune de 6,96 m ) dupa realizare ce trebuie s afac ( acte etc ) pentru a putea naviga linistit la noi in tara pe dunare si in delta . Am inteles ca imi trebuie clasa D pt asa ceva dar ce acte trebuie pentru barca daca sunt oprit in delta si imi sunt cerute acteel ce anume prezit ?
Vali si byteworks stiu mai multe, ei au trecut prin asta. Daca nu vrei sa inmatriculezi barca ideea ar fi sa mergi sa faci o declaratie notariala pe prorpria raspundere cum ca ti-ai construit singur barca, deci ai dobandit-o prin constructie in regie proprie. Asta ca sa dovedesti cumva ca e a ta, desi nu ai cumparat-o si nici nu ai furat-o :D

Mai departe actele si permisele pentru acces in Delta sunt detaliate undeva intr-un topic pe-aici.

Back
Sus