Locuri de dat cu caiacul pe langa Bucuresti

Haideti sa vedem care sunt locurile din preajma Bucurestiului in care v-ati dat cu caiacele (punct plecare, punct sosire, poate ceva poze si descrierea traseului).

da da da.......:)
daca Lunguletu se considera "preajma Bucurestiului" inseamna ca merita sa-l pun aici ca punct de plecare pt. o frumoasa coborare pe Dambovita ,macar pana la Joita!:D
istoria e deja pe undeva pe pagimna principala.
iarasi un loc destul de bun , fara motorizate , de fapt fara alte utilaje plutitoare ,este lacul Mogosoaia de pe partea cu Chitila si care are cam trei kilometri lungime si aprox 300 de metri latime (la cuplu maestru :p)sunt ceva poze de la lansarea cu vele a Bataeu Veen-ai ,nu le mai pun inca odata :p
se pot face incursiuni si pe partea cu Mogosoaia dar inca n-am ajuns p-acolo.

tot uitandu-ma la ghetzalaul format pe garla asta mare ,mi s-a aprins un bec in creiere ; sanie cu vele :D
asta e o dambla care merita incercat si am s-o trec la "must do" :noroc:

da da da.......:)
daca Lunguletu se considera "preajma Bucurestiului" inseamna ca merita sa-l pun aici ca punct de plecare pt. o frumoasa coborare pe Dambovita ,macar pana la Joita!:D
istoria e deja pe undeva pe pagimna principala.
iarasi un loc destul de bun , fara motorizate , de fapt fara alte utilaje plutitoare ,este lacul Mogosoaia de pe partea cu Chitila si care are cam trei kilometri lungime si aprox 300 de metri latime (la cuplu maestru :p)sunt ceva poze de la lansarea cu vele a Bataeu Veen-ai ,nu le mai pun inca odata :p
se pot face incursiuni si pe partea cu Mogosoaia dar inca n-am ajuns p-acolo.

tot uitandu-ma la ghetzalaul format pe garla asta mare ,mi s-a aprins un bec in creiere ; sanie cu vele :D
asta e o dambla care merita incercat si am s-o trec la "must do" :noroc:

olandezii puneau patine la barci iarna sa umble pe canalele ingetate cu vele,la fel poti sa faci si tu cu canoea! ce zici?

olandezii puneau patine la barci iarna sa umble pe canalele ingetate cu vele,la fel poti sa faci si tu cu canoea! ce zici?

poate la vara ,poate la vara !:eek: :D :))

daca am timp anu' asta , am sa fac ceva dedicat scopului si mult mai usor ,de exemplu un cadru de aluminiu cu patine si un scaun in centru!:D se va numi .........."Vlaicu II " :))

Impaiatule tata, daca ai aparat de sudura, dau eu niste tabla zincata de otel S320 de 3 mm grosime in taiata in benzi de 30 de mm numa' buna de patine. Sambata o facem si duminica te dai cu ea pe gheata ca daca ma dau eu se rupe.

Eu pana acum am "ponturile" astea :
Arges :
- pe lac la Mihailesti
- Coborare de pe A1 km 36 pana la Mihailesti la baraj (cu extensia comuna 1 Decembrie dar asta presupune caratul caiacelor pana la baza barajului)

Neajlov :
- De la Calugareni la Comana cu plimbare prin micro-delta de acolo

Io sunt la faza "agitat" caci mi-am luat jucaria si stau cu ea in casa privind cum ninge, asa ca incerc sa aflu cat mai multe, acu' cat am timp.

Problema mea e ca teoretic trebuie sa fim mai multi, pentru ca daca punctul de plecare nu coincide cu cel de sosire, trebuie ca cel putin unul sa fie de sacrificiu si sa mearga cu o masina ca sa caram atelajele la intoarcere).

Deci, hai sa vedem, impartasiti din experienta pliz. Cum faceti voi cu recuperarea ?

Deci, hai sa vedem, impartasiti din experienta pliz. Cum faceti voi cu recuperarea ?

Eu ma feresc de caiac, de canoe ca de dracul. Am o problema cu urechea dreapta si nu am voie sa bag capul sub apa. Practic poti sa cazi in apa si de pe o barca, dar parca tot mai usori de rastorni cu caiacul.

De aceea v-as recupera eu. Si pe cuvant ca nu iau mult. :D:D:D:D:D:D:D:D:D

Poti sa te duci linistit cu o canoe stabila, si ca masura de precautie, iti pui un dop in urechea cu belea. E pacat sa nu participi si tu, ar fi ca in bancu ala cand Bula nu mai prinde si el loc sa dea la buca, si se consoleaza singur "am avut de-a sanse" :).

@lipan: Singurele dati cand am vazut oamenii care au picat din caiac a fost pe ocean. Si asta se intampla la mal unde erau valurile care se spargeau de minim 70cm. Si unul din oamenii eram eu.

@all: Noi ne dam pe Snagov. Stiu ca sunt ambarcatiuni and so on, da' cum mie putin imi pasa ca-mi fac aia valuri nu-i problema. Si dupa ce am supravietuit la datul cu caiacul in Venetia (ce-i drept cu greu) oi supravietui si la asta.

poate la vara ,poate la vara !:eek: :D :))

daca am timp anu' asta , am sa fac ceva dedicat scopului si mult mai usor ,de exemplu un cadru de aluminiu cu patine si un scaun in centru!:D se va numi .........."Vlaicu II " :))

De ce tocmai la vara, lacul este inghetat bine, ca doar trec zilnic pe langa el si-l vad. Iti imprumut sania juniorului si chingile cu care sa o legi si o sa ai o "snow" Bateau Veena. Si daca ai mai avea si tu o sanie ai putea sa o faci catamaran :D:D:D

Eu ma dau:

- Primavara cand Herastraul este secat ma dau pe Baneasa (cel care se varsa in herastrau). E linistit.
- Vara cand vreau o iesire rapida, ma dau pe Herastrau.
- In weekend mai ies pe Snagov pentru ca imi place ca are verdeata in jur (mai putin zona cu vile).
- Pe lacul Dambovita (Ciurel) va puteti da. Se dau niste priteni pe acolo cu windsurf-urile. Nu am fost inca pentru ca mi se pare monoton.

Vrea sa vad anul acesta si celelalte lacuri din salba de lacuri din nordul Bucurestiului. Mi-e un pic teama sa nu fie cesionate la cate un nebun care sa ma alerge pe acolo :). Vara trecuta m-am lovit de un tigan idiot care credea ca pescuiesc in Herastrau (!?) si a inceput sa face spumele marii la gura.

P.S.
Cand incepeti sa iesiti anul acesta pe langa Bucuresti, dati-mi si mie de veste. Singur mi s-a cam acrit :). Plus ca singur nu pot merge decat pe ape statatoare pentru ca nu are cine sa ma aduca inapoi altfel :))

@Alex: Eu ma dau in principal pe IOR. Da' de cand am gogosica ma mai dau si pe Herastrau.
In weekend tot in Snagov. Pe Snagov e super fun. Mai ales daca suntemcu caiacele mari. Sa vezi ce fata fac aia cu salupele cand ne dam pe valurile facute de ei. :)

@Alex: Eu ma dau in principal pe IOR. Da' de cand am gogosica ma mai dau si pe Herastrau.
In weekend tot in Snagov. Pe Snagov e super fun. Mai ales daca suntemcu caiacele mari. Sa vezi ce fata fac aia cu salupele cand ne dam pe valurile facute de ei. :)

Eu nu am cine stie ce caiac. Am un sit on top de la Bic Sport dar e distractiv pe valuri :). Prin aprilie am sa fac prima iesire. Poate ne adunam mai multi :)

Iesire

Si eu abia astept sa se schimbe vremea asta si sa pot sa ies. Mi-am tot cumparat echipament dar daca tine vremea asa, o sa ajung sa stau in cada echipat complet si sa dau la padela :iupi:

Ar fi bine sa anuntam iesirile, poate ne organizam mai multi si rezolvam la comun problemele cu transportul utilajelor.

P.S. Si eu am tot un Bic, Ouassou...

Si eu abia astept sa se schimbe vremea asta si sa pot sa ies. Mi-am tot cumparat echipament dar daca tine vremea asa, o sa ajung sa stau in cada echipat complet si sa dau la padela :iupi:

Ar fi bine sa anuntam iesirile, poate ne organizam mai multi si rezolvam la comun problemele cu transportul utilajelor.

P.S. Si eu am tot un Bic, Ouassou...

remyx-ule daca numai poti si numai poti te invit la mine pe herastrau maine dimineata, iesim pe apa. Ne mai gasesti acolo Marti si Joi dupa-amiaza si Miercuri, Vineri si Sambata dimineata. O luna poti sa-ti ti barcuta la mine fara probleme. Nu se simte frigul bine echipat, eu ies de o saptamana.
aici e dovada

Ultima editare:
si inca o dovada...

vineri 05 martie, dimineata pe la ora 8,00, pe Herastrau bineinteles...

Atașamente

• herastrau, 050310.jpg
    herastrau, 050310.jpg
    25.1 KB · Vizualizări: 81
credd ca nu este nimic mai frumos dacat un kaiacist care aluneca prin peisaj,chiar daca este frig prezenta kaiacelor pe apa da dovada de devotament absolut pt acest sport b-)

Back
Sus