Procesare imagine planuri caiac

Salutare ! Am nevoie de un sfat/o mana de ajutor pentru 4 fisiere pe care le-am dat jos de pe net. Sunt 4 pagini din cartea "the new kayak shop", cu planurile pt chesapeake 16 ; format png.
Din pacate sunt greu sau imposibil de citit anumite valori, probabil ideea celor de la google books sa protejeze copyrightu :(
Daca stiti vreun soft sau va ocupati cu asa ceva, va rog dati-mi un semn.
YM : calcaneu2002
Mersi !

Atașamente

• sheet 1.jpg
    sheet 1.jpg
    45.9 KB · Vizualizări: 145
Faci cu regula de trei simpla, stiind lungimea de 15'8". Am facut de sute de ori la Mill Creek-ul meu si se pare ca a mers, iar planurile sunt pe bani si-s protejate de CLC.

Superba ideea ! nu mi-ar fi trecut prin cap sincer, mai degraba bantuiam torentii inca 3 luni dupa carte :) Sa-nteleg ca si tu ai "calculat" planurile ? :)
O sa ma apuc sa calculez asa, pun totul pe sabloane de carton si vad daca se pupa ... daca da, trecem pe okoume !
Multumesc vecine !!

E mai complicat sa calculezi asa.

Cel mai simplu e sa introduci imaginea scanata intr-un fisier de tip CAD (AutoCad, ArchiCAd, etc ) sau chiar CorelDraw, sa o pui la o scara de 1:10, 1:5 ori chiar 1:1 si sa trasezi contururile cu linii si curbe de tip Bezier.
Desenul astfel obtinut are o rezolutie mare (mai bine zis o aproximatie foarte buna) si poate fi cotat automat in acel program, fara sa mai calculezi zeci de cote.
In afara de asta, mergi la aproximatie de milimetru .

Bonus, iti pui singur cote in orice punct, pe orice curba din desen,oriunde simti ca ai avea nevoie de o clarificare dimensionala si asta face din planul tau, unul mai util decat originalul :)

Mersi de sfaturi ! Azi instalez autocadul, dar pt ca nu l-am folosit in viata mea, o sa verific ce iese de acolo cu regula de 3 simpla, sa nu cumva sa iasa vreun tractor.
Revin cu intrebari, ca deja mi-am prins urechile cu intelesul planurilor pe hartie, daramite in cad :))
Multumesc baieti !

Mersi de sfaturi ! Azi instalez autocadul, dar pt ca nu l-am folosit in viata mea, o sa verific ce iese de acolo cu regula de 3 simpla, sa nu cumva sa iasa vreun tractor.
Revin cu intrebari, ca deja mi-am prins urechile cu intelesul planurilor pe hartie, daramite in cad :))
Multumesc baieti !

Daca nu te descurci , da-mi un P.M. si il vectorizeaza un arhitect de la mine. Te-as rezolva eu, dar ieri am redevenit tatic si am alte preocupari pe moment :) Doar noaptea mai sunt barcaholic :)

Felicitari, Florio, sa-ti traiasca. Eu eram tatic si noaptea, leganand plangaciosii. Se pare ca tu esti mai norocos. ;)

Daca nu te descurci , da-mi un P.M. si il vectorizeaza un arhitect de la mine. Te-as rezolva eu, dar ieri am redevenit tatic si am alte preocupari pe moment :) Doar noaptea mai sunt barcaholic :)

super faina vestea.. trebuie sarbatorit!.
sa-ti traiasca si vezi ca ai obligatia sa-l (o) indum spre barci.
al meu da spre 5 ani deja... am si uitat cum este sa schimbi scutece.

Să-ţi trăiască tăticu!
Bănuiesc că atunci când ţi l-a adus barza într-o mână ţinea o scotă iar în cealaltă o padelă.

...CAD (AutoCad, ArchiCAd, etc ) sau chiar CorelDraw
:rolleyes:...eu n-am licenta pt. asa ceva:rolleyes: iar chiar si pentru un simplu caiac, mai bina măsor de 2 ori, calculez de 3-4 ori, ajustez de inca vreo 3 ori, iar mai masor si apoi tai, fiindca chiar cu planurile la mm si cu macheta la scara facută, tot da cu virgulă. Şi să-ti traiasca kinderii şi să te bucuri de ei!!!

Multumesc tuturor !!
Si ca orice "mariner", sarbatoresc evenimentul invitand lumea la un rom !!! :)

Back
Sus