narpa versus seayak prijon

salut guzi...

am studiat diverse modele de caiac / producatori / caracteristici.

daca vrei m-ai putea ajuta cu un sfat.

narpa sau prijon seayak ?
narpa 900 euro sau 1000, iar prijon 1400 euro.

Multumesc anticipat.

salut iubitorii de apa.

dupa lungi cautari / informare tehnica, lansez o intrebare simpla.

narpa sau seayak prijon ?

diferenta de pret 300 euro in favoarea narpa.

ce spun cunoscatorii ?

multumesc anticipat.

Ultima editare de un moderator:
salut guzi...

am studiat diverse modele de caiac / producatori / caracteristici.

daca vrei m-ai putea ajuta cu un sfat.

narpa sau prijon seayak ?
narpa 900 euro sau 1000, iar prijon 1400 euro.

Multumesc anticipat.

salut iubitorii de apa.

dupa lungi cautari / informare tehnica, lansez o intrebare simpla.

narpa sau seayak prijon ?

diferenta de pret 300 euro in favoarea narpa.

ce spun cunoscatorii ?

multumesc anticipat.

Raspunsul meu e :
- Habar n-am ! :D

Imi incanta privirile si Narpa si Seayak-ul de la Prijon,ca n-am depasit stadiul de a ma da cu ...admiratul.:mad:
Sa vedem daca s-or mai gasi Narpa pe la Decathlon,ca daca caut cu Google "Narpa",ai senzatia ca ori s-au lichidat toate stocurile,ori cei de la Necky Kayaks ,vor sa promoveze modele ceva mai costisitoare,ca sub 4000 lei parca era prea redus pretul .
Cei de la Hibiscussport mi-au trimis oferta de pret de la caiacul "Riot Brittany",care ar fi putin mai scump decat Narpa,dar carma e inclusa la optionale http://www.hibiscussport.ro/caiace-mare-Brittany.html
....Eu sunt dispus sa astept pana la targul nautic din primavara,sa vedem noutatile din acesta "patologie" :D ...
Imi dau cu presupusul si s-ar putea sa mai patrunda cate un producator,cum ar fi si estonienii de la :
http://www.tahemarine.com
...Fiind mai subtire in talie,acum optez pentru modele ingustate sub 60 cm .

Apropos,caiacul il cumperi din tara sau de peste hotare ?

Ultima editare:
Wow,aduc o veste :iupi: sper sa fie de bun augur pentru cei ce doresc caiace de firma, pentru ture lungi ...
Am intrat din nou pe situl celor de la Tahemarine si la butonelul aflat la subsol "Dealer Finder",am dat de informatia,ca avem (de scurta vreme,cred),si un dealer prin tara noastra :
http://www.tahemarine.com/?module=Dealer&action=view&id=27

Astept cu nerabdare oferta cu preturi b-)

Apa lunga pe sub barci,va doresc :noroc:

Ultima editare:
Iti multumesc pentru info.
Narpa nu se mai gaseste pe stoc Decathlon. Echipat complet(rudder) costa 4300 ron.
Prijon seayak echipat complet(rudder)...am gasit la 1100 euro in afara.
Sunt curios asupra raspunsului Tahemarine-preturi.
Daca primesti, trimite te rog lista dand_solaris@yahoo.com[/email]

Ideea generala era urmatoarea....merita sa iei un caiac asemanator insa mai subtire(ma refer la plasticul folosit de producator), fata de prijon care foloseste un material bun ?
Din acesta cauza, gasisem apropierea cea mai potrivita / narpa si prijon.
Desigur se poate compara cu vista, point 65.

Ideea generala era urmatoarea....merita sa iei un caiac asemanator insa mai subtire(ma refer la plasticul folosit de producator), fata de prijon care foloseste un material bun ?
Din acesta cauza, gasisem apropierea cea mai potrivita / narpa si prijon.
Desigur se poate compara cu vista, point 65.

...Pai depinde ce vrei sa faci cu el.Daca vrei sa tai lemne pe el,sigur ca n-o sa tina unul subtire :D.
Eu ma gandesc spre exemplu la procesul de imbatranire al acestui material,indiferend daca e subtire sau gros ; timpul,radiatiile UV,si variatiile de temperatura sunt aceleasi.La faza asta ne-ar putea vorbi cei ce se pricep la folosirea in constructii de barci ,a acestor materiale.

Fac o paranteza :ot:,si o sa vin cu un exemplu din alt domeniu.Prin anii '91-92 reusisem sa-mi cumpar o pereche de ghete cu patine pentru hockey din plastic, marca Silva produse prin Lituania (am fost surprins sa vad ca erau incaltati cu asa ceva hockeisti din lotul national).Eu am fost primul si singurul lor proprietar .M-am bucurat de ele timp de vreo 15 ani,cand intr-o toamna am gasit o gheata in debara, cu partea de la glezna spate, pocnita in zig-zag, de parca fusese un fulger pe acolo.

Sa revenim la tema noastra gros sau subtire,in cazul meu vreau sa fie cu un pret accesibil mie, rezistent la imbatranire,sa nu fie prea fragil ori prea greu de manipulat pe uscat :D
Cand am confectionat prima data anvelopa din poliplan a "CuiRasatului",la cat de subtire era materialul si suspiciunile celor cu caiace din jurul meu,ar fi trebuit sa renunt din prima clipa.Dar mi-am pus o intrebare :
-Ca e gros sau subtire materialul,ce agresiune poate sa faca apa unui caiac cand pluteste ?

Ultima editare:
pret / calitate

....hai sa fiu mai explicit.

materialul din care este construit prijon, este mai rezistent. modelul seayak este mai performant. ai viteza mai mare, alunecare,etc.

ideea era de compromis / mic.

daca narpa (nu am vazut in realitate nici unul) nu este cu mult diferit, atunci merita sa platesti cu 300 euroi mai putin.
daca insa diferentele sunt mari.......logic te vei indrepta catre prijon.

cam aiastai intrebarea :)

Eu am zoar de la necky, nu narpa. Am fost tare fericita cu el pe Dunare.
Acuma am vazut si modelul similar de la Prijon care nu mai stiu care era si nu prea mi-a placut.
Dar atentie, alt model, alta mancare de peste.

Back
Sus