Minnie - un Argie 10

Smokey

Mic barcaholic
Dupa multe zbateri am inceput constructia la Argie 10 :D

Am inceput un blog in acest sens, sper sa ma tina sa-l duc pana la capat pe parcursul constructiei.

Pe scurt, cam asa arata "lucrarea", la aprox 2 ore de la inceputul efectiv al constructiei:
3076220271_1931fe6e9f.jpg


Adica am marcat panourile laterale si cel de jos, great success :D

In poza se vad si detaliile cu placajul: Shelman Shelmaplex WBP, de la Holver Constanta - trei placi de 1250x2500x6 la 530 RON (transport aproape gratis, cu un coleg de lucru). Se pare ca e din fete de okume si interior de brad, dar cu clei WPB :rolleyes:

Barcuta se va numi "Mininie" - e personajul preferat al fetitei mele :)
 
Ultima editare:
Dupa multe zbateri am inceput constructia la Argie 10 :D

Am inceput un blog in acest sens, sper sa ma tina sa-l duc pana la capat pe parcursul constructiei.
....

Barcuta se va numi "Mininie" - e personajul preferat al fetitei mele :)

Bafta, spor la lucru si sa ne vedem cu Mininie la vara pe apa!
 
Ultima editare:
salut Iulian si felicitari pentru inceperea constructiei si pentru blog. sint convins ca multi de pe forum iti vor urma exemplul si vor invata din experienta ta.
 
Salut Iulian, salut Gigi !:)felicitari pentru initiativa fiecaruia, spor la treaba si la cat mai multe "Minie". Se spune ca inceputul este greu. Nu-i asa .Greul apare pe parcurs dar cu pasiune si prieteni se rezolva absolut toate detaliile.Apropo de detalii. Spuneai ca vei folosi un fierastrau pendular.Eu personal nu am putut debita materialul lemnos cu panzele pentru lemn speciale.Mult mai bine m-am descurcat la stejar cu panze pentru metal subtiri(1mm),cu inaltimea danturii de 1,5-2mm si ceapraz ca la panzele de fierastrau normale dar cu dantura orientata in sus (cele ptr lemn si pal au dintii orientati in jos).Ai mult de taiat la contur si m-am gandit sa nu pierzi timpul cu tatonari.Cand panza incepe sa rupa din marginea placajului schimb-o.La placaj eu am vazut ca merge taierea mai bine la turatii mari ale fierastraului.Aveti o sursa autohtona de Dacron pentru panze? Sau le confectionati la Turnu Severin la firma aceea pe comanda?
 
Iata datele de contact ale olandezului (Willem Potma), direct de pe site-ul lui:
http://potma-sails.com/contact.html
Cred ca am putea totusi sa ne facem singuri vele, se gaseste soft (Sailcut) si material e pe www.sailrite.com . Eu am facut un genovez mic pt o iola, din dacron luat de la un magazin sh de materiale, scotand desfasurate dxf cu Sailcut-ul vechi.
 
Ultima editare:
... Este vorba de proiectul #120 (Plywood Yacht Tender) de la www.gartsideboats.com Deocamdata am cumparat planurile, si am decupat oglinda pupa din okoume de 18mm. Am pus niste poze pe http://www.flickr.com/photos/11687805@N07/sets/72157609617777876/ ....

Salut Gigi. Imi place alegerea ta. De fapt am avut o scurta discutie cu Mihai pe un alt thread referitor la ambarcatiunile desenate de Paul Gartside. Atunci am postat un link pentru Aukje, care este barcuta care mi-as dori-o ca tender cind va fi cazul. Sper sa nu deranjeze pe cineva faptul ca postez din nou link-ul: http://home.wanadoo.nl/maarten.adriaans/hoofdindex.htm
Eu unul nu ma satur privind acel site si poate va oferi inspiratie celor ce sint in procesul de constructie.
Multa sanatate Gigi si spor la treaba.
 
Mult mai bine m-am descurcat la stejar cu panze pentru metal subtiri(1mm),cu inaltimea danturii de 1,5-2mm si ceapraz ca la panzele de fierastrau normale dar cu dantura orientata in sus (cele ptr lemn si pal au dintii orientati in jos).Ai mult de taiat la contur si m-am gandit sa nu pierzi timpul cu tatonari.Cand panza incepe sa rupa din marginea placajului schimb-o.La placaj eu am vazut ca merge taierea mai bine la turatii mari ale fierastraului.?
Multam pentru sfaturi. Am pregatit un set de lame fine de la Bosch, pentru metal si lemn. Voi face un test inainte sa vad care da rezultate mai bune.

catargul cum te-ai gandit sa-l executi? ai si pentru el planuri?
In plan e metoda "birdsmouth" ... dar mai e pana acolo.
 
Intre timp am terminat cu trasatul, si m-am intalnit zilele astea cu doi barcaholici :D

First contact - echipajul Pilgrim (capitan si secund). Mi-au povestit multe despre mare si croazierele in Adriatica.... adica mult material de reverie

Second contact - gigitolan. Am facut un schimb de materiale de constructie (epoxy si fibra de sticla), si-am povestit despre constructia de barci, planuri si metode. Adica Gigi, care are vechime in domeniu, mi-a povestit si io am luat notite :D

A fost o placere sa-i intalnesc pe toti si ma bucur ca am gasit oameni faini cu aceeasi pasiune ca mine :happy-banana:
 
Poate la primavara. Pana atunci, uite un articol despre un dispozitiv pentru cantarit componentele amestecului rasina epoxi-intaritor (nu asa de inteligent ca si cantarul tau :), dar simplu si eficient)
Multam fain ... chiar aveam nelinisti legate de cantarire :D

Explicatie: cantarul meu (de fapt al sotiei) e o scula "desteapta" electronica, care sta 10 secunde pana se hotareste ce sa afiseze, dupa care mai sta cateva minute pana are chef de alta cantarire. Si uite asa am cantarit noi rasina epoxidica :D
 
Pana atunci, uite un articol despre un dispozitiv pentru cantarit componentele amestecului rasina epoxi-intaritor (nu asa de inteligent ca si cantarul tau :), dar simplu si eficient) http://www.duckworksmagazine.com/05/articles/scale/index.cfm
Trebuie putin modificat pentru ca ei foloseau o rasina la care proportia amestecului e diferita fata de ce avem noi
Sper sa-ti foloseasca
Gigi
Am facut balanta: http://www.barcaholic.ro/blog/iulian/balanta-pentru-epoxy
 
In ce priveste aplicarea de epoxi pe suprafete mari, unii consrtuctori de pe net recomanda un spaclu lat. Am facut si eu asta si pot sa spun ca spre deosebire de rola sau pensula prezinta avantajul ca distribuirea rasinii se face mai uniform, mai rapid si in plus nu se pierde rasina in pensula sau rola.
Gigi

Si nici nu trebuie sa arunci pensula sau rola dupa fiecare folosire!
 
Tocmai am vazut pe Discovery la How it's made cum se face un caiac stitch&glue. Partea interesanta este la lipitura initiala a placilor, cata vreme placile sunt legate cu sarma.

Aici ei aplicau rasina de o consistenta apropiata cu siropul cu seringa. Apoi scoteau sarmele si puneau peste fibra. La fel procedau si in exterior.

Incepe de la min 6:00
[youtube]lBAEzaw5aN8[/youtube]
 
Ultima editare:
Cred ca voi folosi pana la urma sipcile de rasinoase care se gasesc la Practiker, sunt fara noduri si par ok.

In alta ordine de idei, cred ca barca mea nu va mai fi un Argie 10 ... ci un Argie 9.5 ... asta dupa sesiunea de slefuit de ieri. :o
 
Imbinarea dintre cele 2 placi pe care am vazut-o in poza pare a fi una de tipul ... " cap la cap" , asa pur si simplu . Daca gresesc corecteaza-ma , dar daca nu , crezi ca are rezistenta o astfel de imbinare , chiar intarita cu fibra fiind ?
 

Back
Sus