intrebare.

salut
la indemnul lui Vali am pus intrebarea pe forum. si anume:
1 am inceput constructia unei barcute de 3.5m sambata trecuta . deci am debitat placajul si a venit momentul imbinarii placilor pt a ajunge la lungimea dorita.
azi insa cand am f sa vad cum s-au lipit am constatat cu stupoare ca lemnul fiind f f uscat a supt toata rasina si placile s-au desprins f usor cand am incercat sa le desfac....
am curatat la loc cu masina de finisat parchet(smirghel) si am refacut lipiturile ..
maine dimineata am sa merg sa vad ce s-a intamplat. am emotii deja si vreau sa iasa bine.. intrebarea era : am folosit rasina prea devreme ? trebuia s-o las sa se ingroase putin si apoi s-o aplic sau tr sa satur lemnul inaine si apoi sa pun la presa...
2. daca am curatat putin locul unde s-au desprins placile si am refacut lipitura. rasina va mai face legatura cu lemnul? tot in locul unde sambata am facut imbinarea?
3 in cazul in care nu-mi ajunge rasina, pot dupa prima mana de fibra si rasina epoxi sa dau cu inca o mana de fibra dar de data asta rasina poliesterica?(este mai ieftina) face legatura una peste alta?
atat. maine vreau sa var ce s-a mai intamplat cu imbinarea mea.. am sa pun si poze si am sa deschid un topic nou. merci mult astept raspuns.:ahoy:

1-nu-i probleme ca lemnul a "tras" rasina(trebuia ingrosata cu un adaos de aerosil,rumegus fin,sau ce aveai la indemina).daca e saturat lemnul la a doua mina(sau a treia !) totul va fi ok.
2-legatura se face;foloseste acelasi epoxi !
3-poti sa-i dai cite miini vrei,cu conditia sa fie acelsi tip de epoxi.de obicei rasina poliesterica nu adera la epoxi.

1. Ce placaj ai folosit, in ce mod ai unit placile intre ele, si cu ce rasina le-ai lipit? Pune o poza sa vedem si noi exact.
2. Ti-a raspuns home made :).Totusi, pentru siguranta, suprafetele de lipit trebuie sa fie poroase, deci trebuie slefuite bine.
3. Daca e prea costisitor cu epoxy, fa altfel: pentru rigidizare, lipeste cu epoxy o bucata de placaj la interiorul imbinarii, deci exteriorul barcii va ramane lemn curat, peste care dai cu poliesterica si fibra cate straturi vrei.

placajul este de esenta de fag placaj de exterior cum a folosit si impaiatu.
tipul de imbinare este la fel ca pe forum am luat cu rindeaua electrica si apoi am slefuit cu masina de raschetat parchet de mana si aia.
azi cand am f la garaj am observat ca cele date ieri cu inca o mana de epoxi s-au lipit bine deci s-a rezolvat.
mai vad cand vin din concediu. mai vb si revin si cu poze.
multumesc mult pt sfaturi.

Back
Sus