Urmărește clipul video de mai jos pentru a vedea cum să instalezi siteul nostru ca o aplicație web pe pagina ta principală.
Notă: This feature may not be available in some browsers.
Am facut cam 13 zile offshore, cu mici pauze, da nu solitar, mi se pare un pic de nebunie sa dormi si sa mearga barca, e riscant, consider eu.
e vb de Sorin ?
Dormi putin, cate o ora doua sau chiar mai putin, dar de mai multe ori in 24 de ore.
Stiu eu pe unul care doarme si cate o noapte intreaga: iese din Tomis, pune pe 55DA, se culca si se scoala dimineata cand ajunge pe la patforme!
Ma insel sau cam taie drumul vapoarelor care merg la Sulina?
Zici ca e tramvai pe sine: fixeaza echea in doua saule si tot inainte!
Democratia nu scuza dementa .
In plus , la regulament scrie ca : " Orice navă trebuie să asigure în permanenţă o veghe vizuală şi auditivă corespunzătoare, folosind în acelaşi timp toate mijloacele disponibile potrivit cu împrejurările şi condiţiile existente, în aşa fel încât sa permită o apreciere completă a situaţiei şi a pericolului de coliziune."
Insa NU exista navigator normal la cap care sa faca ceea ce s-a descris ca fiind o practica curenta a cuiva din Portul Tomis . Pur si simplu este o aberatie .
Important e ca tine pe 55 grade drum adevarat
Apreciez cunostintele de Colreg dar acest paragraf este incalcat de orice solitar. El (paragraful) este invocat insa intotdeauna cand se intampla vreun incident sau accident in care e implicata o amabarcatiune cu solitar la bord. In instante e foarte greu sa dovedesti ca "asigurai veghea' si de aceea asigurarile refuza sa plateasca despagubiri in asemenea cazuri. Sant plangeri in revistele din vest cu duiumul pe tema asta.
Robert, nu-mi spune ca aberez pt ca daca deschid gura sa spun ceva atunci inseamna ca stiu foarte bine ce spun. De aceea nici n-am sustinut ca personajul e normal la capul lui si face bine ce face, dar uite ca reuseste sa supravietuiasca. Si nu e singurul cu asemenea apucaturi. Vezi recent pe Marele Alex Thompson cum a asigurat veghea la o barca de 3 milioane de euro! Marile sant pline de flacai care dorm pe ei la timona.
Stiu o gramada de intamplari care mai de care mai funny pe tema asta.
Pe hartile de la capitaniile din Croatia era acum 2 ani o poza cu ditamai cargoul care urcase pe o insula ca dormeau toti la comanda iar acum cateva luni in Canalul Manecii un echipaj rus a trebuit trezit cu elicopterul MArinei Nationale Franceze!
Romeo Dretcanu aka skipper
Romeo ...la buna citire ...! ce mai faci domnule ? felicitari pentru ultimii ani de calatorii ! N-am spus ca aberezi TU , ci ca e o aberatie sa faca cineva asta !
Sa-ti mai spun ceva : e funny sa ignori constant regulile si sa te amuzi ca ai supravietuit ? familia aceluia cum crezi ca s-ar simti ...daca ? Solitarii se expun la riscuri mari , e adevarat . Dar nu sunt toti nebuni. Unii isi calculeaza riscul ( sir Chicester...)