Jurilovca - Dunavat

Care este ruta optima pentru acest traseu.Barca are un pescaj de 0.9m ?
Unde ar fi probleme ?
De la Jurilovca la Dunavăț nu există nici o problemă de pescaj. E navigație pe Razelm până în gura canalului Dunavăț, iar de acolo pe canal până în localitate (dacă desore localitate este vorba)

De la Jurilovca la Dunavăț nu există nici o problemă de pescaj. E navigație pe Razelm până în gura canalului Dunavăț, iar de acolo pe canal până în localitate (dacă desore localitate este vorba)
in dunavat nu poti intra cu asa pescaj,e colmatat canalul de acces,in rest e ok

in dunavat nu poti intra cu asa pescaj,e colmatat canalul de acces,in rest e ok
Dunavăț fiind principalul canal de aducțiune a apei spre Razelm, are cel mai mare debit și din acest motiv are și cea mai bună adâncime de șenal. Ar trebui să nu se colmateze deloc, altfel tot complexul Razelm-Golovița-Sinoe e în pericol de desecare.
Probabil este un prag în gura canalului, așa cum se formează uzual. Totuși 90 cm e puțin, această adîncime ar trebui să existe. Trec pe acolo inclusiv vapoare/vaporașe de pasageri, cu pescaj de acest fel.
Pe ape joase, la sfârșit de vară, am mai găsit 60 cm prag la intrare în Mustaca de exemplu (și mai puțin la alte canale), dar la Dunavăț nu. Trebuie căutat un pic șenalul, mai dreapta, mai stânga, că aluviunile se depun cum le vine lor la socoteală :) .
Totuși chiar și prag fiind, acesta este la suprafață din mîl moale, diluat. Sunt convins că se poate trece, eu unul aș tatona accesul.
Mai ales că acea gură de canal este vânzolită și tocată de toate elicile ;)

scuze ca nu am fost destul de clar,m-am referit la localitatea dunavat nu la canalul dunavat.acolo nu cred sa fie probleme dar atentie la digurile de piatra care strajuiesc intrarea in canal.

Back
Sus