Urmărește clipul video de mai jos pentru a vedea cum să instalezi siteul nostru ca o aplicație web pe pagina ta principală.
Notă: This feature may not be available in some browsers.
Incredibil, 2000 de euro pe luna sa storezi o barca.
Cu 50 de euro pe luna stai la mooring in Noua Zeelanda. Cu 200 de euro pe luna stai pe mal in boatyard cu toate facilitatile, toalete, dusuri, electricitate, apa.
Gratis stai la ancora si traiesti un an cu 2000 de euro in Asia. Pretul pe un an pe mal in Romania iti da zece ani de cruising in anumite zone sau o circumnavigatie...deci concluzia e, cand ti-ai luat barca pleaca imediat ca altfel te ruinezi inainte sa iesi din port.
Exista semne clare ca a innebunit lumea asta. Ieri am auzit ca un garaj se da in Montreal cu 100 de mii de dolari, si toti spun ce bine e la noi, ca-n New York e 220 de mii...pentru un garaj! Tot ieri un prieten din Australia mi-a zis ca o cutie de lemn pe plaja in Melbourne, colorata pastel ce-i drept s unde se schimba australiencele intre surfuri, se da acum cu 350.000AUD. Pentru o cascarabeta pe plaja.
Deci inca nu s-a tras apa bine cu criza asta, mai trebuie un flush sa-si revina toti la realitate. Omenirea merita un crash total ca sa-si improspateze memoria si sa invete din nou sa aprecieze valoarea lucrurilor.
Pai da !
Asta insa imi aminteste, Christian, ca ai promis sa vii in Romania sa gusti din salbaticia deltei
Eu am sa incerc sa gasesc un ponton de bun simt, al unei pensiuni dragute, la care sa cugete Nerissa.
Sper ca n-ai renuntat la idee !
Mersi Florio, apreciez ospitalitatea si mi-ar face placere, absolut. Problema e ca asemenea statistici sperie oamenii sa vina acolo, si cred ca e similar peste tot in Europa. Mai am mile multe pana ajung in Med si Marea Neagra dar poate ca zbor in Ro anul viitor si aranjam niste intalniri pentru ca vreau si eu sa intalnesc ceata asta de partizani
Pai Florin, tu ai marina direct in curte pe peridoc , ce-ti mai faci probleme de costuri ?
Sa vezi cand se bandeaza McGregoru' de la vant cand bate sudul, noroc de stabilopozi ca sunt departe ))
Aici la capitala e si mai scump si nu ai nimic din facilitatile alea enumerate de tine. Din ce-ai descris tu acolo poti sa si dormi plus alte activitati diverse placute trupului si spiritului. Am eu un prieten in Galati care foloseste garajul ca pe un fel de a doua casa, numai ca nu doarme in el. I-a facut si subsol=beci=pivnita de vinuri si cartofi!Peste tot e la fel: in Galati, un garaj e 10.000 euro cu facilitati: cabluTV, curent, apa, canalizare, faianta, beci, chiuveta si soba pentru incalzire si nici macar nu e al tau, e doar "inchiriat" pe 99 de ani, dar daca Primaria face un Plan de Urbanism, te-ai ars sau il dai repede la necunoscatori, sa-i arzi si pe altii. Sa revenim: malul apei nu e in proprietatea nimanui si ce servicii iti asigura municipalitatea fiindca parchezi pe mal? In loc sa se mandreasca cu marina lor, sa ofere loc pe mal gratuit, sa atraga clienti/yacht-uri, ei le taxeaza.
Cum? Prin ce metode? Mese rotunde, scrisori la primul marinar, simpozioane, revista, petitii? S-au tot facut si rezultatele se vad. Parca si niste domni de pe aici au incercat o scrisoare de bine la primarele Mangaliei si rezultatele au fost colosale.Pai aici ar trebui sa intervina YCRR
Asta e teorie, in practica sa vedem ce obtii daca te duci la primarele si ceri sediu fara sa "cunosti" pe cine trebuie.ce a obtinut statutul de „utilitate publica in 2008” ce presupune printre altele: sediu moka (adica in mod gratuit), facilitati fiscale, accesul la fonduri publice (a se intelege buget local etc.).
Asta e misto rau: teren prin statut, acces la bani publici! Sa ne radem!De ce prin statut YCRR-ul nu "isi trage un teren" moka pe malul apei (la MN sau prin filiale si pe cursul Dunarii) - fiindca are dreptul, macar de concesiune/folosinta pe 99 de ani, il doteaza din bani publici (fiindca are acces) iar membrii beneficiaza gratuit de andocare, acostare, reparatii subventionate etc...
Sfanta piata sau sfanta infrastructura publica!...
Problema costurilor de la chei, a accesoriilor, a mentenantei , nu se rezolva din pacate prin discutiile noastre. Si nici nu prea vad prin ce altceva, concret. ..
O fi avand si omul niscai ganduri!Pai Florin, tu ai marina direct in curte pe peridoc , ce-ti mai faci probleme de costuri ?
Aceste cuvinte ne doare, dom' Semaca! Se cunoaste din varii posturi anterioare ca aceasta barca minunata nu bandeaza si este un exemplu de stabilitate maritima. Putin respect!Sa vezi cand se bandeaza McGregoru' de la vant cand bate sudul, noroc de stabilopozi ca sunt departe ))
Deci prin Grecia nu stiti nimic moca?