Liber la ski-jeturi pe lacurile protejate

În urma HG 665/2008, aprobată special pentru şmecherul şef leguminos al Constanţei, au fost declarate căi navigabile o serie de lacuri pe care până în acest an era interzis accesul ambarcaţiunilor cu motoare cu ardere internă.
Printre acestea numără lacurile Tarniţa şi Fântânele din M-ţii Apuseni.
În ciuda faptului că aceste lacuri sunt sursele de apă potabilă pentru jumătate de milion de oameni şi că se află în interiorul Parcului Natural Apuseni, adolescenţii de bani gata cu ski-jeturi şi burtoşii cu bărci cu motor vor putea de acum încolo să-şi umfle cilindrii cu amestecul de combustie şi să le dea cu Flit (pardon, gaze de eşapament) puţinilor amatori de plimbări cu mici bărci cu vâsle şi vele precum şi pescarilor.
Sursa: Academia Caţavencu.

În urma HG 665/2008, aprobată special pentru şmecherul şef leguminos al Constanţei, au fost declarate căi navigabile o serie de lacuri pe care până în acest an era interzis accesul ambarcaţiunilor cu motoare cu ardere internă.
Printre acestea numără lacurile Tarniţa şi Fântânele din M-ţii Apuseni.
În ciuda faptului că aceste lacuri sunt sursele de apă potabilă pentru jumătate de milion de oameni şi că se află în interiorul Parcului Natural Apuseni, adolescenţii de bani gata cu ski-jeturi şi burtoşii cu bărci cu motor vor putea de acum încolo să-şi umfle cilindrii cu amestecul de combustie şi să le dea cu Flit (pardon, gaze de eşapament) puţinilor amatori de plimbări cu mici bărci cu vâsle şi vele precum şi pescarilor.
Sursa: Academia Caţavencu.

Citez din "Manualul conducatorului de ambarcatiuni cu motor pentru agrement" :

"Conducerea de motociclete nautice este supusa urmatoarelor limite :
....
5. Conducatorul motocicletei treubuie sa posede un permis de conducere pe caile navigabile interioare"

Din pacate, nu stiu ce lege citeaza cartea si daca legea mai e de actualitate.

Stie cineva ? E nevoie de permis pentru SkiJet sau nu ?

Atașamente

• 2014-08-16 17.37.00.jpg
    2014-08-16 17.37.00.jpg
    41 KB · Vizualizări: 163
Pai dupa ultimele legi, daca e mai mica de 7m si motorul mai mic de 5 CP .... nu trebuie. Dar cred ca nu e cazul.

Oare ce spune legislatia europeana despre HG asta? In Legea Apelor sunt cateva articole care se refera clar la treaba asta, dar poate pe ultima suta de metri golanii astia din Guvern vor sa mai dea un tun. Culmea e ca de curand s-a facut ordine in Delta, acvascuterele fiind interzise, anul asta chiar n-am vazut vreunul. Daca o HG din-asta a trecut peste cei de la Mediu, si nu se sesizeaza cei in drept, treaba e naspa, ar trebui s-o roim din Ro cat mai repede :mad:

Atașamente

• image.jpg
    image.jpg
    27.9 KB · Vizualizări: 344
  • image.jpg
    image.jpg
    43.6 KB · Vizualizări: 351
  • image.jpg
    image.jpg
    27.4 KB · Vizualizări: 341
  • image.jpg
    image.jpg
    98.3 KB · Vizualizări: 349
  • image1.jpg
    image1.jpg
    41.8 KB · Vizualizări: 338
  • image9.jpg
    image9.jpg
    33 KB · Vizualizări: 331
  • image8.jpg
    image8.jpg
    50.1 KB · Vizualizări: 335
  • image7.jpg
    image7.jpg
    66.4 KB · Vizualizări: 340
  • image6.jpg
    image6.jpg
    61 KB · Vizualizări: 345
  • image4.jpg
    image4.jpg
    143.9 KB · Vizualizări: 340
  • image3.jpg
    image3.jpg
    71.9 KB · Vizualizări: 352
  • image2.jpg
    image2.jpg
    59.3 KB · Vizualizări: 346
  • image5.jpg
    image5.jpg
    109.7 KB · Vizualizări: 343
  • image14.jpg
    image14.jpg
    35.3 KB · Vizualizări: 331
  • image13.jpg
    image13.jpg
    56.4 KB · Vizualizări: 336
  • image12.jpg
    image12.jpg
    40.4 KB · Vizualizări: 337
  • image10.jpg
    image10.jpg
    70.8 KB · Vizualizări: 331
Ultima editare:
Pai dupa ultimele legi, daca e mai mica de 7m si motorul mai mic de 5 CP .... nu trebuie. Dar cred ca nu e cazul.

Nu te întreabă nimeni de permis când închiriezi o săltăreaţă din asta. Ţi se face un scurt instructaj, apoi sari cu banul.

Dacă stau să mă gândesc, nu am văzut niciun ski-jet în Corfu. Oare de ce? ;)

Atașamente

• 15.jpg
    15.jpg
    124.1 KB · Vizualizări: 273
  • 14.jpg
    14.jpg
    88.2 KB · Vizualizări: 261
  • 13.jpg
    13.jpg
    45.4 KB · Vizualizări: 270
  • 12.JPG
    12.JPG
    74.6 KB · Vizualizări: 267
  • 11.JPG
    11.JPG
    378.9 KB · Vizualizări: 262
  • 10.JPG
    10.JPG
    232.7 KB · Vizualizări: 261
  • 9.jpg
    9.jpg
    30.7 KB · Vizualizări: 273
  • 8.JPG
    8.JPG
    315.5 KB · Vizualizări: 273
  • 7.JPG
    7.JPG
    466.7 KB · Vizualizări: 270
  • 6.jpg
    6.jpg
    56.3 KB · Vizualizări: 2,230
  • 5.JPG
    5.JPG
    361.3 KB · Vizualizări: 268
  • 4.jpg
    4.jpg
    34 KB · Vizualizări: 269
  • 3.jpg
    3.jpg
    43.3 KB · Vizualizări: 271
  • 2.JPG
    2.JPG
    371.8 KB · Vizualizări: 271
  • 1.JPG
    1.JPG
    176 KB · Vizualizări: 271
Nu te întreabă nimeni de permis când închiriezi o săltăreaţă din asta. Ţi se face un scurt instructaj, apoi sari cu banul.

Dacă stau să mă gândesc, nu am văzut niciun ski-jet în Corfu. Oare de ce? ;)

Dar oare ai vazut drujbe din astea pe oriunde prin Croatia sau Grecia? Eu am cam bantuit prin zona dar asemenea mascari motorizate n-am vazut si mai ales, nici nu am auzit.
De ce oare, e aia mai prosti ca noi si nu stie ei ce e bine pt dezvoltarea "durabila" a turismului? Clar, ei e niste prosti, noi stie mai bine!

Dar oare ai vazut drujbe din astea pe oriunde prin Croatia sau Grecia? Eu am cam bantuit prin zona dar asemenea mascari motorizate n-am vazut si mai ales, nici nu am auzit.
De ce oare, e aia mai prosti ca noi si nu stie ei ce e bine pt dezvoltarea "durabila" a turismului? Clar, ei e niste prosti, noi stie mai bine!

Hai sa nu exageram. Am vazut la greci si in Thasos si in Sithonia. Diferenta e ca se aflau pe o plaja mai remote, cu barci, parasailing, scutere, dar aveau un culoar ingust de iesire si toata plimbarea se desfasura la 200-300 m de mal. Erau balize care nu trebuiau depasite. Aici e problema. Ca la noi toti cretinii am vazut ca foloseau capatani de turisti pe post de balize ::skip:

A trecut ceva timp de cand s-a intrerupt discutia.Am fost ecologist convins o perioada, dar mi-a trecut.Deacord, motoarele polueaza si sunt deranjante din toate punctele de vedere. Dupa parerea mea mai poluanti sunt majoritarii, amatorii de mici si bere care produc ceata locala cand prajesc porcul, iar in urma lor ramane adevaratul dezastru(sticle si borcane, munti de gunoaie si multa hartie igienica folosita pe o parte).Barosanii cu casele de vacanta de pe malul lacurilor nu polueaza cand isi deverseaza kkt-ul direct in lac(majoritatea sunt oameni cu pregatire dar de fose septice ecologice nu au auzit).Acum o sa ma injure pescarii, astia sunt multi si tot timpul pe apa, dar oare este corect cand baga in traista si cel mai mic pestisor, omoara tot(spun ca fac "marinata"...sa va fie de bine!),despre braconieri ce sa mai povestim.Fiecare in felul sau este deranjat de celalalt, planeta este suprapopulata si pentru ca noi nu suntem nici nemti sau japonezi tocmai mi-am cumparat si eu o barcuta cu motor(in patru timpi, cred ca fac mai putin fum decat un gratar) si particip activ la haosul general. Ma inclin in fata iubitorilor de natura si a celor care se incadreaza in zona civilizata, dar cu parere de rau o spun, sunteti putini fratilor! Satisfactia voastra suprema este ca intr-o buna zi planeta se va razbuna si se va regenera oricum.Pana atunci fratilor manelisti din toate domeniile, sa distrugem tot, dupa noi potopul, copiilor sa nu le ramana nimic ,decat gunoi si datorii si sa respire greu.(Aceasta postare este un pamflet, stiu ca nu sunt permise cuvinte grele).

CAPITAN NEMO,ar trebui sa te ocupi de bunul tau simt si apoi de ecologism. Daca nu ne-ar lipsi,am trai cu totii mai bine intr-o lume mai putin poluata asa cum o visezi tu. De ce jignest? De ce nu te rezumi la a spune ce te doare si te ei de aspectul fizic si posibilitatile financiare ale unor persoane pe care nu le cunosti? Am o barca echipata cu un motor de 135 cp. si inca una care urmeaza sa o echipez cu 2 de cel putin 200 cp. Si ce daca sunt mari,motorul de 135 are certificat de comformitate si respecta normele de poluare in viguare. La fel or sa aiba si celelalte. Mai vreau sa-ti zic ca am si burta,o port cu mandrie cum sunt mandru si de barcile mele. Nu stiu de ce trebuie sa fiu jignit de un frustrat?? Ce vina am eu ca au dat unii o lege cu care tu nu esti de acord? Protesteaza,aduna-ti amicii,non motorizati si protestati cu totii,fa ceva constructiv si schimb-o,daca esti in stare,dar nu jigni. Imi place delta,merg destul de des acolo,sunt de acord ca trebuiesc puse restrictii de la poulatori pana le braconieri,inclusiv celor ce stau la cortul si uita sa stranga dupa ei cand pleaca. Sunt de acord cu toate astea si cu pedepsele ce ar duce la nerespectarea lor,nu voi fi de acord cu jignirile si daca nu asi mai fi citit si in postarile altora astfel de afirmatii,nu mar fi deranjat. Treziti-va oameni buni,nu se poate fara poluare,nu in lumea asta. Totul e sa se faca legi bune care sa fie respectate cu sfintenie. cu siguranta vom trai mai bine respectandule. Va rog,nu mai jigniti.

Apropo de poluare, pentru o lume mai buna si mai curata ar trebui ca marii poluatori industriali sa-si rezolve problema: http://www.nationmaster.com/graph/env_co2_emi-environment-co2-emissions

# 1 United States: 5,762,050
# 2 China: 3,473,600
# 3 Russia: 1,540,360
# 4 Japan: 1,224,740
# 5 India: 1,007,980
# 6 Germany: 837,425
# 7 United Kingdom: 558,225
# 8 Canada: 521,404
# 9 Italy: 446,596
# 10 Mexico: 385,075

Daca va uitati pe statistica de mai sus vedem cine-i in top. Desi China e pe locul 2, majoritatea industriei din China lucreaza tot pentru USA ... deci americanii-s de vina ... E frumos sa ne jucam cu slogane de 'awarness' gen energie verde, motoare in 4T vs 2T, dar problema nu e acolo.

Acum 4-5 ani eram un UK si se organiza o "zi verde" in insula Man (sau Wight). Ideea era ca toata lumea sa se abtina pe cat posibil de la folosit curent electric in ziua respectiva, sau sa foloseasca cu "chibzuinta", becuri economice, etc. A fost mult tam-tam la TV si in ziare inainte de eveniment. Dupa eveniment au aparut statisticile: desi populatia si institutiile publice au redus cu aproape cu 70% consumul de energie, per global, in toata insula, efectul a fost o reducere sub 5% (!). De ce? Pentru ca industria nu a oprit consumul, din motive de costuri, iar consumul de energie a populatiei este mic, undeva la 10% statistic.

Apropo de poluare, pentru o lume mai buna si mai curata ar trebui ca marii poluatori industriali sa-si rezolve problema: http://www.nationmaster.com/graph/env_co2_emi-environment-co2-emissions

# 1 United States: 5,762,050
# 2 China: 3,473,600
# 3 Russia: 1,540,360
# 4 Japan: 1,224,740
# 5 India: 1,007,980
# 6 Germany: 837,425
# 7 United Kingdom: 558,225
# 8 Canada: 521,404
# 9 Italy: 446,596
# 10 Mexico: 385,075

Daca va uitati pe statistica de mai sus vedem cine-i in top. Desi China e pe locul 2, majoritatea industriei din China lucreaza tot pentru USA ... deci americanii-s de vina ... E frumos sa ne jucam cu slogane de 'awarness' gen energie verde, motoare in 4T vs 2T, dar problema nu e acolo.

Acum 4-5 ani eram un UK si se organiza o "zi verde" in insula Man (sau Wight). Ideea era ca toata lumea sa se abtina pe cat posibil de la folosit curent electric in ziua respectiva, sau sa foloseasca cu "chibzuinta", becuri economice, etc. A fost mult tam-tam la TV si in ziare inainte de eveniment. Dupa eveniment au aparut statisticile: desi populatia si institutiile publice au redus cu aproape cu 70% consumul de energie, per global, in toata insula, efectul a fost o reducere sub 5% (!). De ce? Pentru ca industria nu a oprit consumul, din motive de costuri, iar consumul de energie a populatiei este mic, undeva la 10% statistic.
Noi industrie nu mai avem dar praf si gunoaie din belsug.Cred ca totul tine de civilizatie, iar la noi...slaba civilizatie.O spun cu regret, dar suntem un popor jegos si puturos.

CAPITAN NEMO,ar trebui sa te ocupi de bunul tau simt si apoi de ecologism. Daca nu ne-ar lipsi,am trai cu totii mai bine intr-o lume mai putin poluata asa cum o visezi tu. De ce jignest? De ce nu te rezumi la a spune ce te doare si te ei de aspectul fizic si posibilitatile financiare ale unor persoane pe care nu le cunosti? Am o barca echipata cu un motor de 135 cp. si inca una care urmeaza sa o echipez cu 2 de cel putin 200 cp. Si ce daca sunt mari,motorul de 135 are certificat de comformitate si respecta normele de poluare in viguare. La fel or sa aiba si celelalte. Mai vreau sa-ti zic ca am si burta,o port cu mandrie cum sunt mandru si de barcile mele. Nu stiu de ce trebuie sa fiu jignit de un frustrat?? Ce vina am eu ca au dat unii o lege cu care tu nu esti de acord? Protesteaza,aduna-ti amicii,non motorizati si protestati cu totii,fa ceva constructiv si schimb-o,daca esti in stare,dar nu jigni. Imi place delta,merg destul de des acolo,sunt de acord ca trebuiesc puse restrictii de la poulatori pana le braconieri,inclusiv celor ce stau la cortul si uita sa stranga dupa ei cand pleaca. Sunt de acord cu toate astea si cu pedepsele ce ar duce la nerespectarea lor,nu voi fi de acord cu jignirile si daca nu asi mai fi citit si in postarile altora astfel de afirmatii,nu mar fi deranjat. Treziti-va oameni buni,nu se poate fara poluare,nu in lumea asta. Totul e sa se faca legi bune care sa fie respectate cu sfintenie. cu siguranta vom trai mai bine respectandule. Va rog,nu mai jigniti.

Nu vrei tu sa recitesti topicul de la inceput, sa vezi ca Nemo dadea un citat dintr-un ziar acum 3 ani, fara sa jigneasca, prin urmare, pe nimeni, nici macar gramatica limbii romane, pe care, din pacate, tu ai umplut-o de sange... Ca sa nu ma mai simt jignit nici eu, te rog sa vinzi barcazul cu 135cp si pe cel cu minim 400 :psi, din banii obtinuti, cumpara o gramatica, un manual al bunelor maniere, un caiac si-o bicicleta ( daca nu-ti ajung banii, te-ajut eu cu diferenta )!
A... si daca le cumperi, foloseste-le, garantat fac bine!

@ Adrianix.
Sa incercam sa discutam fenomenul, nu atacul personal. Cu siguranta Capitanul Nemo nu stia ca Adrianix are burta sau motoare de 200cp, asa ca nu l-a jignit pe el personal.
E vorba de un fenomen. In cazul de fata, fenomenul iesirii in natura, pe ape.
Pe care eu il vad necesar, in armonie cu aceasta natura a apelor. Altfel de ce am iesi ? Avem sute de cai putere, sub capota masinilor noastre. Iesim in natura calare pe aceste sute de cai, urland sub noi ? Cu ce scop? Admiram natura in goana a 100 km/h ? Avem timp ?
Parerea mea proprie ramane ca un iubitor de natura, admira si ocroteste aceasta natura. Se integreaza in natura fara a o deranja. Strabate natura apropiindu-se si percepand-o, bucurandu-se de ea. Am eu o gandire old fashion ? :)
Racnetul motoarelor, viteza nebuna, valurile ce distrug toata aceasta armonie (pana si corturile pescarilor de pe mal), nu arata ca parte integranta a naturii apelor si nici nu o pot lasa nestirbita. Natura nu dezvolta asemenea vietati, nu creste asemenea superputeri.
Nici noi n-am putea avea individual, natural, asemenea forte. Le-am accesat printr-o pacaleala temporara, arzand depozite fosile, energie acumulata in milioane de ani, de pamantul asta care cam cu greu ne mai suporta. E adevarat ca oamenii nu sunt in stare sa isi creeze legi care sa le asigure un viitor, in orbirea lor catre putere si bogatie.
Dar putem avea bun simt, incercand sa pastram ceea ce ne place la pamantul pe care traim.
Adrianix, daca te-a jignit parerea exprimata mai vehement, a lui Nemo, imi pare rau.
Dar daca iubesti Delta Dunarii asa cum spui, poate incerci sa reconsideri montarea a 400 cp pe salupa ta.
Eu am vazut ce inseamna trecerea unui asemenea bolid pe canalele Deltei.
Pasarile, pestii, chiar si pescarii de pe maluri, nu sunt nicidecum la fel, dupa o asemenea aparitie. Unii fug, altii zboara, iar ultimii siroiesc de apa, injura sau isi pierd lansetele prin valurile care le intra pana si in corturi.

Buna Florio.Daca am discuta doar fenomenul,fara sa ne ascundem in saptele unor citate si am avea un minim de bun simt,cu siguranta ar fi si constructive discutiile de acest gen.Din pacate pamfletarii si cititii acestui forum cred ca pot salva planeta jignind.Burta o port cu mandrie[glumesc] si daca ar fi forum de manechine cu sigutanta nu asi fi avut ce cauta aici.Putina atentie sigur ar fi bine venita?:confused: Iubesc delta si merg acolo oricat de des am ocazia.La motoare nu voi renunta din mai multe motive iar daca pentru deplasare sunt respectate regulile de circulatie,nu am de ce sa deranjez:pescarii,barcagii sau flora naturii.Senalul navigabil permite astfel de deplasari iar pentru canalele deltei exista barcile mici si usoare.Sunt in continuare convins ca nu ne putem opune poluarii si doar niste legi bune si respectate o pot limita,invinge,niciodata.

Atașamente

• op00375_72163.jpg
    op00375_72163.jpg
    15.9 KB · Vizualizări: 29
@ Adrianix.
Sa incercam sa discutam fenomenul, nu atacul personal. Cu siguranta Capitanul Nemo nu stia ca Adrianix are burta sau motoare de 200cp, asa ca nu l-a jignit pe el personal.
E vorba de un fenomen. In cazul de fata, fenomenul iesirii in natura, pe ape.
Pe care eu il vad necesar, in armonie cu aceasta natura a apelor. Altfel de ce am iesi ? Avem sute de cai putere, sub capota masinilor noastre. Iesim in natura calare pe aceste sute de cai, urland sub noi ? Cu ce scop? Admiram natura in goana a 100 km/h ? Avem timp ?
Parerea mea proprie ramane ca un iubitor de natura, admira si ocroteste aceasta natura. Se integreaza in natura fara a o deranja. Strabate natura apropiindu-se si percepand-o, bucurandu-se de ea. Am eu o gandire old fashion ? :)
Racnetul motoarelor, viteza nebuna, valurile ce distrug toata aceasta armonie (pana si corturile pescarilor de pe mal), nu arata ca parte integranta a naturii apelor si nici nu o pot lasa nestirbita. Natura nu dezvolta asemenea vietati, nu creste asemenea superputeri.
Nici noi n-am putea avea individual, natural, asemenea forte. Le-am accesat printr-o pacaleala temporara, arzand depozite fosile, energie acumulata in milioane de ani, de pamantul asta care cam cu greu ne mai suporta. E adevarat ca oamenii nu sunt in stare sa isi creeze legi care sa le asigure un viitor, in orbirea lor catre putere si bogatie.
Dar putem avea bun simt, incercand sa pastram ceea ce ne place la pamantul pe care traim.
Adrianix, daca te-a jignit parerea exprimata mai vehement, a lui Nemo, imi pare rau.
Dar daca iubesti Delta Dunarii asa cum spui, poate incerci sa reconsideri montarea a 400 cp pe salupa ta.
Eu am vazut ce inseamna trecerea unui asemenea bolid pe canalele Deltei.
Pasarile, pestii, chiar si pescarii de pe maluri, nu sunt nicidecum la fel, dupa o asemenea aparitie. Unii fug, altii zboara, iar ultimii siroiesc de apa, injura sau isi pierd lansetele prin valurile care le intra pana si in corturi.
Salut Florio, mi-a placut interventia ta, ai venit cu porumbelul pacii, cuvintele tale sunt perfecte pentru un articol de educatie cetateneasca.Cred ca acest forum nu a fost creat doar pentru cuvinte alese, eu sunt de parere ca ar trebui sa spunem lucrurilor pe nume, iar daca cineva se simte vizat sa-i fie de bine.Sa nu crezi ca acum o sa ma alatur in totalitate celor care sunt mai putin deacord cu modul in care Adrianix isi petrece timpul liber, din contra, eu cred ca omul are partea lui de dreptate.O sa spun cateva lucruri concrete si ramane sa judece fiecare dupa propria constiinta.Fiecare isi traieste viata cum poate, dupa posibilitati si propriile interese.Sa trecem la subiect. Eu in general gandesc la fel ca tine, mi-as dori o lume curata din toate punctele de vedere, dar suntem in Romania. Azi am luat barca si am mers sa fac o plimbare pe Mures. Cand am ajuns la apa, pe mal erau sute de pet-uri, cutii de bere, mormane de gunoaie din loc in loc, apa mizerabila de la tot felul de deversari si pluteau pe apa deseuri si crengi aduse din amonte.Mi s-a facut scarba si am plecat acasa "fericit" ca m-am nascut in Romania.Deseurile de pe mal erau de la pescarii pe care ii deranjeaza Adrianix, iar cele de pe apa cred ca au iesit la suprafata dupa ce a trecut Adrianix cu salupa.Din cand in cand merg la alergare prin padure si pana cu ceva timp in urma erau cateva caprioare superbe care nici nu se speriau cand treceam destul de aproape.S-au organizat cateva partide de vanatoare si de atunci padurea este pustie, mai vad cate o cioara ratacita.Barca cu motor am cumparat-o pentru ca pe mal nu mai am loc de mancatorii de porc la gratar, pescari si alte natii, nu-mi place sa stau in fum si intre gunoaie si am zis sa plec naibii pe apa.Nu am treaba cu nimeni, vreau ca toata lumea sa traiasca, dar mi s-a intamplat sa fiu apostrofat de un pescar, ca il deranjeaza valurile, sperie pestii.S-a intamplat cand am mers la alergare ,sa prind o partida de vanatoare si nu m-au lasat in padure .Stateam si ma gandeam, uite ba', astia omoara pesti, animale, sa nu mai vorbim de cat se braconeaza, iar eu ca alerg sau ma plimb cu barca sunt extraterestru.Nu vreau sa jignesc pescarii si vanatorii cu adevarat sportivi, dar va spun eu ca majoritatea practica aceasta indeletnicire si ca pe o afacere.Ne punem intrebarea, cine este mai distructiv? Adrianix ca se plimba o ora cu salupa, sau majoritatea care stau in permanenta cu "bata" in balta si produc gunoi in jur?...Va spun eu cine este vinovat...guvernul domnule! pentru ca suntem noi prost crescuti si nu ne place curatenia, pentru ca suntem meschini si ne vedem doar propriile interese, pentru ca suntem, vorba raposatului Brucan, "stupid people".Am ajuns in tara asta sa cream doar mici paradisuri inconjurate de garduri, mici oaze de liniste pentru putini oameni, iar in jur praf, gunoi si rahat.Daca nu facem din toata tara o gradina cine se va mai bucura?...sadicii si masochistii.

Buna Florio.Daca am discuta doar fenomenul,fara sa ne ascundem in saptele unor citate si am avea un minim de bun simt,cu siguranta ar fi si constructive discutiile de acest gen.Din pacate pamfletarii si cititii acestui forum cred ca pot salva planeta jignind.Burta o port cu mandrie[glumesc] si daca ar fi forum de manechine cu sigutanta nu asi fi avut ce cauta aici.Putina atentie sigur ar fi bine venita?:confused: Iubesc delta si merg acolo oricat de des am ocazia.La motoare nu voi renunta din mai multe motive iar daca pentru deplasare sunt respectate regulile de circulatie,nu am de ce sa deranjez:pescarii,barcagii sau flora naturii.Senalul navigabil permite astfel de deplasari iar pentru canalele deltei exista barcile mici si usoare.Sunt in continuare convins ca nu ne putem opune poluarii si doar niste legi bune si respectate o pot limita,invinge,niciodata.
Adrianix, nu fi trist.Daca ai salupa inseamna ca iti merge bine, succes in continuare.Salupa sperie pestii si animalele, dar nu ii omoara. In privinta poluarii, mai mult fum produce porcul ce sfaraie pe gratarul de pe malul apei. In privinta gramaticii pe care "ai umplut-o de sange ", nu baga in seama remarcile, pentru ca Romania nu este in mizerie din cauza gramaticii tale, ci din cauza intelectualilor care stiu doar sa se exprime si cam atat.

Atata timp cat ii respectam pe cei din jur cred ca e ok. E insa suficient sa fie unul cu atitudine de cocalar si totul se duce de rapa.

Asta se intampla peste tot in lumea asta, iar interdictiile sunt in vigoare tocmai ca previna astfel de situatii.

E suficient sa stea un sea-doo la 50m de plaja si sa nu mai poti face plaja sai innota de fum. Nu mai vorbim cat de placut e sa treaca la cativa metri de tine.

Ca sa prevenim situatiile astea, pe lacurile mici trebuie interzise ambarcatiunile cu motor, sau in fine sa existe o limita de catva cai putere.

Cat despre Adrian, poate sa se plimbe pe Dunare cat vrea cu cei 400 CP, dar e de neacceptat sa aiba voie sa puna o asemenea barca pe un lac mic, unde se plimba lumea cu canoe si caiace. In fine, este deasemenea de neacceptat sa se plimbe in viteza la 50 de metri de o plaja. Sunt sigur ca el e de acord!!

Deasemenea sunt sigur ca Adrian nu e genul de persoana care sa dea binga pe un canal de 20 metri latime, in total dispret si nesocotind pericolul in care ii pune pe ceilalti. Numai un cocalar ar face asta.

Cum ti-ar placea tie Ovidiu, sa se invarta unul cu un sea-doo in jurul caiacalui tau, pe Cncis, sau sa treaca unul cu o salupa uriasha la 10m de barcuta ta cand iesi pe apa cu familia?

Cum ti-ar placea tie Adrian, cand circuli cu masina pe un drum de tzara, unde camioanele erau interzise pina ieri, sa treca unul cu un camion uriash la 2 cm de tine, sa iti taie fatza, sa te scoata din sosea si sa mearga la 10 cm in spatele tau, sa te puna in pericol pe tine si familia ta, iar daca protestezi sa te caracterizeze drept "frustrat" ca nu ai si tu camion. Sau cand iesi in parc cu familia sa se invarta unii cu motoare de motocros in jurul vostru?

Fondul problemei e altul: interdictiile se pun pentru 10% care nu isi pot respecta aproapele si care nu au bun simt.

Din pacate discutia a degenerat, iar taberele nu se inteleg unape cealalta. Pe deoparte noi caracterizati drept "frustratii" (de fapt nu invidiem pe cei cu barci mari) nu suntem intelesi ca doar vrem sa avem un moment de liniste in natura, pe de alta parte "burtosii" si "copiii de bani gata" care vor si ei sa profite de jucariile lor.

Ultima editare:
sa va uitati putin aici, vorbim de aceeasi mentalitate ca si la noi, saraci dar prosti !

http://www.guardian.co.uk/environme...ion-citarum-river#/?picture=340412052&index=0
Nu suntem departe nici noi.Ati vazut ce se aduna in preajma barajelor mai ales dupa o ploaie? Un bun exemplu(negativ) pentru Romania este valea Oltului.Eu sunt convins ca toti participantii la discutiile de pe acest forum sunt oameni de onoare, oameni civilizati si chiar daca intram uneori in polemica, de fapt totul se rezuma la un strigat de disperare despre ceea ce se petrece in jurul nostru, suntem aceeasi tabara, dar din pacate suntem ascunsi intr-un cotlon al internetului.Mihai scria mai sus ca legile sunt facute pentru cei 10% ce nu-si respecta semenii si natura, m-ar bucura daca doar acesta ar fi procentul.Un prieten de-al meu intors din Canada, mi-a povestit ca acolo este alta planeta,te bucura tot ceea ce vezi in jur iar mai presus de toate este respectul dintre oameni. Ceruse o informatie unor politisti despre cum poate iesi din oras, iar acestia pur si simplu l-au condus zeci de km, pentru ca omul sa nu greseasca destinatia.Eu cand am fost la Bucuresti parcasem langa alte masini, la vreo 10m de un politist ce dirija circulatia.Nu am vazut ca era semnul oprirea interzisa, dar politistul care imi observase intentia in loc sa ma avertizeze s-a intors cu spatele.Dupa ce am coborat din masina si m-am indepartat, acesta s-a postat langa masina mea, probabil vazand ca sunt din provincie.M-am prins de ce avea sa urmeze si il priveam de dupa vitrina unui magazin cum facea cu nervii ca nu ma intorceam.Dupa un timp daduse un telefon si chemase o echipa sa imi blocheze roata, dintre toate masinile doar mie.Cand politistul se indepartase, am mers la masina, le-am dat o mica spaga celor ce imi blocasera roata, si mi-am vazut de drum.Asta-i Romania, in alta tara cred ca as fi fost avertizat daca eram in situatia de a face o greseala.Definitia a dat-o Zaad, saracia=prostie.

Repet:nu am nimic impotriva celor ce lupta pentru limitarea poluarii,nu vreau sa ne jignim in virtutea faptului ca da bine sa fii ecologist.Eu sau altii ca mine,cu motoare mari,e clar ca nu avem ce cauta pe lacuri,dar daca cineva a schimbat o lege si acum totul e la liber,nu sunt eu vinovat pentru asta. Am vazut in Galati imagini asemanatoare ccu cele de mai sus,unde poluarea si mirosul urat erau la cote maxime. Totul se intampla an de an,in zona bacurilor,chiar la inceperea falezei si nimeni nu face nimic.Autoritatile se fac ca ploua iar ecologistii tipa.Nimeni nu le strange.Despre asta vorbim,astia suntem.Cand vom incepe sa muncim,sa strangem deseurile si toate mizeriile care ne inconjoara,cred ca atunci putem zice ca ne intereseaza mediul si poluarea.

Back
Sus