Invitatie pe Barcaholic.ro

Admin

Administrator
Salutări tuturor pasionaţilor de ambarcaţiuni, bărci, yacht-uri sau iahturi, barcazuri, şalupe şi altor "scule" plutitoare :) !

Salutări celor virusaţi de turismul nautic, croaziere şi plimbările liniştite pe apă!

Ce este Barcaholic.ro
Acest site şi forumul aferent doreşte să devină un loc de întâlnire virtual pentru pasionaţii de bărci şi navigaţie. Pasionaţi şi posesori, poate mai mult pasionaţi ... şi din păcate mai puţin posesori, dar sperăm să schimbăm lucrul acesta cât mai repede.

La noi este un domeniu la început, cu mari contraste. De la simplele bărci utilitare de pescuit până la bărcile de fiţe şi de lux ale câtorva "aleşi" ... este un gol mare, care trebuie umplut. Cum se poate umple? Rămâne de văzut, cert este că se poate construi o barcă, se pot educa producătorii locali să ofere mai mult, se pot importa modele accesibile, se poate.

Cu toţii ştim că în toate ţările civilizate este normal să ai o barcă, nu luxoasă, nu imensă, ci suficientă pentru nevoile normale ale unei familii dornice de linişte. Noi avem la dispoziţie lacuri, râuri, Dunărea, Delta şi bineînţeles Marea! Este straniu că ţări ca Ungaria sau Cehia să aibă infinit mai multe bărci de agrement decât noi, care avem eternul potenţial nefolosit :rolleyes:

Chiar dacă locuiţi departe de orice apă, există posibilitatea navigării în regim charter cu vase frumoase închiriate din Grecia, Croaţia, Italia, la preţuri rezonabile (sunt oameni "normali" în România care fac deja asta fără să fi dat vreun tun statului).

Barcaholic.ro doreşte să reunească discuţii pe aceste teme şi să strângă în jurul său deopotrivă pe cei care au făcut turism nautic, care au navigat şi pe cei care deocamdată doar visează să facă aceste lucruri.

De ce un site?
Pentru că fiind la început trebuie să ne auto-educăm şi să comunicăm. Avem foarte puţini oameni cu experienţă în domeniul acesta în România. Dintre ei, şi mai puţini sunt tineri, deschişi la comunicare şi la nou. În măsura în care doresc să împărtăşească din experienţa lor, le mulţumim şi-i invităm alături de noi.

Bineînţeles, avem la dispoziţie o infinitate de siteuri de profil din ţările civilizate, dar avem nevoie de informaţia actualizată şi adaptată la condiţiile (deocamdată) vitrege din România. Ceea ce in vest se rezolvă din trei click-uri de mouse şi o livrare a doua zi prin UPS, la noi poate însemna săptămâni de bătaie de cap :mad:

Ce NU este Barcaholic.ro?
NU este un site comercial! NU vinde nimic, NU cere nimic! :eek: Toată informaţia care este şi va fi postată se face benevol, grauit, fără a pretinde nimic, pentru a ajuta să crească acest hobby.

Siteul NU esta afiliat niciunei firme vânzătoare sau importatoare de bărci, club sau asociaţie. Este pur si simplu un site pentru pasionaţii de gen! Pentru promovarea pe web a siteului există o listă de link-uri reciproce la adresa http://www.barcaholic.ro

Dacă vor apare bannere comerciale pe acest site, va fi pentru a susţine cheltuielile legate de administrare şi hosting. Orice mesaj publicitar va fi clar marcat ca "publicitar" pentru a evita confuziile

Parteneri Barcaholic.ro?
Dorim să colaborăm pentru parteneriate cu orice site de profil sau conex, în scopul de a populariza agrementul pe apă, construcţia de bărci, turismul nautic şi evenimentele legate de acest domeniu.

Invitaţie
Sunteţi deci invitaţi să vă înscrieţi pe acest forum şi să împărtăşiţi despre experienţa voastră în domeniu, dorinţe şi visuri, realizări, poveşti de călătorie şi aventuri.


Editori şi Bloggeri Barcaholici
Cei care doresc să participe activ la scrierea de articole de pe www.Barcaholic.ro (pe prima pagină, nu pe forum) sunt rugaţi să-şi exprime dorinţa prin email: skipper[at]barcaholic[.]ro pentru un cont de editor.

Dacă articolul mai apare pe alt site, se poate folosi formatul de "revista presei" cu link la articolul complet de pe siteul original.

De asemenea puteţi ţine un blog pe siteul principal (www.barcaholic.ro/blog) cu toate facilităţile. Trebuie doar să vă creaţi un cont de blogger pe site (www.barcaholic.ro/user)

:skip:
 
Bine v-am gasit

Salut tuturor pasionatilor de barci, de mare, de liniste.

Desi frecventez acest de mult timp, acum am luat "taurul de coarne" cum se spune si m-am inscris si eu la discutii. Imi face o mare placere sa descopar aici oameni intradevar pasionati de acesta activitate minunata.
Eu nu posed o barca (motive financiare) dar sunt sigur ca intr-un timp nu foarte indelungat voi avea una.Acest lucru nu ma impiedica insa sa "ma dau cu barca" de fiecare data cand prind ocazia.
 
tigancu@yahoo.com-sunt nou pe forum dar vechi in toate-cum sa fac rost de cartea ..constructia ambarcatiunilor mici si mijlocii,de zgrumala si bidoaie-si de asemenea de continutul reglementarilor de calcul si constructie a ambarcatiunilor din registrul naval roman,lloyd..multumiri rog ajutor informativ
 
continutul reglementarilor de calcul si constructie a ambarcatiunilor din registrul naval roman,

costa aprox 5000 lei pentru ambarcatiuni de pana la 15m... (adresa este pe aici pe undeva;dar mai e necesara?)
 

Back
Sus