Inscriptionare ambarcatiuni

Florio

Senior Member
Stie tot romanul ca dosarul si alergaturile cu inregistrarea unei ambarcatiuni sunt deopotriva de mari .
Intrebarea pe care o pun se refera la momentul in care ai obtinut acel Certificat de Ambarcatiune si rasufli usurat :).
Stie cineva daca exista un standard de dimensionare a literelor/cifrelor care trebuiesc afisate in borduri ?
Din ce am vazut eu, la noi se cere ca numarul ambarcatiunilor sa fie " afisat vizibil atat in ambele borduri, cat si in pupa " .
Mi se pare putin excesiv asta cu "si in pupa" (ambarcatiunea va fi peste tot numai numere) , dar cine sunt eu sa judec autoritatea ?
Totusi ar trebui date niste dimensiuni ale corpului literei, pe undeva. Am vazut ca se pune si un mic tricolor autocolant langa numar.
Stie cineva mai multe? Ceva oficial....

Multumesc.
 
desi nu cunosc aspectele legale in detaliu pot sa-ti spun ca eu am apelat la firma de bokeraj care mi-a facut inmatricularea barcii, la ei am comandat numerele, numele de botez si pavilionul. toate au fost pe colant. daca doresti sa afli detalii complete privitoare la aspectele legale, adresa de email este office@autohouseprest.ro, (Daniel Savu)
 

Atașamente

  • sulina2010.JPG
    sulina2010.JPG
    57.3 KB · Vizualizări: 165
Multumesc, o sa incerc sa iau legatura.:)
Am deschis insa subiectul pentru a elucida care sunt cerintele legale. Observand ca in tarisoara noastra multe se fac dupa ureche, chiar si legile aplicandu-se pe aceeasi metoda Zavaidoc .
 
Intre timp am inregistrat si inscriptionat barca. Asa, la ochi.
Ce nu stiam , unde sa pun numele si unde numarul.
Am pus numele la prova si numarul catre pupa, tragand cu ochiul la cateva poze de barci. Daca nu e o regula stricta, atunci o fi de bine.
De atunci am vazut cel putin la fel de numeroase ambarcatiuni inscriptionate invers: numele in borduri la pupa si numarul in prova.
iasooo !Fara numar !!! :)
 

Back
Sus