Dragilor, incepatori sau neincepatori va povestesc ce mi s-a intamplat saptamana trecuta, la prima iesire pe anul asta cu caiacul pe Lacul Cincis de langa Hunedoara si va rog sa nu faceti ca mine.O zi frumoasa de primavara, dar o apa rece ca gheata. Eu echipat cu un costum supraelastic, pantalon+bluza cu izolatie termica, pe care il folosesc de obicei alergatorii. Vesta de salvare peste bluza(mare noroc!), si eu smecher sa nu ma stropesc la genunchi, ma incalt cu niste cizme pescaresti din cauciuc cu neopren la interior, lungi pina la brau. Toate bune, ma simteam foarte confortabil si fericit pana in momentul in care m-am rasturnat in mijlocul lacului intr-o apa rece ca gheata.Eu am 95kg si cred o conditie fizica buna, dar s-au umplut cu apa cizmele pescaresti si simteam cum ma trag inspre fundul apei cu vesta cu tot. Norocul meu a fost ca cizmele erau foarte largi si probabil si panica m-a facut sa dau din brate incat am iesit din cizme si am sarit in caiac. Bineinteles cizmele s-au scufundat precum Titanicul si eu am scapat cu viata. Va spun sincer frica mare o aveam pentru socul hipotermic, dar vad ca uneori nu luam in calcul aspecte aparent banale. In concluzie, folositi echipament adecvat sezonului si temperaturii apei si folositi echipament care sa nu va puna viata in pericol.Vesta de salvare, indiferent cat sunteti de buni inotatori, uneori va tine pe lumea asta.Noroc bun!