Proiectul malahini

Salutare..

Numele meu este Ioan si sunt din Bucuresti. De mic copil mi-am dorit sa am o varca sau sa o condus. Din pacate pana la varsta de 32 de ani nu mi-am indeplit nici unde din cele doua dorinte. In concluzie deoarece job-ul imi permite destul de mult timp liber am hotarat sa imi construiesc propria barca (initial dorea sa cumpar una dar am zis ca constructia ei va necesita un buget poate mai mic dar spart in bucatele p o periopada ma mare). Planurile mele sunt sa o incep in aceasta vara si sa o termin undeva vara urmatoare.

In urma cu cateva zile am cumparat proiectul pentru o barca cu motor de 16 feet (malahini) de pe un site de profil.

Planurile inca nu mi-au ajuns dar intre timp am o gramada de intrebari la care nu am raspuns:

1. structura barcii este bine sa o realizez din lemn de stejar sau este mai bine sa folosesc lemn stratificat (lamelar).
2. de unde pot achizitiona placaj marin de 6 si de 10mm mai ieftin.
3. de unde pot achiztiona adezivul pentru incleierea lemului. (in foarte multe proiecte malahini am observat ca "coastele" sunt realizare din 3 bucati si apoi sunt lipite ) acest lucru se realizeaza pentru ma creste rezistenta sau din cauza economiei de materiale? (am atasat o imagine).
4. de unde pot achizitiona materialele pentru placarea cu fibra a fundului (furnizori seriosi dar mai ieftini)?
5. cum procedez dupa ce termin acest proiect si vrea sa o inregistrez (tinand cont ca este facut in regie proprie dupa o proiect american)?
6. credeti ca este oportun sa incep acest proiect sau nu stiu la ce ma inham si mai bine cumpar o barca?

Stiu ca sunt multe intrebari si poate unele sunt fara sens, dar daca as inlatura din ele mi-ar fi de foarte mare ajutor.

Multumesc.

Atașamente

• pic1025-2.jpg
    pic1025-2.jpg
    59.6 KB · Vizualizări: 111
  • pic1025-12.jpg
    pic1025-12.jpg
    83.3 KB · Vizualizări: 107
  • pic1025-11.jpg
    pic1025-11.jpg
    94.9 KB · Vizualizări: 106
  • pic1173-16.jpg
    pic1173-16.jpg
    28.3 KB · Vizualizări: 110
  • pic701a.jpg
    pic701a.jpg
    30.8 KB · Vizualizări: 100
  • pic701d.jpg
    pic701d.jpg
    30.9 KB · Vizualizări: 92
  • pic701c.jpg
    pic701c.jpg
    28.7 KB · Vizualizări: 94
  • pic913-1.jpg
    pic913-1.jpg
    65 KB · Vizualizări: 118
  • pic913-3.jpg
    pic913-3.jpg
    63.4 KB · Vizualizări: 115
bun venit pe barcaholic

raspuns la intrebarea 1:
din imagini reiese ca au folosit placaj da it-i recomand cu caldura stejarul Romanesc si la colturi intarit ca in imagine cu placaj ;se mai poarta si coltare de fier dar nu e obligatoriu .
nu are rost sa dai bani pe lemn stratificat

2 incearca la HOLVER PLACAJ DE OKUME

3 adezivul poate sa fie rasina epoxidica sau poliuretanica (UN PRIETEN SI-A CUMPARAT DE LA BRICO STOR POLIURETANICA LA 80 LEI KG)
coastele din lemn masiv nu se pot face dintr-o bucata

4 furnizori seriosi si ieftini nu exista . cei de la POLIDIS te pot ajuta si cu fibra si cu rasina sunt seriosi si profesionisti nu chiar ieftini

5 dupa cite stiu nu trebuie inmatriculata o barca mai mica de 7,5 m si o putere 14cp dar nu stiu sigur mai citeste pe site

6 nu cred ca este o satisfactie mai mare decit sa-ti construesti singur barca . sigur nu este usor dar daca te mai documentezi mai ceri un sfat vei reusi cu siguranta si daca iese ca in imagine e super tare

in legatura cu lemnul este foarte foarte important sa fie uscat 10 12 % sau cel putin zvintat maxim 17% sa nu ai surprize

Back
Sus