Matrite si piese din silicon, poliuretan, epoxi

www.ping-design.ro

Proiectare parametrizata 3D
Executie modele-master pentru turnare matrite din silicon
Executie repere turnate din materiale compozite: poliuretan, epoxi, "cauciuc" siliconic
Frezare 2D si 3D pe router CNC
Indoire tabla pe abkant manual si abkant NC

Cateva exemple sunt in albumul de pe profilul meu (mivol).

M-am uitat peste imaginile cu atelierul tau: treaba serioasa!
Fiindca te pricepi la lucruri de astea, vreau sa te consult in legatura cu posibilitatea de a obtine cateva mii de piese lenticulare ieftine. Mai precis, e vorba despre piese pentru jocul de GO, albe si negre, cu diametrul de 18-19mm, lenticulare pe ambele fete.
Merci anticipat!

Multumesc pentru aprecieri.

Tehnologia de executie este functie de o gramada de factori, de exemplu:
1. cantitatea
2. repetabilitatea in timp (de cate ori fac N piese in timp de X luni, de exemplu)
3. precizia dorita a dimensiunilor piesei
4. materialul din care e facuta piesa
5. calitatea suprafetelor piesei
6. tinta de pret etc.

La prima vedere, pare a fi nevoie de o matrita de injectie (din ce material sunt?), care poate fi din aluminiu pentru 3000-5000 piese.
Partea activa a acestei matrite o pot face eu; restul pieselor din matrita (din otel) si injectia am cui sa le dau sa le faca.
In cazul asta matrita e ceva mai scumpa dar piesele sunt foarte ieftine.

Pentru o precizie si o calitate a suprafetei mai putin bune, plus ceva mai multa munca, se pot face prin turnare de poliuretan in matrita de silicon.
Aici, eu pot face modelul, matrita de silicon, turnarea si finisarea ulterioara.

In acest caz modelul+matrita sunt ceva mai ieftine, dar piesele ies ceva mai scumpe.

Trebuie musai facuta o analiza de costuri.

Jocul de GO presupune 160 de pietre albe si 160 negre. Pietrele traditionale sunt facute din scoica (cele albe) si din ardezie (cele negre). Industrial se fac din sticla. Cele mai ieftine (Coreene) ies pe la 40 lei (gata aduse in Romania) dar ar fi cerinta si pentru piese din plastic daca ies mai ieftin. Deci 320 de pietre trebuie sa coste mai putin de 40 lei, sa zicem max 10 bani/buc. Aspectul pieselor trebuie sa fie cat mai ingrijit iar materialul trebuie sa fie dur fiindca asezarea pe tabla de lemn e placut sa se faca cu o anume sonoritate. Precizia dimensionala +-0,5mm. Repetabilitatea: 10000 de buc./6 luni

Un desen, o poza, o piesa de model?
Sa pot face analiza de cost de care am spus mai devreme.

Iata cum arata piesele de GO. daca e cayul pot sa-ti trimit cateva pachet, dar cred ca imaginile sunt destul de sugestive.

GO%20008.jpg

GO%20014.jpg

Pentru orice alte detalii sunt pe receptie.
Merci!

M-am dat si eu pe net si am vazut ca setul trebuie sa contina 361 (181+180) piese. Am gasit si niste poze asemanatoare.
Problema e ca nu imi dau seama de inaltime, curbura, greutate etc.
Am citit pe http://en.wikipedia.org/wiki/Go_equipment ca au 22mm diametru si grosimi intre 7 si 10 mm in medie.
Cum intra pietrele de 22 pe o grila de 19?
Cred ca imi trebuie cel putin 2 piese, una din fiecare culoare, pt ca scrie acolo ca se poate sa fie diferite ca diametru pt a compensa senzatia de micsorare la negru.

Scuze pt atatea intrebari, dar nu le am deloc cu jocurile de societate.

Revin.
Am vorbit cu omul care are masini de injectie.
Crede ca putem face piesele in pretul dorit.
Dar ne trebuie doua piese, asa cum am scris in mesajul anterior, sa vedem cum facem matrita, ca sa iesim la un cost rezonabil.

Back
Sus