1. Peridocul este inmatriculabil?
2. Care este inaltimea interioara a cabinei?
3. Este la fel de stabila cu rezervorul de ballast gol dar fara vele precum este cu rezervorul plin si cu vele?
4. Poate glisa cu rezervorul de balast plin? Daca da cam ce putere trebuie sa aiba motorul?
5. Ce putere ar trebui sa aiba motorul pentru a glisa cu rezervorul gol?
Multumesc
Dupa cum spunea si Lipan, ma poti apela ( 0744 65 32 68 ) si iti raspund la aceste intrebari si multe altele in plus .
Nu iti face probleme din cauza balastului. Cu rezervorul de balast plin sau gol, barca gliseaza foarte bine. Eu n-am sesizat diferente (probabil castiga un nod-doua daca il are gol ) . Totusi fiindca umplerea rezervorului nu i-a crescut vizibil pescajul, am preferat sa il tin permanent plin, pentru o stabilitate mai buna . In caz ca doresti golirea rezervorului, o poti face in mers, fara sa ridici barca pe mal.
In ciuda controverselor (velier/salupa...?!?!?), am observat in ultimele doua luni ca MacGregorul nu a fost mai lent in vant, decat un velier dedicat, de mici dimensiuni (6,5-6,8m). E evident o observatie, nu o demonstratie. Spre necazul meu, n-am reusit sa-l scot pe mare pana acum, subiectul asta fiind singurul la care nu am opinii sa-ti impartasesc.
Da, mi-as dori o barca mai mare, cu derivor fix, coca si velatura dedicate vitezei , interior de croaziera (asa cum am vazut la Robert acum doua saptamani) . Dar are pescaj mare (n-am acces in delta cu ea) , taxe mari, cheltuieli de intretinere iarasi mari.Daca nu stau langa ea in port tot sezonul, risc mult. Una peste alta, nu se afla in posibilitatile momentului acesta pentru mine. Ci doar in nazuintele...

N-am comentarii negative despre Macgregor, inca.
Ea ca salupa bazaie frumos, gliseaza cu viteza (e o chestie care nu ma excita, pe mine ma atrage ideea de velier ).
Ca velier se misca iarasi bine, are si avantajul ca poate fi manevrata de un singur omulet. E minunat daca ai roller la ambele vele. EU am doar focul cu roller.
Poate doar baia e cam micuta

( Eu am modelul "X". La "M" e si mai mica).
In rest, ca la orice barca, poti bricola cate imbunatatiri doresti. Ai avantajul ca exista o comunitate de proprietari MacGregor 26 (peste 5000 de membri) cu un site "macgregorowners" unde poti gasi discutii foarte stufoase si imbunatatiri greu de inchipuit pe care oamenii ti le si explica.
E cel mai bun lucru sa citesti asa ceva, pentru ca sunt de parere ca daca vrei o informatie buna, poti intreba pe cel care l-a creat.... dar e bine sa-i intrebi pe cei care il utilizeaza !