Portul turistic Tomis

Cateva poze intr-o zi frumoasa de noiembrie , superbul ketch clasic "Daniela III" al veteranului Gheorghe Rosu ,recent restaurat ( arata superb:)), "Corsarul" domnului Cojocaru asezat pe mal la iernat, si stadiul actualelor lucrari de modernizare a marinei. Vine iarna.
 

Atașamente

  • P1060584.jpg
    P1060584.jpg
    46 KB · Vizualizări: 165
  • P1060586.jpg
    P1060586.jpg
    37.2 KB · Vizualizări: 144
  • P1060594.jpg
    P1060594.jpg
    36.7 KB · Vizualizări: 151
  • P1060597.jpg
    P1060597.jpg
    36.8 KB · Vizualizări: 136
  • P1060599.jpg
    P1060599.jpg
    39.8 KB · Vizualizări: 164
  • P1060600.jpg
    P1060600.jpg
    40.1 KB · Vizualizări: 120
  • P1060602.jpg
    P1060602.jpg
    44.3 KB · Vizualizări: 124
  • P1060603.jpg
    P1060603.jpg
    40.7 KB · Vizualizări: 121
Salut Mihai, stii cumva ce e coshmelia aia mare, urata si albastra dinspre nord-vest? In februarie a.c. nu era acolo.
 
Salut,
Va pot ajuta cu un raspuns:
La parter urmeaza sa se desfasoare mici reparatii, service-ul ambarcatiunilor, iar la etajele superioare sunt deja inchiriate spatii de birouri pentru dealeri, producatori de barci etc. Sediu administrativ si service, in concluzie!

O seara buna!

Ionut M.
 
Salut Ionut si-ti multumesc pentru informatie . Personal imi doresc si sper ca aceasta marina sa fie primitoare si accesibila mai ales ,pentru cat mai multi pasionati ai turismului nautic cu vele sau motor.
 
Salut Mihai,

O sa-ti dau o veste mai putin buna....
Se pare ca o sa fie una dintre cele mai scumpe marine. Calculul pentru o ambarcatiune de 10 m LOA ar fi cam asa:
-la ponton pentru 365 zile: Sa pp sa barca are 30 mp. La cei 30 mp se aplica un coeficient de 40 Euro/mp, rezultand un cost de 1200 Euro fara TVA pe an la ponton. Pentru depozitare pe uscat coeficientul de 40 Euro se dubleaza, adica 80 Euro/mp/.

Daca te mai pot ajuta cu informatii...

O zi buna!

Ionut M.
 
Ionut, se pare ca din pacate nu mai e nevoie de alte informatii... Pentru mine e scump, cred ca si pentru multi membri ai forumului. Poate ca vor fi clienti mai cu dare de mana, dar eu de banii aia as prefera sa ma plimb cu barca, nu sa platesc marina.
 
Daca mi-e permisa o intrebare de incepator: de ce se face calculul la metru-patrat, atata vreme cat acostarea se face cu "pupa la ponton/cheu"?

Din cate am vazut in lume se practica tarife pe metru liniar ocupat :confused:
 
Daca mi-e permisa o intrebare de incepator: de ce se face calculul la metru-patrat, atata vreme cat acostarea se face cu "pupa la ponton/cheu"?

Din cate am vazut in lume se practica tarife pe metru liniar ocupat :confused:

Pai sa-i intrebam pe cei din administratia Portului Tomis. Nu stiu de ce au gandit asa:confused:

Eu am trecut pe acolo si i-am rugat sa-mi dea o lista cu tarifele. Sunt reprezentant Harmony Yachts si ma intereseaza foarte tare acest aspect. Trebuie sa dau variante de cheiaj potentialilor clienti.

Ionut
 
Nu pot sa spun decat Pacat pentru modul cum se incurajeaza turismul nautic in tarisoara asta. Stie cineva de existenta unor marine mai putin scumpe? de fapt cu tarife normale si nu prohibitive pentru categoria amatorilor de daysailig? In ce ma priveste , timpul liber nu-mi permite decat doua zile libere la sfarsit de saptamana ,( si asta doar in lunile mai calde ale anului ,cand conditiile meteo permit )in care sa ma relaxez pe un velier de mici dimensiuni.
Ideal ar fi sa nu-l tractez la remorca pentru fiecare plimbare , si sa-l am disponibil intr-o marina chiar pe mal ,pe un peridoc cu ajutorul caruia sa-l dau la apa de fiecare data eventual. Daca in apa au astfel de tarife pe platforma (pe uscat?)ele se majoreaza cu 100%? Este aberant. Barcile pescaresti de exemplu din marina Tomisului vor fi taxate la aceleasi tarife?
 
Acesta este un mail pe care am incercat (fara succes) sa-l trimit celor ce se ocupa de Portul Tomis ....

<<<<<<<<<<
From: x_petrolist@yahoo.com
Subject: Rampa lansare ambarcatiuni
To: contact@siasa.ro
Date: Friday, November 14, 2008, 8:31 PM

Buna ziua,

Am vizitat site-ul Portului Tomis si am constatat ca in lista de servicii este inclusa o rampa de lansare la apa a ambarcatiunilor. Puteti oferi informatii referitoare la conditiile si pretul utilizarii acestei rampe? Ma refer la ambarcatiuni mici, tractabile. In cazul in care aceasta rampa poate fi folosita de toti cei doritori sa petreca timp pe mare in ambarcatiunile proprii as dori sa stiu daca ati luat in considerare caile de acces dinspre oras. Stradutele intortocheate, in panta si cu masini parcate pe carosabil, in mod cert, nu ofera o cale practicabila. Exista alternative de acces sau un efort de a convinge Municipalitatea Constanta sa amenajeze ceva pentru a facilita accesul la rampa din port? Exista alte rampi de lansare in apropiere pe care le puteti recomanda.

Cu Stima
AC
>>>>>>>>>>>>>
 
De-a lungul anilor , am dat la apa destul de multe barci in Tomis , utilizand acea rampa...

Mai mult , am dus in Tomis si barci mari , cu camioane speciale .

Va pot spune ca daca va ganditi la barci tractabile de un automobil obisnuit , nu e nici o problema reala . Se poate intra , cu grija si mai ales noaptea , cand nu e trafic .

Cred ca este o utopie sa credem ca Primaria va interzice parcarea masinilor pe stradute , iar alta rampa nu exista in apropiere . Poate o fi totusi in Portul Constanta , eventual , insa la ea nu se poate ajunge cu ambarcatiuni de agrement.

Situatia asta , referitoare la accesul greoi spre port este intalnita si in alte marine din Europa si nu are solutie . Nu se pot darama case sau redesena strazi . Odata am asteptat o saptamana in Italia , pentru ca Politia locala sa blocheze traficul si sa goleasca o straduta de masini pentru a trece pe acolo cu o barca de 10 metri....

In portul Tomis e muuult mai usor...deocamdata .
 
Buna dimineata Robert, Buna dimineata Aurelian ! Pana acum un an si ceva in urma , in zona de sud a pescariei din Mamaia exista un mic port pescaresc ,care acum de cand s-au construit pe mal doua hoteluri , a fost desfiintat. Dar tot acolo exista si un golf la adapostul stabilopozilor care statea de ani de zile neutilizat decat de un mic pescador. Anul acesta am vazut niste utilaje plutitoare care executau si lucrari in larg. De cine apartine oare acel mic adapost?
 
Salut Mihai. Cunosc zona pescariei dar nu am mai fost acolo de multi ani. Ar fi o optiune interesanta deoarece daca nu ma insel nu necesita intrarea in statiune. Salut Robert. Ma bucura faptul ca este posibil sa tractezi o ambarcatiune pina in port. Eu unul mi-am imaginat doar cum m-as simti eu la volan in situatia respectiva si mi s-a parut destul de dificil. Ma gindesc ca ca poate macar in sezon si intre anumite ore s-ar putea interzice parcarea masinilor pentru a obtine o cale decenta de acces. Evident cind mergi pentru o tura de 2 zile, nu-ti permiti sa astepti o saptamina sa se elibereze strada. Si daca apar 10 ambarcatiuni la orele diminetii in weekend situatia poate deveni chiar complicata. Este o ipoteza care sper sa devina realitate cit mai curind. Si ma interesa si pretul lansarii si a parcarii masinii in zona.
 
Mai baieti din cate stiu eu Pescaria in urmatorii ani va deveni marina in toata regula iar la Casino Mamaia se va amenaja iarasi ceva. In Corbu din cate stiu se vreaa iarasi marina si mai este marina Limanu despre care insa nu stiu mare lucru.

Cat despre lansarea barcilor la apa de pe platforma puteti lua in calcul Marina Mangalia si tot la Mangalia puteti intreba pe cei de la clubul Steaua.

Poate ca ar fi interesant de vazut daca exista si in alte statiuni vreo rampa (Costinesti Neptun Olimp)

Daca vb frumos poate ca puteti sa le dati la apa si din Belona.

O alta varianta este sa dai o salupa sau o barca cu vele usoara la apa de pe plaja. Daca vorbim de o salupa atunci ne trebuie un peridoc care se presupune ca e rezistent la apa si o masina mai puternica de preferat un suv.
Daca nu aveti voi suv sau ceva adecvat poate are un prieten.

Aici trebuie sa fiti atenti si la ce fel de barci va orientati. Stiti voi "te intinzi cat este plapuma".

Succes

Alex
 

Back
Sus