Prima mea barca

Salutare!
Ma numesc Alex. Gheorghiu si sunt din Galati.

E prima mea postare pe acest forum deci o sa incep batraneste cu inceputul.
Acum vreo doua saptamani cautam ceva pe youtube (nici acum nu reusesc sa-mi aduc aminte ce cautam) si din una in alta am gasit un filmulet despre cum sa-ti faci singur o barcuta.
Barci am mai avut, dar partea proasta e ca mai mult am reparat la ele decat am mers.

Prima mea barca a fost o lotca pescareasca pe care am luat-o noua, dar partea proasta e ca am luat-o necalafatuita. Neavand rude/cunostinte/prieteni care sa ma invete cum sa fac am incercat s-o calafatuiesc singur cum m-am priceput si nu prea a iesit cum trebuia.
Am plimbat-o dintr-o curte in alta pentru ca desi stau in Galati n-am avut unde sa o las sa stea la apa si sa am garantia ca o mai si gasesc a doua zi... Intr-un final am vandut-o si cel care a luat-o chiar s-a mirat cum naiba de e lemnul asa de bun.
Ulterior mi-am luat un papuc - Delfin. Inca o prostie ca m-am legat la cap cu alta hardughie mare si inutila pentru pescuit. I-am facut peridoc (am facut in perioada aia 4 peridocuri pe care le-am vandut si as mai fi facut, dar nesimtitii de la RAR n-au mai vrut sa mi le omologheze si decat sa fac profitul juma juma cu ei am renuntat la pseudoafacere), i-am schimbat doua motoare, i-am facut comenzi la distanta si nu stiu daca am dat-o de 10 ori la apa. Una peste alta am vandut-o si p-asta ca nu mai aveam unde s-o tin si aveam si nevoie de bani pt masina.

Asta a fost o paranteza...

Am mai cautat si alte filmulete cu barci, am gasit niste site-uri cu planuri free, imaginatie am, am cel putin o mana dreapta dupa cum recomanda cineva in alt topic :D... hai sa vedem ce iese.
Am inceput sa fac niste schite si niste masuratori. Dupa experientele anterioare, am hotarat ca barca sa aibe putin peste trei metri, lata cat sa incapa pe o dacia solenza (cam 1 metru latime maxima intre borduri) si cu fundul plat.
Am plecat dupa materiale sa vedem ce gasim.
Bineinteles ca pe la toate depozitele n-am gasit decat brad si fag lemn de foc. Am fost la un atelier de tamplarie unde stiam ca as putea gasi ceva si intr-adevar am gasit fag, dar doar pentru crivace. As fi fost multumit daca gaseam stejar, dar din pacate in Romania nu creste specia asta:mad: . Cu toate ca n-as fi vrut n-am avut de ales si chila am facut-o din brad. Am supradimensionat-o si sper sa n-am probleme.
Placaj n-am gasit decat de 4mm si la cum arata nu prea mi-a inspirat incredere asa ca am luat OSB de 6.mm. Pana acum s-a mulat bine si pare suficient de rezistent. Sa vedem pe apa...
Am inceput lucrarea pe palier in fata apartamentului (avantajele vietii la bloc) si am continuat in curtea unui prieten. Barcuta a inceput sa prinda forma si sper ca pana la sf lunii sa fie gata nu de alta dar incepe stiuca in delta si n-as vrea sa o ratez.

Cel putin in exterior vreau s-o imbrac in fibra. Inca nu stiu daca ar trebui sa-i pun fibra si la interior. Fagul e cam pretentios la umezeala si nu stiu daca il protejeaza asa de bine doar un lac sau o vopsea.
Apropo, stie cineva de unde as putea lua fibra din zona Galati-Braila. Sau are cineva de aici fibra de vanzare?
Am facut si niste poze, o sa incerc sa pun cateva diseara cand ajung acasa.


Sa auzim de bine!
 
Astea ar fi pozele...
 

Atașamente

 • Fotografie0000.jpg
  Fotografie0000.jpg
  39.2 KB · Vizualizări: 137
 • Fotografie0001.jpg
  Fotografie0001.jpg
  37.2 KB · Vizualizări: 119
 • Fotografie0002.jpg
  Fotografie0002.jpg
  38 KB · Vizualizări: 108
 • Fotografie0003.jpg
  Fotografie0003.jpg
  48.7 KB · Vizualizări: 109
 • Fotografie0004.jpg
  Fotografie0004.jpg
  39.5 KB · Vizualizări: 197
Salut si bine ai venit! Din poze pare o barca tzapana :) Inteleg ca planul e o creatie proprie?

Daca vrei sa o pui pe masina atentie la greutate! Cu structura de lemn + OSB + fibra s-ar putea sa treci de 100kg ... A mea e din placaj+fibra (fara lemne pe interior) si are cam 50kg la 3.1m

Vali e din Galati si se ocupa activ de constructie, poate va intalniti si mai schimbati impresii :)
 
Dupa calculele mele n-ar trebui sa depaseasca 60 de kg. Sper sa nu depaseasca pt ca nu mai am chef de o vizita la RAR pt omologat peridoc. Pe cat de mult mi-ar placea sa mai fac un peridoc pe atat de mult urasca RAR -ul.
M-am inspirat dupa un proiect free, dar am facut mai multe modificari. Tinand cont ca am furat niste idei nu imi permit sa afirm ca e creatie proprie.
 
S-a strigat linie!
Continuam pana la Bingo...

Scuzati calitatea, deja se insera.
 

Atașamente

 • Fotografie0010.jpg
  Fotografie0010.jpg
  28.5 KB · Vizualizări: 110
 • Fotografie0011.jpg
  Fotografie0011.jpg
  29 KB · Vizualizări: 111
 • Fotografie0009.jpg
  Fotografie0009.jpg
  32.1 KB · Vizualizări: 109

Back
Sus