Asa si cu ce incalc legea navala (care lege), VOLVO au toate motoarele comune(aproape), cel de propulsie poate fi folosit ca si grup electrogen, si pe camion, vechile motoare B...(am avut asemenea motor AQ 130, si era fix acelasi motor ca pe VOLVO 744 (cele vechi).Asa ca nu inteleg...e drept ca e usor sa iei (na lup tzigan de-a gata) adica navalizat...in fine, intrebarea mea este, ( lasand la o parte reclama agresiva pe care o faceti, ca incalc legea...tin sa va (re)amintesc ca si eu sunt probabil) la fel ca si Dvs., inginer mecanic si am lucrat si lucrez in domeniul naval de la 18( carte de munca), inceputurile sunt mai vechi, am lucrat mult timp in santiere navale straine (aka am lucrat pe salariu corect) ultima data am lucra 6 luni in Filipine, la reparatii yacht-uri de lux, deci am vazut destule, revenind la intrebare...am o barca de 9 metri...si ma hotarasc sa iau un motor Beta-Marine, cat costa distractia? din ce am vazut propulsia insasi Z-drive azimutala, nici nu se poate adapta pe barcile actuale care vin sh de afara, solutia am vazuto la VOLVO, sa zic s-ar putea adapta....dar ma indoiesc, propulsorul nu se rabateaza, se preteaza exclusiv barcilor maritime, nu e pentru Delta unde mergi cu elicea aproape de suprafata, nu poti face interventii la propulsor fara sa scoti barca pe mal, si ATENTIE BARCAHOLICI care va hotarati sa luati asa ceva, barca dotata cu astfel de sistem nu se poate scoate/baga/transporta cu peridocul pe roti, ci numai scoasa cu macaraua si transportata pe cavalet-platforma. Mai am o intrebare daca e sa iau un motor de la Dvs. cine face adaptarea? Sunt diferente foarte mari trebuie modificata toata structura la pupa, inchiderea oglinzii in urma renuntarii la vechiul propulsor, modificarea fundului barcii pentru noua propulsie, in mod sigur reamplasarea tank-ului(lor) de combustibil, cine face toate astea si cu ce pret?Sa stiti ca si informarea incorecta si mai ales modificarea structurala a unei barci/nave fara anumite documente, calcule de rezistenta etc. daca nu e pedepsita duce la catastrofe pana sa se ajunga la "legea maritima". Daca am un Logan pe benzina si maine vreu sa schimb motorul pe motorina e acelasi lucru, cu actele necesare de la RAR, fara sa dauneze grav sanatatii, cu specificatia ca nu furnizorul motorului asigura si montarea lui. Ceea ce comercializati Dvs. se preteaza in cazul constructiei noi, la care se pleaca de la motor, navalizarea unui motor inseamna trecerea de la un sistem de racire la altul( de la aer-apa, la apa-apa)nu vad de ce dauneaza grav sanatatii.Va rog in viitor sa fiti mai rezervat cand spuneti ca cineva-undeva incalca legea, insasi ce ati facut pana acum, ati incalcat mai multe legi, incepand cu acuzatii false, concurenta neloiala, nu aveti calitatea sa spuneti ca ce fac eu "dauneaza grav sanatatii", atata timp cat Registrul Naval Roman a agreat pana acum toate actiunile mele. Deci va rog, promovati-va produsele si serviciile in mod corect, o analiza de marketing v-ar fi utila, adaptati-va la cerintele pietii ( la buzunarele "barcaholicilor" si nu numai), postati in dreptul Dvs. actiuni reusite fara a arunca cu noroi in altii, veniti cu solutii in folosul acestei comunitati, oamenii astia au nevoie de un sprijin real, o garantie a lucrarii executate, un termen de executie niste parametri stabiliti sau sugerati de la inceput, ce implica asta, de exemplu nu am vazut pe nicaieri in postul Dvs. specificat faptul ca la achizitionarea unui astfel de grup propulsor, nimic legat de timonerie....corect? Sunt convins ca e hidraulica, deci alti bani alta distractie, omul are un buget, crede ca atata e motorul si cu asta basta se apuca plateste , sare din buget, si barca ramane nici in carutza nici in telegutza, ne puteti arata niste poze cu vreo barca care a adaptat un motor de la Dvs.?? a...si care nu dauneaza grav sanatatii, personal sunt de parere ca o barca dauneaza grav bugetului, dar asta e din alt film...
Cu respect
Ing.Mihai Irimia