lefkada&kefalonia
Zakyntos e cam "pushing" pentru o saptamana dupa parerea mea, mai ales daca discutam de o vacanta si nu un skipper training.
Am facut 2 ture in ionica pana acum, si locurile pe care nu le-as rata ar fi
fiskardo ( mare grija ca e mega popular si daca vrei sa prizi loc la cheu iti recomanda sa ajungi pana in ora prazului )
spartakhori/meganisi ( cu acostare in sudul golfului langa taverna unui grec batran si foarte fain ) si plimbare in satucul de pe deal,
golfurile de pe partea vestica a canalului dintre itaca si kefalonia ( locuri faine de overnight si gratar ) intre sami si fiskardo
locuri ok de tras la tarm in functie de vant si traseu: sivota, kalamos, ithaki ( pe itakha )
mi-a mai placut un golf "exclusivist" ( loc de o singura barca ) ideal pentru balaceala si masa de pranz pe partea estica a lui akotos, dar e cu risc in functie de curenti. l-am prins super curat si l-am prins si plin de resturi de carburanti.
coasta de nordvest a kefaloniei este foarte pitoreasca si ar merita o tura, dar este si foarte expusa si locurile safe lipsesc ( noi am preferat o tura cu masini inchiriate din fiskardo pana la myrtos beach si assos ). daca prognoza e buna as bifa o noapte la ancora in myrtos.
have fun