motoarele Mercury

As avea nevoie de un motor de aprox 45-55 HP ptr manevrele prin porturi.
'Ezista' 2 optiuni - inbord sau outbord.
Outbordul ma tenta candva din perspectiva economiei de spatiu, simplificari instalatiei, lipsa dragului elicei .. etc

Cat de 'reliable' poate fi un Mercury ptr un blue-water cruiser ? Sper ca mai mult ca un VETEROK (am scris bine ? :) ). La ce preturi? Nou sau sh ?
 
45-55 CP este o putere foarte mare pentru un velier . Cat de mare este barca ta ? Si apoi detaliem cu toate raspunsurile ...

Ai intr-adevar dreptate. Ma gandesc la un velier de otel de aprox 35'. Pe unele site-uri la aceeasi lungime se recomanda un motor de 20-30CP.
Eu am o fixatie pe 45-55 ptr ca de ptr moment vreau un motor auto de aprox 50 CP care la care la o turatie mai mica sa scoata cei 20-30 CP necesari.
 
Hei , hai sa privim asa :

- 20 , maxim 25 CP sunt ultrasuficienti pentru un velier de 35 picioare , ce nu ar trebui sa cantareasca mai mult de... 5,5- 6,0 to .
- nu are rost sa instalezi un motor mai mare ( mai greu ) doar pentru a obtine jumatate din puterea lui
- in nici un caz motor auto !! No way ! Motorul este un element de safety , la un moment dat , si nu e cazul sa faci rabat la fiabilitatea lui . Dealtfel cred ca nici nu ai primi o certificare , un permis de navigatie , cu un astfel de motor .
- Volvo Penta produce motoarele diesel din gama D1 , 3 cilindri , exceptionale !
- Transmisie sail drive , tot de la Volvo si ai o solutie sfanta . Nu e cazul sa improvizezi . Vei iesi oricum mai scump si cu un grad de siguranta si fiabilitate cu muuuuult mai mic . Proiectantul barcii tale ce solutie propune ?
 
!
- Transmisie sail drive , tot de la Volvo si ai o solutie sfanta . Nu e cazul sa improvizezi . Vei iesi oricum mai scump si cu un grad de siguranta si fiabilitate cu muuuuult mai mic . Proiectantul barcii tale ce solutie propune ?

Proiectantul barcii mele zice ca propulsia sail drive nu se "pupa" cu chila lunga.
 
Asa este , intr-adevar ! Nu stiam ca te gandesti la soutia chila lunga ...
In acest caz trebuie linie axiala si inversor . Tot de la Volvo . Insa atentie la liniaritati , vibratii si etanseitati.
 
eu sunt la al doilea motor mercury. nu pot sa-ti spun cat de bune sunt in comparatie cu altele, dar cel putin au suport oficial in romania. o revizie completa a unui outboard uzat de 60 de cai cu tot cu inlocuirile pieselor uzate (membrane, etc) m-a costat 1000 ron. si au facut treaba buna.
 
au cel mai bun Service si mecanici cu specializare in SUA,preturi bune la motoarele mici iar fiabilitatea motorului e super,doar sa cereti modelul "salt water" care au ceva mai bine facuta anodizarea!
 
un Diesel in-board e cel mai indicat, daca vrei sa folosesti in anumite cazuri si vele si motor, guvernarea va fi dificila cu un out board, pe cand cu un auto navalizat poti beneficia si de un AC, guvernarea va fi si ea mai simpla, siguranta in exploatare va fi maxima, daca ai un out board ce faci cu el pe furtuna? de ajuns sa ia apa in electrica( am patit-o eu)si sa vezi distractie la maxim
 
toate motoarele out-board au "anodizare" care de fapt se numeste protectie catodica, poate fi activa sau pasiva, depinde de nava, fibra sau tabla
 
Da, de ceva ani am unul achiziționat nou de 5 cai și este ff bun. Nu m a lăsat niciodată. Merge ca in prima zi. L am folosit pe o pneumatica la pescuit in delta și pe Dunăre.
 
Bună ziua! Am achiziționat de curând un Mercury F25M și trebuie sa ii fac revizia în garanție. Pentru cei din zona Brăila-Galați, aveți idee dacă cei de la Marina Brăila sunt autorizați sa facă lucrări in garanție Mercury? Nu prea ma încântă sa ma duc la Tulcea dacă am posibilitatea sa fac revizia la Brăila.
 

Back
Sus