miniegoist

La ultima cantarire, ansamblul barca-remorca oscila undeva intre 420 si 440 kg. Cand spun barca ma refer doar la coaja fara catarg, vela, derivor, carma si alte alea. Cum masina mea actuala are voie sa traga 450, "cura de slabire" continua. Am avut o singura sesiune de lucru in care am "curatat" cu flexul cioturile ramase de la peretii taiati. Urmeaza noi "taieri" dupa care reconstructia...
Stay tuned
 
oho, zboara nu alta

originale manevrele mobile :)

felcitari !!!

PS: pozele ar trebui un pic micsorate si puse undeva pe web, iar filmuletele puse pe youtube. cei 133 de megi ai arhivei or sa sperie multi dintre curiosi. daca vrei pot face eu asta daca tu nu ai timp.
 
Annuntio vobis gaudium magnum: HABEMUS VELA!!!

Da, avem velă. Adineauri am intrat în posesia ei şi nu m-am răbdat să n-o desfăşor să o admir şi să vă împărtăşesc şi vouă noutatea. Mii de mulţumiri meşterului Lipan pentru munca de calitate depusă la acest proiect, lui Vali pentru ajutorul dat la procurarea materialului şi lui Gyula pentru consultaţiile tehnice şi transportul velei.
Ţineţi aproape, urmează testele....
 

Atașamente

 • vela.jpg
  vela.jpg
  25.9 KB · Vizualizări: 60
calareti de randa

Azi am primit calaretii de randa din inox, fabricati de un amic dupa un model de la Sailrite.
 

Atașamente

 • poze 002.jpg
  poze 002.jpg
  31.8 KB · Vizualizări: 50
Cum este fixată sârma aceea în cilindru: e sudată, presată?
Aşteptăm testul cu vela.
 
Ultima editare:
Cum este fixată sârma aceea în cilindru: e sudată, presată?
Aşteptăm testul cu vela.

da mai multe detalii sa stie si eu.
nene lipane...am o vb cu matale. ca tare ma bate si pe mine gandu sa ma apuc de vela la oagea mea..dar nu prea stiu de unde si cum. poate ma sfatuiesti cumva .
in rest ..sanatate!
 
Întreabă-mă peste două săptămâni că luni plec în Thassos şi vin pe 31 iulie, pe topicul meu: Atelierul de vele, nu aici să nu se supere omul.
 
Cum este fixată sârma aceea în cilindru: e sudată, presată?
Aşteptăm testul cu vela.

Vezi desenul din atasament
Tocmai m-am intors de la test, a fost excelent, singurul inconvenient este ca nu-mi gasesc cablul sa transfer pozele in calculator. Revin luni cu mai multe detalii, keep in touch!. Inca odata mii de multumiri pentru vela si concediu placut asortat cu vanturi prielnice
 

Atașamente

 • Graphic1.pdf
  7.7 KB · Vizualizări: 59
Unde mergi Nicule in Thassos, eu sunt in camping Pefkari cu Lynx-ul si ti-as oferi o plimbare daca ne gasim, nu stiu exact cat mai stau?
 
Ultima editare:
A venit vremea sa mai scriu o pagină din istoria zbuciumată a miniEgoistului. Cea de-a patra ieşire a avut loc la fel ca celelalte sub semnul improvizaţiei de ultimă oră. Daca la primele două am avut o vela de împrumut iar a treia oară una facută la repezeală în ultimul moment, de data asta stăteam bine la capitolul "propulsie". Vela nou-nouţă, opera lui Lipan abia aştepta să prindă vântul.
Am avut oarece emoţii pricinuite de lipsa unui ghiu suficient de lung pentru noua vela. Abia vineri după amiaza am găsit o ţeavă se aluminiu care să corespundă scopului. După câteva ore de muncă împreună cu Gyula am reuşit să pregătim totul pentru lansarea de a doua zi.
Dimineaţa pornim la drum spre lac cu un ochi la şosea şi cu celălalt spre cer în speranţa că vom zări semnele apropierii frontului promis de meteorologi. Degeaba, cerul rămâne senin...
Totuşi când ajungem la lac vedem suprafaţa apei uşor vălurită: semn bun! Armăm în grabă barca, lansăm la apă şi distracţia începe.
Deşi vântul e slăbuţ se dovedeşte că atunci când vine vorba de vele "mărimea contează". Cei 11 mp ridicaţi în calea lui Eol ne împing uşor spre ruinele bisericii din coada lacului de unde facem cale intoarsă şi "ţesem" cele două maluri într-un şir de volte în timp ce facem cu schimbul la cârmă. Soarele ne cam încinge aşa că facem o escală în locul numit "ştrand" unde ne răcorim cu o baie bună. Pornim din nou şi îl debarcăm pe Gyula pentru o şedinţă foto. Apropiindu-ne de mal deranjăm un "mostru marin" care după plescăitul şi valurile stârnite trebuie să fi fost visul oricărui pescar :)
Apoi vântul se domoleşte de tot, prilej pentru o nouă repriză de baie, cu plonjări de pe puntea prova (ce bine că am dublat placajul şi am dat o mână de epoxi peste) şi urcat în barcă pe la pupa, prilej cu care remarc încă odată stabilitatea excelentă a bărcii.
Ne apropiem de mal şi vedem agitaţie la bordul yolei Gouteron care tocmai ridica velele. Acostăm, şi nu rezist tentaţiei de a da o tură şi cu barca cealaltă...
 

Atașamente

 • spre larg.jpg
  spre larg.jpg
  65.7 KB · Vizualizări: 91
 • rondou.jpg
  rondou.jpg
  64 KB · Vizualizări: 92
 • escala la strand.jpg
  escala la strand.jpg
  74.2 KB · Vizualizări: 87
 • detaliu1.jpg
  detaliu1.jpg
  43.5 KB · Vizualizări: 83
 • detaliu2.jpg
  detaliu2.jpg
  97.7 KB · Vizualizări: 78
 • curbe.jpg
  curbe.jpg
  37.6 KB · Vizualizări: 80
 • in trafic.jpg
  in trafic.jpg
  65.9 KB · Vizualizări: 83
 • gata de lansare.jpg
  gata de lansare.jpg
  36.2 KB · Vizualizări: 106
 • siaj.jpg
  siaj.jpg
  49.6 KB · Vizualizări: 82
 • skipper Adi.jpg
  skipper Adi.jpg
  66.3 KB · Vizualizări: 82
 • skipper Gyula.jpg
  skipper Gyula.jpg
  63.6 KB · Vizualizări: 82
Faina treaba Miniegoistul si serioasa velatura !
IN a 6-a poza zici ca e mai mare vela decat barca, pe toate dimensiunile :) Trebuie ca zboara, pe vant prielnic.
Sunt curios totusi cum face la vant de travers, cum se echilibraza centrul velic ?
Probabil de aia a cusut Lipan atatea linii de tertarola :)
 

Back
Sus