Invitatie Sfantu Gheorghe

Servus oameni, va invit sa petrecem cateva zile la Sfantu Gheorghe (Delta Dunarii) cu caiacele.

Perioada in care mergem este 23.07 - 29.07. Bineinteles se poate sta si mai putin, fiecare cum are timp. Sunetm 6 persoane, soti, sotii, prieteni, prietene :).

De ajuns acolo se va merge cu Pasagerul (nava clasica, capacitate de 1000 pers plus spatiu depozitare ca de ex. caiace). Am fi vrut sa mergem cu caiacele pana acolo dar apele sunt aproape de cotele istorice de inudabilitate si cu siguranta dupa Murighiol nu mai gasim loc de campare.

Pretul biletului de transport pana la Sf. Gh. este de 30 lei iar pe caiac tot atat. Noi dorim sa plecam de vineri (23.07) si sa ne intoarcem joi (29.07). Problema este cu programul navelor clasice (singura solutie de transport al caiacelor), pe saptamana traseul Tulcea-Sf. Gh este doar Miercuri si Vineri iar returul Duminica si Joi. Deci pentru cei doritori se pot intoarce Duminica dar este mai marea bataie de cap cu drumul pentru o zi full de stat acolo. Aici gasiti informatiile necesare pentru transport: http://www.navrom.x3m.ro/

Camparea va fi in Dolphin Camping si pretul pe noapte de cort este de 15 lei, au dusuri cu apa calda, toalete, prize la cort, cantina, bar, terasa. Aici gasiti informatiile necesare : http://www.dolphincamping.ro/

In plus in camping are loc festivalul de muzica electronica Delta Music Fest II, iar pretul la camping este dublu adica 30 pe noapte. Nu suntem fani genului respectiv de muzica si nici n-avem chef de galagie asa ca am decis sa stam pe perioada festivalului pe plaja cu corturile. Acest festival tine de Joi pana Duminica.

In alta ordine de idei, atasat gasiti un fisier KMZ ( va trebuie instalat google earth-ul in prealabil pentru a executa fisierul) cam ce trasee se pot face in acea zona, noi vrem musai sa ajungem pe I. Sacalinul Mic. Din pacate nu se poate campa acolo, este zona strict protejata dar pentru o tura pana acolo pentru poze (colonie f mare de pelicani) si liniste este ideal.

Ca sa va faceti o idee cam cum e acolo... vedeti acest filmulet al nostru de anul trecut : http://www.vimeo.com/6034880

Sper sa va fi convins... :D ar fi execelnt daca ne-am strange mai multi.

Noroc si va stau la dispozitie :pb:
 

Atașamente

Poate anul asta nu-s prea multi doritori, dar la cati isi construiesc caiace pe aici, deja astfel de invitatii or sa fie atat frecvente cat binevenite.
 
Noi, care ne-am organizat la Tulcea, mergem oricum in acesta escapada. Intr-adevar nu este dedicata special turelor cu caiacul. Avand in vedere situatia nivelurilor Dunarii, este foarte dificil sa pleci pentru mai multe zile fara sa stii daca gasesti un petic de pamant. De aceea turele le vom face de cate o zi fiecare cat se poate... Va anunt ca taxa in camping la Sf. Gheorghe pe perioada festivalului de muzica electronica este de 15 lei pe nopate de cort dublu. Din fericire au renuntat la supra taxa.
E un an destul de dificil si sa ai concediu o saptamana si plus bani de cazare si de drum pana acolo... pana si mie imi vine greu care sunt la Tulcea, apoi... Oricum revin cu poze si filmulete si poate la anul o sa fim un grup mai mare :)

Pot sa zic ca abea astept sa intram in toamna ca sa putem face celalalte ture propuse in Delta :).

Noroc!
 
Salutare! Iata ca am reusit sa pun cap la cap, cat de cat un filmulet (10 min) cam cu ce s-a intaplat la Sfantu Gheorge http://www.vimeo.com/14172154. A fost faina iesirea in schimb a fost extraordinar de cald incat ne-a cam dat peste cap planurile si ne-a stricat cel putin doua zile de padelat. Nu am reusit sa ajungem la Sacalin asa cum ne-am propus... din cauza caldurilor. Riscam foarte mult mai ales ca tot traseul este numai stuf pe ambele maluri si nu exista pic de umbra.

Ne-am grabit sa facem escapada asta in toiul caniculei, si este a 8-a oara cand ni se intampla :( si tot nu ne-am invatat. In rest a fost excelent, ne-am intalnit cu vechi prieteni si cu barcaholici, s-a baut s-a cantat s-a dat la padele noaptea pana la mare...

Nasol cu caratul caiacelor/canoelor pe acolo :( a fost un heirupism de nota 10, noroc cu doua carucioare care le-am avut cu noi... si pe caldura aia.... :(. Sincer am ajuns mai obositi decat am plecat :) dar a meritat, nu am facut cine stie ce trasee... dar au ramas momente memorabile.

Ca trasee... Buhaz-Zaton, Vechea Cherhana, Canalul Tataru, Garla Turceasca, Canalul Ciobanesc si pe Dunare pana la mare... nu cine stie ce.... dar e foarte fain cand suntem mai multi. Anul asta am fost doua caiace si doua canoe.

In continuare planificam o tura de max 5 zile de la Tulcea pana la Maliuc, dicutiile se tin la topicul acesta: http://www.barcaholic.ro/showthread.php/1125-Tura-Tulcea-Maliuc-(Delta-Dunarii), daca sunteti interesati... va asteptam.

Cam asta e, gasca o sa se restranga iar la anul bineinteles in Delta Dunarii :)

Noroc!
 

Back
Sus