Pedale rabatabile

Salutare.
Ştie cineva de existenţa şi posibilitatea de a cumpăra pedale rabatabile pentru caiac?
Rabatabile, în sensul de a se lipi de peretele caiacului, pe axa verticală, nu orizontală.
Eventual un link?
Mulţumesc.
 
Salutare. Nu. Nu cred că există. Ar trebui să adaptez ceva. Pedale fixe care când nu le foloseşti, să se rabateze, eventual, de peretele caiacului sau de podea.
Mulţumesc, oricum!
 
Într-adevăr, așa ceva n-am auzit să existe.
Și probabil că nu există pentru un motiv: dacă se pliază vertical dintr-o mișcare greșită a piciorului, nu-l mai poți da la loc. :)
Mi s-a întâmplat să mă mișc în timpul unei ture mai lungi în care o singură poziție obosește și te mai foiești.
Suporturile de picioare au acele tije lungi pentru reglaj, care să ajungă a fi manevrate cu mâna. Ar trebui făcută o mică invenție care să dea acelei tije și o astfel de funcțiune.
 
A, nu. Probabil m-am exprimat eu aiurea. Doar pedala, nu tot sistemul. Deja am găsit o soluţie, aceea de a detaşa cumva pedala caiacului şi de a ataşa pe tijă o petală rabatabilă de la bicicletă. Se găsesc cu duiumul, începând cu Decathlon.
Problema era că există situaţia de a nu putea folosi/coexista pe un caiac şi pedalele fixe şi pedalele mobile (alea ce mişcă o elice) întrucât, prin rotire, pedalele mobile lovesc în pedalele fixe. O soluţie ar fi ca mereu să să mişti pedalele fixe mai încoace sau mai încolo, cât să nu fie lovite de pedalele fixe. Soluţie ce poate fi enervantă uneori...(ştiu că duşmanul binelui este mai binele :) )A doua soluţie, de gen, ar fi găsirea unor pedale fixe care să fie rabatabile. Când vrei să dai la pedalele mobile, rabatezi pedalele fixe şi-i dai la alea mobile. Eh, probleme ... :))
 

Back
Sus