model vasla canoe

eu o voi folosi pentru dinghy,
dar poate cineva se gandeste sa-si faca pentru alta barca.

Atașamente

• P1030196.jpg
    P1030196.jpg
    134.5 KB · Vizualizări: 83
  • P1030197.jpg
    P1030197.jpg
    135.7 KB · Vizualizări: 84
  • P1030198.jpg
    P1030198.jpg
    169.9 KB · Vizualizări: 73
:D arata bine ... ca si a mea

:noroc:

Atașamente

• DSCN3250.jpg
    DSCN3250.jpg
    52.3 KB · Vizualizări: 65
  • DSCN3253.jpg
    DSCN3253.jpg
    61.9 KB · Vizualizări: 65
  • DSCN3264.jpg
    DSCN3264.jpg
    54.4 KB · Vizualizări: 66
  • DSCN3267.jpg
    DSCN3267.jpg
    49.7 KB · Vizualizări: 63
  • DSCN3268.jpg
    DSCN3268.jpg
    95.2 KB · Vizualizări: 69
ieri am armat marginea pagai cu snur de plastic de 6 mm imbibat cu rasina si am dat primiul strat de rasina .

azi am pus plasa de fibra pe o parte.

:pb: ard de nerabdare sa vad ce-o iesi pentru ca rasina asta se intareste cam greu

Atașamente

• DSCN3314.jpg
    DSCN3314.jpg
    102.4 KB · Vizualizări: 80
  • DSCN3318.jpg
    DSCN3318.jpg
    83.9 KB · Vizualizări: 72
  • DSCN3315.jpg
    DSCN3315.jpg
    89.1 KB · Vizualizări: 73
Se vede mana de maestru. Exceptionale, pe cand productia de serie? Insa am o nelamurire: de ce ai pus snur si dupa aia ai laminat cu fibra? Dupa mine snurul are rol de protectie a marginii, sa preia cumva socurile iar in caz de ceva mai grav sa poata fi schimbat relativ usor. Asa, snurul laminat e dur iar loviturile de pietre, suprafete dure, abrazive etc. vor duce la deformare plastica ce va arata inestetic si va fi grau de repararat.
Daca e numai cu scop decorativ, e alta treaba.

modul de lucru este din cartea "Barci din lemn" nu stiu ce se va intimpla cu marginile la socuri .

fibra se taie jos la marginea snurului sper sa nu fie o problema ,autorul lauda modelul ca fiind unul rezistent ....vom vedea

Arata super! Eu cred ca nu o sa fie probleme. Adica ma gandesc ca nu va apucati sa pocniti lumea cu ea :)). Eu am o carte cu mai multe modele si vreau sa incerc imi fac o varianta traditionala indiana fara protectie la margine. Ce vreau sa zic e ca indienii isi faceau dintr-o singura bucata de lemn si ii tinea. Cu fibra si protectia pe margine cred ca o sa va tina foarte mult mai ales daca mergeti prin ape adanci :).

Nu'ş ce să zic: o pagaie cu marginea întarită nu e utilă la manevre gen împins în pietre, în alte ambarcaţiuni etc. fiindca alunecă, in schimb e rezistentă daca dai cu ea de fund sau de pietre. Una din lemn, din contră te ajută la manevre, dar devine inestetică. Oricum ar fi modelul e deosebit, mai ales în nuanţe.
PS: mă uit şi eu cu jind după un banzic :) insă încerc să mă descurc cu sculele minimale, oricare altă investiţie crescând valoarea proiectului.

pt taieri curbe tai cu soricelul ,lasi un plus de 2 mm pt ca nu poti sa tai perfect dupa care fixezi flexul cu suruburi pe un banc flexul trebuie sa aibe panza cu smirghel de 60 gran in prima faza dupa care din ce in ce mai mare pt finete si in acest fel nu mai ai nevoie de banzic pt taieri pe exterior.sau cumperi banzic mic daca chiar ai nevoie dar e o pacoste tre sa ascuti panza tre sa lipesti panza la profesionist si astea chiar costa timp pretios

mici probleme aparute dupa laminare si inainte :

1. nu faceti ca mine : cind am cumparat tesatura era lipita pe capete cu banda de hirtie dupa ce am dimensionato nu am dat banda jos si in momentul cind am inceput sa o inpregnez cu rasina nu prea sa mulat pe visla mai ales pe partea cu gitul vislei unde se ingroasa pina nu m-am prins de care era problema banda nu lasa tesatura sa se plieze pe curburi se creea un fel de tensiune

2. timpul lung lung de intarire 8.00-19.00 aproximativ si totusi au fost 26 grade afara (seara pe la 19.se lipeau degetele) ceea ce da posibilitatea sa apera imperfectiuni si modificari pe lucrare (o sa cumpar intaritor mai rapid pentru lucrari mai mici)

3. a doua zi au aparut niste mici besicute pe una din pagai care ma cam inerveaza va pun o poza cu produsul final si cu defectele

ultima poza este cu besicuta vorba neveste-mi" laso ca nui mobila"

si mai scria gvincentiu ca sar putea sa fie sensibila si sa se beleasca dupa citeva contacte cu bolovani din riuri......:D dao-n colo facem alta :rock:

va salut si astept comentariile

Atașamente

• DSCN3327.jpg
    DSCN3327.jpg
    75.9 KB · Vizualizări: 33
  • DSCN3336.jpg
    DSCN3336.jpg
    59.3 KB · Vizualizări: 34
  • DSCN3330.jpg
    DSCN3330.jpg
    61.9 KB · Vizualizări: 34
S-ar putea sa nu pui suficient intaritor, mai creste-i ponderea, dar mai important: amesteca bine componentele (eu o fac 2 minute). Iar ultima fraza pot sa o traduc: Da-o-ncoa, facem alta?:D

S-ar putea sa nu pui suficient intaritor, mai creste-i ponderea, dar mai important: amesteca bine componentele (eu o fac 2 minute). Iar ultima fraza pot sa o traduc: Da-o-ncoa, facem alta?:D

sunt amestecate bine sunt cintarite pe cintar electronic nu stiu

cu traducerea trebuie ceva de genul :da-o-ncoa si fati tu alta:D

Back
Sus