padelă cu mâner eronomic

Salutare tuturor iubitorilor de plimbări pe ape
Vă întreb:
1. ați vâslit cu padele cu mâner ergonomic? Aduce avantaje o asemenea padelă față de una cu mâner drept? (văd că sportivii, la competiții, folosesc doar padele drepte)
2. o padelă de carbon este mai rezistentă decât una din fibră de sticlă ? (doar ce am reusit să stric o padelă Riot Maraton si vreau să cumpăr una care să aibă viața mai lungă)
Mulțumesc !
 
Salutare. Am padela cu maner ergonomic. Ajuta la a nu tensiona articulatia incheieturii mainii. Adica pe ture lungi 20 -30 km/zi, in Delta, ajuta. Cred ca ajuta si la ww pentru eficientizarea miscarii. Cica nu poti face eschimo-roll cu o padela cu maner ergonomic. Eu stiu persoane care pot dar care se dau cu caiacul de o viata.

Nu stiu dar banuiesc ca o padela lingurita (ca alea de competitie) cu un maner ergonomic ar fi o contradictie in termeni) iar manerul ergonomic si incetineste la frecarea manerului cu aerul, nefiind un segment drept, frecarea cu aerul este mai mare si, implicit, duce la scaderea vitezei, la un efort mai mare de vaslire pe o distanta data.

Deci daca ai o tura in care vaslesti pe distante mari, chiar si cu pauza, mai multe zile, padela cu maner ergonomic poate fi o alegere justa.

Nu stiu daca o padela de carbon este mai rezistenta ca una de fibra de sticla. Sigur insa e mai usoara dar asta nu e neaparat un lucru bun pentru ca pe vant, simti cum vibreaza un pic si capeti sentimentul ca vantul ar putea sa ti-o smulga din mana.
 
Ultima editare:
Salut.
1. Manerul ergonomic este mai bun deoarece nu tensioneaza asa tare incheietura mainii, cu a spus si Zentai. Eu am tot incercat diverse modele, am ramas la cele cu maner drept. Poti sa incerci si tu sa vezi cu care te simti mai bine.
2. Cele mai rezistente padele sunt cele din fibra de sticla. Riot maraton este o padela low entry, este padela incepatorului as spune eu. Cele de carbon sunt mai fragile decat cele de fibra.
 
Multumesc mult pentru răspuns.
Mi-ar plăcea să pot incerca o padelă cu maner ergonomic, dar nu cunosc pe nimeni care detine așa ceva.
Unde aș putea proba (chiar si contra cost) una?
 
In București, la Hibiscus Sport, Dragos are sigur la vanzare.
Datele le gasesti pe net, tastand Hibiscus Sport (dragos.cristea@hibiscussport.ro e adresa de mail) dar eu as încerca telefonic. Daca nu e plecat din tara puteti stabili detalii.
 
Mai poti incerca si o padela tip greenland, cea traditionala eschimosa. Am facut una si ma impac foarte bine cu ea. De vreo 3-4 ani doar cu ea merg.
 
Sunt si de alea la Hibiscus. De carbon. Pentru o padela greenland trebuie un pic de exercitiu pentru ca la inceput te stropesti groaznic. Dar pentru ture lungi devine/este imbatabila. :)
 
Ultima editare:

Back
Sus