Urmărește clipul video de mai jos pentru a vedea cum să instalezi siteul nostru ca o aplicație web pe pagina ta principală.
Notă: This feature may not be available in some browsers.
La noi se foloseste odata pe an detartrant, curata foarte bine fibra de sticla.
Ia uite cum am scris " n-o sa ma tin " !!!! Hahahahah.... Si ma mai laudam ca nu-mi place berea, ci VINUL ! Am dovedit-o, nu ?!?
De obicei gelcoatul care se aplica pe exteriorul barcii (si nu in matrita), la reparatii sau chiar la acoperiri pe suprafata mai mare, e bine sa fie amestecat cu stiren-parafina, care emulsioneaza gelcoatul si ii confera un grad bun de plasticitate. Se obtine astfel topcoatul, adica gelcoat aplicat in exterior, care polimerizeaza aerob. Gelcoatul neparafinat e casant si in timp apar mici crapaturi.Am auzit ca un gelcoat amestecat cu un pic de parafina da rezultate senzationale cand este polishat .
De obicei gelcoatul care se aplica pe exteriorul barcii (si nu in matrita), la reparatii sau chiar la acoperiri pe suprafata mai mare......
Multumesc Vali , pentru completari . Un specialist ramane un specialist .
Ce ar fi sa initiezi o mica activitate profesionala in domeniul reparatiilor de fibra si gelcoat si restaurari de suprafete ? Cred ca sunt destule barci in Romania care sa te solicite . Te tenteaza ? Cu siguranta nu ar fi o activitate permanenta , dar daca iti gasesti scule ( pe care cred ca le ai ) si iti faci si o aprovizionare cu materiale de interventie ( pe care iar cred ca le ai ) eu zic sa iei serios in calcul aceasta posibilitate care ti-ar aduce un venit probabil bunicel in fiecare primavara .
Datorita polimerizarii anaerobe in matrita si contactului intim dintre gelcoat si stratul de demuluant, se formeaza o suprafata identica dpdv calitativ cu suprafata negativului matritei. Emisiile de stiren monomer se fac doar pe partea gelcoatului opusa matritei, deci partea dinspre negativ ramane uniforma, fara contractii, crapaturi etc. Gelcoatul ramane partea vizibila a barcii, si interesul e ca suprafata sa fie impecabila. Fiind de fapt rasina pigmentata nearmata cu fibra, trebuie respectata grosimea stratului aplicat, prescrisa in fisa tehnica, altfel exista riscul de aparitie a defectelor - bule de aer, capilaritate a fibrei din primul strat, crapaturi etc.bogdanbuciu a spus:Vali pentru gelcoatul aplicat in matrita, care sunt problemele si solutiile?