Urmărește clipul video de mai jos pentru a vedea cum să instalezi siteul nostru ca o aplicație web pe pagina ta principală.
Notă: This feature may not be available in some browsers.
pai tocmai asta-i problema ,nu am la indemina un caiac ca sa ai copiez forma.Daca ai asa ceva m-ar ajuta enorm ,am nevoia doar de vreo 8 "coaste" si restul e manopera.
Mda, cred k sunt singurul lotsaholic care se citeaza pe el insusi, dar vroiam sa fac public faptul ca am puteri paranormale; nu am vorbit cu rajmond(ahilez) si el deja a simtit ca vroiam sa apelez la el daca erai din zona maramures.Daca esti printr-un oras care are club de kaiac vorbesc eu la orice club si sigur te vor lasa sa masori un kaiac.
Iar modelul Hody Ocra,ce dimensiuni are (lungime ,latime),asa ca sa-mi fac si eu o ideie,ca n-am avut de a face cu aceasta clasa ,performanta dealtfel .
Succes in ceea ce faci:noroc:
Salut Akilesz , daca ai putea sa iei amprenta la orca ta ar fii super .Parerea mea ai putea sa le pui pe hirtie si sa le trimiti prin posta daca nu te deranjez . Vreau sa il construiesc din lemn . Eu am facut caiac inainte de "89 , amfost si in lotul de juniori din Orsova si am avut ocazia sa concurez si pe caiac din lemn de mahon , barci care erau de top la vremea aceea . Dupa care incet au disparut si au venit cele de fibra pt ca erau mai ieftine.De atunci am vrut sa fac un caiac de lemn dar nu afost sa fie .Acum insa a venit timpul si pt asta , singura problema va fi latimea mea comparativ cu ceea a barcii. HA HA HA :titanic:
placajul okoume e pe la 2 mil bucata si nu poti sa faci asa ceva fara sa folosesti macar 2 foi . Intr-adevar daca produci in serie e posibil din 4 bucati sa faci 3 caiace dar nu la lungimea de 5,2 m , poate ceva mai scurte ca un placaj nu are decat 2,5 m lungime . Problema e la epoxy , nu cred ca poti sa consumi sub 2 kg si asta doar daca laminezi , daca pui si fibra urca mai mult .
DAAA , asta e ,caiacul struer superb , 11 kg , lemn, elegant. Fara cuvinte trebuie sa il fac , musai .Vad ca au si chit de vinzare dar parerea mea nu se justifica pretul .Daca calculam materialele cu tot cu fibra de sticla nu stiu daca ajunge la 100 -150 $ . Asta e ,nu ma las pina nu il fac .Orice informatie e bine venita .
Chiar te rugam Bogdan sa pui filmuletul. Tehnica asta se numeste cold molded si e cea mai laborioasa, dar si cea mai pretioasa varianta de constructie din lemn. Mai exista varianta constructiei din placaj aviatic mulat pe forme conice, adaptate pentru curbarea pe o singura directie. Am avut eu un asemenea caiac din placaj aviatic, colegii caiacisti sigur stiu despre ce e vorba, si cred ca ar fi si asta o varianta buna de constructie, gasindu-se placaj de mesteacan "de avioane" in oferta Holver. Important e planul de forme, sa se preteze la mularea pe suprafete conice.
P.S. si bogdan a dat intre timp upload la filmul intreg, pe maine se incarca si va posta si linkul