Intamplari haioase cu politisti

In Republica Moldova cand mai aveam aproape 30 de km pana la granitza cu Romania am intrat cu viteza mai mare intr-o localitate care desi era modesta isi spunea "oras". Vazand doar cu coada ochiului indicatorul pentru vama am franat un pic cam brusc am virat stanga peste o linie continua dubla de o lungime de 2 m (probabil ca moldovenii nu au mai avut bani pentru mai mult) si dupa ce am trecut de un autobuz si doua microbuze (de care eram mascat) vad un politist in mijlocul strazii. Acest tip era cam de varsta mea (24-28 de ani) si dupa vreo 3 ezitari care de altfel erau super amuzante deceide sa ma opresca indreptand precum Robocop bastonul reflectorizant catre mine. Am uitat sa spun ca era luna iunie si eram undeva pe la ora 14.00 intro superba zi senina.

In dreptul tablagiului mai erau doi colegi de ai lui plus masina care cu sigurantza ca prinsese ambele razboie, la vreo 5 metri de ei o intersectie.

Dupa ce l-am vazut pe Robo-moldo-cop-ul rau care m-a tras pe dreapta pentru a nu-i incurca pe "DOMNII" politisti am oprit in intersecti in asa fel ca sa nu deranjez pe nimeni.

Vine deci puberul politist la mine si imi zice:

-Buna ziua (cu accentul de rigoare) Va rog sa-mi prezentati piermisul de conduser si pasaportul tehnic al masinii.

Ii dau nebunului permisul si il intreb politicos ce mi-a mai cerut ca nu inteleg.

-Pasaportul TEHNIC al masinii. Imi apune el raspicat cu accent deosebit pe pasaport.

Dupa inca putin timp de gandire (desi nu sunt blond) ma prind ca era vorba de talonul masinii mele.

Ii dau lu Domn Corleone de Moldavia si talonul adica ma rog stiti deja ce e vorba de pasaportul tehnic al masinii dupa care gigelul de Moldova se uita in permis sa vada cum ma cheama fara sa se uite daca permisul mai e valabil sau daca nu cumva eu conduc masina cu alta categorie si imi spune:

-Domnu' Alexandru da?

-Da. ii raspund.

-Domnu' Alexandru haidem la masina!

Ma dau jos din masina si ma iau dupa el.

Trecand pe langa ceilalti doi DOMNI politisti, care cred ca nu fusesera inca dati afara cu noua restructurare al moldovenilor datorita varstei inaintate si a burtilor impunatoare cu care puteau sa concureze la diferite concursuri ca burta de aur sau cea mai mare burta din lume, omul care nu-si-o vede nici macar cu oglinda etc.

Eee, un super burto cop din asta imi zice:

- Da bine domnulie, asa se lasa masina seia (adica aceea vroia sa zica stiti voi accentul)

-Dar cum trbuia domnule sa o las? Ii zic eu.

-Pai aici in dreptul nostru.

-Pai domnule aici e linie continua si as fi obligat conducatorii auto sa o calce plus ca va mai luam si vizibilitatea.

-Da de she nu ai dus-o dincolo de intersectie?

-Pai aolo eram prea departe de locul unde mi s-a facut sem sa trag pe dreapta.

-E lasa haidem du-te la coliegu la masina.

Frate (sau dupa caz sora) ma duc la "coliegu" la masina. Aici Rambo era tolanit pe bancheta din spate a masinii si imi fixa permisul de conducere cu privirea. Simtindu-ma ajuns laga el imi zice:

-Domnu' Alexandru da???

-Da domnule!

-Domnule Alexandru ati incalcat 3 rieguli de sirculatie!

-Cum asa domnule? Il intreb eu aparent surprins.

-Pai domnule ati circulat cu viteza mare in oras.

-Dar dumneavoastra aveti radar? Ca parca nu am vazut.

-Ghine ghine! Sa lasam asta. Ati taiat linia continua.

-Nu se poate domnule au am intors dupa cei 2 metri de linie continua si oricum dumneata nu puteai sa vezi ca intre noi erau 2 microbuze si un autobuz.

-E lasa si asta. Ati intrat cu viteza mare in statia de Aftobus (autobuz pt nestiutori ai graiului Sfant moldovan)

-domnule nu era nimeni in statie.

-Si nu ati oprit la semn.

-Care semn acolo nu e nici un semn!

-Gata pana aici! Fasem prosies vierbal luam piermisu' si gata!!!

In momentul ala dejam ca fara o MICA atentie nu scap. Si cum o tara mica si saraca are salariile mici amenzile trebuie sa fie mari. Cu doua saptamani inaite mai daduse-m o spaga de 30 de euro (1 polidiot=10 euro ==> 3 polidioti=30 de euro)

-Haideti domnu' politist ca ne intelegem. Ii spun eu.

-Ce sa nie inselejem domnulie? Ce sa nie inselejem domnulie? Fasem prosiesul verbal si gata.

-Haide domne suntem amandoi tineri. Gasim noi ceva.

-Bine, bine cu mine ne-inselejem dar colegii miei?

Stiind lectia de cu doua saptamani inainte steam exact ce am de facut.

-Pai ma inteleg si cu colegii dumneavoastra.

-Pai si cum adica san e inselejem domnu’ Alexandru?

Cu mult tupeu ii zic:

-Pai imi da-ti permisul si talonul si ma lasati sa plec.

La care ce crede-ti ca-mi zice Sasha jr.

-Pai si cu partea shealalta shie fashem domnu’ Alexandru? (Frecandu-si degetele de la mana deapta imi semn ca am de dat niste bani.) Cat e amenda la voi pentru asta.

-Pai cat sa fie domne? Este 1 milion (ca bouu am uitat idiotului sa-I spun 100 de RON)

-Pai si cat vine 100 de lei?

Stiind lectia ii spun:

-30 de euro voi sunteti 3 cate 10 euro de fiecare.

-Da si ce sa face u cu lei vostri mai?

-Domne mergi la casa de schimb si ii schimbi.

-Primeste lei romanesti la casa de schimb?!?!?!?! (ma intreba de parka in viata lui nu facuse asta)

-da domne cum sa nu.

Cu o fatza super serioasa fixandu-mi permisul sta pe ganduri cateva secunde dupa care imi spune:

-Domnule Alexandru bine dar numai de sata. Numai de data asta da? =)))

dupa care imi intinde permisul fara sa se uite la mine.

Va las pe voi sa va imaginati restul conversatiei despre bancnota de un million care acum isi pierduse vreo patru zerouri. =))

Prin peregrinarile mele prin Moldova, anul trecut mai multe, bineinteles ca din cauza vitezei am totvut de a face cu ei. si ma cam ardeau, deh, numere de Romania. Pana intr-o zi cand m-am dus sa imi spal masina si ala de la spalatorie mi-a dat un cartonas in romaneste cu amenzile din Moldova. Erau derizorii, spaga pe care o cereau era de 10 ori mai mare. Singurul fapt care te lasa fara permis era sa treci pe rosu. De atunci cand ma opreau, era faza cu masina si oftatul ca trebuie sa ma ierte. Faza amuzanta era ca dupa ce " negociam" scoteam cartonasul si ii dadeam dublul amenzii, asa ca sa nu mai stau sa scrie. :)

Prin peregrinarile mele prin Moldova, anul trecut mai multe, bineinteles ca din cauza vitezei am totvut de a face cu ei. si ma cam ardeau, deh, numere de Romania. Pana intr-o zi cand m-am dus sa imi spal masina si ala de la spalatorie mi-a dat un cartonas in romaneste cu amenzile din Moldova. Erau derizorii, spaga pe care o cereau era de 10 ori mai mare. Singurul fapt care te lasa fara permis era sa treci pe rosu. De atunci cand ma opreau, era faza cu masina si oftatul ca trebuie sa ma ierte. Faza amuzanta era ca dupa ce " negociam" scoteam cartonasul si ii dadeam dublul amenzii, asa ca sa nu mai stau sa scrie. :)

La naiba.
Da bine ca stiu acum:banana:
:noroc:

Eu am si regulamentl lor de circulatzie , ca vroiam sa imi iau permis de moldova sa merg cu el in romanica...da nu tzine :(

Back
Sus